kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۲۷۶۲
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۴
تحلیلگر فرانسوی: 

ایران در مذاکرات وین موفق عمل کرده است

یک خبرگزاری فرانسوی به تلاش ایران در مذاکرات وین در متقاعد کردن طرف‌های غربی در رفع تحریم‌ها به عنوان یک اولویت اصلی اشاره کرد.
 
 
 
سرویس سیاسی ـ
 
یک تحلیلگر فرانسوی گفت که ایران در مذاکرات اخیر رفع تحریم‌ها در وین موفق عمل کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، برنارد هورکاد، تحلیلگر فرانسوی در امور ایران در زمینه دور تازه گفت‌وگوها در وین گفت که ایران در دور تازه مذاکرات در وین موفق شده تا طرفین خود را متقاعد کند که تحریم‌ها باید به عنوان یک اولویت حل و فصل شوند، زیرا این راه را برای حل و فصل امور فنی هسته‌ای هموار می‌کند.
به گزارش فارس، به گفته وی، ایران مرتباً تاکید می‌کند که همیشه به برجام احترام گذاشته است و ترمیم خسارت وارد شده از این مسئله به عهده آمریکاست.
سخنگوی وزارت خارجه چین نیز روز دوشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران به مسائل روز منطقه و جهان از جمله آخرین تحولات در زمینه مذاکرات رفع تحریم‌های ایران در وین پرداخت و گفت، ایالات متحده به‌عنوان مقصر بحران هسته‌ای کنونی باید سیاست اشتباه خود در قبال ایران را اصلاح و تمامی تحریم‌ها علیه این کشور را رفع کند.
مقام نظامی سابق صهیونیست: اسرائیل قادر به حذف 
برنامه هسته‌ای ایران نیست
خبر دیگر اینکه، دنی سیترینوویچ، فرمانده پیشین امور ایران در سازمان اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در یادداشتی که در وبگاه‌اندیشکده شورای آتلانتیک منتشر شد، بر ناکامی‌ رژیم صهیونیستی در برابر برنامه هسته‌ای ایران تأکید کرد.
به گزارش فارس، نویسنده مقاله با اعتراف به توانمندی نظامی و دفاعی ایران تأکید کرد رژیم صهیونیستی قادر به حذف برنامه هسته‌ای ایران نیست.
در ابتدای این مقاله در ارتباط با لفاظی‌های هفته‌های اخیر رژیم صهیونیستی علیه برنامه هسته‌ای ایران نوشته شده است که در هفته‌های اخیر، اظهارات مقام‌های کنونی و سابق رژیم صهیونیستی درخصوص لزوم آمادگی برای حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران تشدید 
شده است.
چالش‌های راهبردی تل‌آویو
 برای تقابل با ایران
این مقام سابق رژیم صهیونیستی با اشاره به این اظهارات ادامه داد علی‌رغم آنکه اظهارنظرات مقام‌های اسرائیلی نشان می‌دهد که تل‌آویو به دنبال مهار ایران است و می‌خواهد مانع پیشرفت هسته‌ای ایران شود و همچنین این سیگنال را به دولت جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا می‌دهد که برداشتن گام‌های عملی برای توقف پیشرفت‌های هسته‌ای ایران حائز اهمیت است اما به واسطه یگان‌های سطح به هوای نیروهای ایران که بیشتر بر سامانه‌های اس ۳۰۰ روسیه و سامانه‌های بومی چون «باور ۳۷۳» و «سوم خرداد» تکیه دارد، رژیم صهیونیستی برای اجرای طرح حمله نظامی به ایران با چالش‌های راهبردی مواجه خواهد بود.
اعتراف به توانمندی دفاعی 
و نظامی ایران
در این مطلب با اعتراف به توانمندی هسته‌ای ایران آمده است، برخلاف عراق و سوریه که برنامه‌های هسته‌ای داشتند که متکی بر راکتورهای هسته‌ای واحد بودند و رژیم صهیونیستی به ترتیب آنها را در سال‌های ۱۹۸۱ و ۲۰۰۷ تخریب کرد، برنامه هسته‌ای ایران 
بر اساس دو تأسیسات غنی‌‌سازی بسیار محافظت‌شده و غیرمتمرکز است.
پاسخ «محور مقاومت» پیامدهای نجومی برای رژیم صهیونیستی به همراه خواهد داشت
این مقام سابق صهیونیستی تأکید کرد که برخلاف حملات تل‌آویو به برنامه‌های هسته‌ای عراق و سوریه که هیچ‌گونه پاسخی را به همراه نداشت، ایران و گروه‌های مقاومت منطقه به هرگونه حمله به ایران پاسخ خواهند داد و به بیان دیگر، ۱.۵ میلیارد دلاری که به نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی به منظور آمادگی برای یک حمله نظامی احتمالی به ایران تخصیص داده شده است، تنها شروع هزینه‌هایی است که تل‌آویو در نتیجه حمله احتمالی به ایران متحمل خواهد شد زیرا پاسخ «محور مقاومت»، پیامدهای نجومی برای رژیم صهیونیستی به همراه 
خواهد داشت.
نویسنده این مقاله سپس با اشاره به این موارد ادامه داد، نتیجه‌ این است که برخلاف حملات پیشین اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای، حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران فقط مسئله توانمندی هدف قرار دادن سایت‌های بسیار محافظت‌شده و برانگیختن پاسخ ایران نیست بلکه به راه‌انداختن یک کمپین دشوار و شاید غیرقابل تحمل علیه دیگر عناصر محور مقاومت همچون جنبش حزب‌الله لبنان است که در سال‌های اخیر به طرز چشمگیری توانمندی‌های خود را تقویت کرده است.
این مقام سابق رژیم صهیونیستی آورده است که گرچه تل‌آویو نگران برنامه هسته‌ای ایران است اما باید واقع‌بین باشد و گزینه نظامی باید برای وضعیتی باشد که ایران رسماً تصمیم به تولید بمب اتم کند و طبق گفته سازمان‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و حتی ویلیام برنز مدیر سیا، چنین سناریویی در حال حاضر روی میز جمهوری اسلامی ایران قرار ندارد.
آمریکا: شاهد پیشرفت‌هایی 
در مذاکرات وین بودیم
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ضمن استقبال از گفت‌وگوهای میان ایران و عربستان سعودی ابراز امیدواری کرد این گفت‌وگوها منجر به از بین رفتن تنش‌ها شود.
 به گزارش فارس، ند پرایس در نشست خبری روزانه در جمع خبرنگاران گفت: ما از گفت‌وگوهای مستقیم بین عربستان سعودی و ایران استقبال می‌کنیم. امیدواریم این گفت‌وگوها به از بین رفتن تنش‌ها کمک کند. هر دو کشور، می‌توانند نقش سازنده بالقوه‌ای در کمک به تضمین امنیت منطقه 
داشته باشند.
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: پیشرفت‌هایی در جدیدترین بخش از دور دوم [گفت‌وگوها] بودیم. ما شاهد صدور اعلانیه‌ای از ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای توافق بر سر بازگرداندن شفافیت به برنامه نظارتی آژانس در ایران از طریق نصب مجدد دوربین‌ها در کرج بودیم. این قدم مهمی هست و قدم مبارکی هم هست. اما یکبار دیگر باید گفت ما در این مورد هوشیار هستیم، چون این رویدادی است که اصلاً از ابتدا نمی‌بایست به یک امر ضروری تبدیل می‌شد. ند پرایس گفت: دومین حوزه‌ای که از همکارم شنیدید در آن پیشرفت‌هایی حاصل شده این است که ما اکنون به تفاهم مشترکی رسیده‌ایم، مبنی بر اینکه کدام متن مبنای مذاکره بر سر مسائل هسته‌ای خواهد بود. همان‌طور که همکارم گفت ما هنوز به متن نرسیده‌ایم ولی چارچوب یا دستورکاری برای رایزنی بر سر آن متن داریم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا اضافه کرد: اگر سرعت دیپلماسی در یک سو بسیار عقب‌تر از سرعت دیپلماسی در سوی دیگر باشد، برجام همان‌طور که از تروئیکای اروپا شنیدید به یک پوسته خالی تبدیل خواهد شد. همان‌طور که از همکارم شنیدید جسدی خواهد بود که قابل احیا نیست.
گفتنی است، آمریکا عضو برجام نیست که درباره آن اظهارنظر کند، چه رسد به اینکه دندان طمع برای مؤلفه‌های قدرت ایران تیز کند. پاسخ قاطعانه ایران به تهدیدات آمریکا از جمله هدف قرار دادن پهپاد متجاوز آمریکا، حمله موشکی به پایگاه نظامی عین الاسد، نابود کردن نقشه شوم خاورمیانه‌ای این رژیم و انهدام ماشین جنگی آمریکا در عراق و سوریه و نابودی سرطان پیشرونده داعش و نیز اقدامات درونزا در جهت خنثی ‌سازی تحریم، این رژیم را در موضع شکست و نیازمند مذاکره قرار داده است.
فضا‌سازی کاخ سفید 
در بحبوحه مذاکرات هسته‌ای در وین
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید نیز در نشست خبری روزانه خود گفت: به دلیل نحوه نزدیک شدن و شرکت ایرانی‌ها در آخرین دور مذاکرات، رئیس‌جمهور از تیم امنیت ملی خواست تا در صورت شکست دیپلماسی آمادگی داشته باشند و گزینه‌های دیگر را بررسی کنند.
گفتنی است، همان‌طور که اشاره شد، اقدامات راهبردی و درونزای ایران، گزینه‌های آمریکا را ابطال کرده و جن ساکی هم می‌داند که رئیسش خواب پنبه‌دانه می‌بیند. دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین عصر جمعه به پایان رسید. در پایان این دور از گفت‌وگوها اصلاحات و دیدگاه‌های ایران در دو سند ارائه‌شده مورد پذیرش قرار گرفت و بر اساس اعلام علی باقری، مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران این دو سند مبنای مذاکرات آتی خواهد بود. جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده رفع تمامی تحریم‌ها علیه ایران، به گونه‌ای که قابل راستی‌آزمایی باشد، مهم‌ترین دستور کار هیئت ایرانی را در این گفت‌وگوها تشکیل خواهد داد.