نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
تاریخپژوهی اصلاحطلب فراری صدای همفکرانش را هم درآورد!
سرویس سیاسی-
روزنامه زنجیرهای اعتماد در مطلبی به نقل از یک فعال سیاسی اصلاحطلب نوشت: «فعلاً کاری به مواضع کدیور ندارم و درباره درستی و نادرستی رویه و مواضع و مطالب مطروحه از سوی ایشان اعلام نظر نمیکنم اما معتقدم در این ماجرا یعنی زیر سؤال بردن اصالت نامه پوزشخواهی آذری قمی از رهبری بر مسیر درستی حرکت نکرده است. متن این نامه در همان زمان انتشار بهصورت غیررسمی در اختیار برخی از افراد قرار داشت و برخی آن را دیده بودند و دلیلی وجود ندارد که آن نامه با دستخط خود ایشان را جعلی فرض کنیم. البته خانواده مرحوم آذری قمی هم با توجه به مواضع سیاسی ایشان در مخالفت با رهبری، مدعی جعلی بودن آن نامه شدند و وجود یک نامه با دو تاریخ نگارش را موید این جعل میدانند اما واقعیت این است که نگارش آن نامهها درست است و تأیید و انتشار مجدد آن دو نامه از سوی روابط عمومی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب را باید یک قرینه مهم دانست و صحت آن را باور کرد. در واقع این امر به شخصیت مرحوم آذری قمی برمیگردد که مواضع پرنوسانی داشت و رفت و برگشت سیاسی ایشان را در موارد زیادی شاهد بودیم و دلیلی وجود ندارد که نوشتن نامه با دستخط خود ایشان به رهبری را که مضمون پوزشخواهانه دارد، انکار کنیم.»
در ادامه این مطلب آمده است: «این توضیح را در همینجا بیفزایم که اعتراض اولیه مرحوم آذری قمی به بحث «مرجعیت» رهبری انقلاب بود و در مسائل دیگر خیلی مخالفتی با رهبری نداشتند. همگان به یاد دارند که آن مرحوم در مجلس خبرگان بعد از مطرح کردن نام آیتالله گلپایگانی و رأی نیاوردن ایشان، به سراغ رهبری آیتالله خامنهای رفت و از رهبری ایشان دفاع کرد و رهبری هم از ایشان در همان جلسه پرسید که خود شما که این پیشنهاد را دارید از حکم من تبعیت خواهید کرد؟ آن مرحوم هم تأیید کرد که در احکام حکومتی حتماً تبعیت خواهد کرد.»
گفتنی است در پی انتشار نامه پوزشخواهی مرحوم آیتالله آذری قمی از رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانهها و طرح برخی ادعاها و تردیدها در صحت و تاریخ آن، برخی از پژوهشگران تاریخ انقلاب اسلامی و تعدادی از مراکز و مؤسسات فعال در حوزه مطالعات تاریخی، طی نامهای با اشاره به اهمیت موضوع و مباحث پیشآمده، از دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای مدظلهالعالی درخواست روشنگری و رفع ابهام کردند.
این دفتر در پاسخ به این درخواست اعلام میکند مرحوم آیتالله آذری قمی مکاتبات متعددی با رهبر معظم انقلاب مدظلهالعالی داشته است که ازجمله آنها دو نامه مشتمل بر عذرخواهی از معظمله است.
نامه اول در 12/3/75 برابر با 14 محرم 1417 نگارش شده که در صفحه 166 کتاب «روشنبینی امام خمینی رحمهًْاللهعلیه» تألیف آیتالله ریشهری دامتبرکاته درج شده و اخیراً توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی قدسسرهالشریف منتشر شده است.
مرحوم آیتالله آذری قمی در نامهی دیگری در تاریخ 1/2/76 با اشاره به نامه اول، به همین مضمون تصریح کرده و در بخشی از آن نوشته است: «در نامهای که توسط آقای مسعودی تقدیم شد جهت را سؤال کرده بودید ایشان نمیدانستند. در اوائل مسئله مرجعیت من فکر میکردم که شما هم بهدنبال مقام هستید. با توسل به حضرت عباس سلام الله علیه مشکلم فوراً حل شد و شنیدم که فرزندان خود را به آقای بهجت ارجاع دادهاید، در هر صورت من سخت احساس مظلومیت و محرومیت از خدمت به نظام مینمایم و از شما توقع دارم که آن را رفعنمایید و اگر با آن سوءظن به شما جسارت شده مرا ببخشید.»
لازم به ذکر است که محسن کدیور (فعال سیاسی اپوزیسیون) که برخی از گروههای رادیکال اصلاحات او را صاحباندیشه و تاریخ پژوه میدانند به دلیل عناد و کینهتوزی که نسبت به انقلاب اسلامی و ولایت فقیه دارد تاریخپژوهی و به ویژه تاریخنگاری شفاهی را به آن حد از ابتذال رسانده که اصالت نامه مزبور را- حتی پس از انتشار دستخط مرحوم آذری قمی از سوی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای مدظلهالعالی- را بازهم تکذیب کرده! و تعجب و تأسف حتی هواداران اصلاحطلب خود را به دنبال داشته است.
بگویید نتیجه 8 سال مذاکره در دولت قبل چه شد؟!
روزنامه ابتکار روز گذشته در گزارشی با عنوان «گرهگشایی از اقتصاد روی میز مذاکره؟» به نقل از یکی از نمایندگان اصلاحطلب مجلس نهم نوشت: «متاسفانه بعد از شروع کار دولت سیزدهم مشکلات قابل توجهی به وجود آمده و برخی از مشکلات گذشته نیز همچنان ادامه دارد. نقدینگی، تورم، کاهش ارزش ریال در برابر دلار و کاهش قدرت خرید مردم از جمله مشکلاتی است که این روزها با آن روبهرو هستیم، این مشکلات نشان میدهد که تیم اقتصادی آنگونه که میتوانست یک ثبات نسبی را بر فضای اقتصاد حاکم کند کاری انجام نداده است. حال اگر وعده گشایش و باز شدن گرههایی اقتصادی داده شده است باید به چند مسئله توجه داشته باشند. اولین مسئله توجه به روند برجام است. اگر میخواهیم گرههای اقتصادی باز شود و مشکلات معیشتی به حداقل برسد باید مشکلات بینالمللی ما کاهش یابد... اگر در بحث برجام دولت بتواند به توافق مطلوبی برسد و امتیازاتی را از مذاکرات بگیرد که رفع تحریمها، حضور سرمایهگذاران و افزایش ارزآوری را برای کشور داشته باشد میتواند بسیاری از گرههای اقتصادی که مدنظر وزیر امور اقتصادی و دارایی است را باز کند.»
گفتنی است دولت روحانی با کمک همین طیف سیاسی و با شعار مذاکره و رفع تحریمها و ایجاد درآمد سرشار برای مردم رأی آنها را گرفت اما ۸ سال بعد علاوه بر نابودکردن معیشت مردم، افزایش چند صد درصدی قیمت مسکن، دلار، خودرو، کالاهای اساسی، کاهش چند ده درصدی ارزش پول ملی و... کشور را با ۸۰۰ تحریم جدید دیگر تحویل داد و رفت. حالا و در شرایطی که مردم با مقاومت خود سیاست فشار حداکثری آمریکا را به شکست کشانده و ایستادگی در برابر تحریمها در حال ثمر دادن است، این جریان با وقاحت تمام بار دیگر به تقلا افتاده تا با ارسال پالس ضعف به طرف غربی، اعتباردهی به تحریمها و بزک دوباره مذاکره، تیغ کند شده دشمن را تیز و دولت سیزدهم را هم به سیاه چال مماشات و باجدهی به غرب هل دهد.