kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۱۶۳۷
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۰

قالیباف:جوسازی‌ها درباره موافقت مجلس با تعطیلی پلتفرم‌های اینترنتی دروغ است

رئیس‌مجلس دیروز با‌ اشاره به جو‌سازی‌ها علیه مجلس درخصوص طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی گفت: عده‌ای اعلام کردند که مجلس به دنبال تعطیلی پلتفرم‌ها است درحالی‌ که مجلس به دنبال حمایت از مشاغل خرد در این حوزه است زیرا معیشت مردم به این مشاغل گره خورده است.

دیروز مجلس شورای اسلامی کار خود را با جلسه غیرعلنی آغاز کرد. حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، گفت: در این جلسه نمایندگان در حال بررسی مسائل روز کشور هستند و احتمالاً طرح شفافیت آرای نمایندگان هم در این نشست بررسی می‌شود.
تقریبا یک ساعت پس از آن جلسه علنی مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف، رئیس‌مجلس شورای اسلامی آغاز شد. در ابتدای جلسه علنی دیروز، قالیباف فرا رسیدن روز دانشجو را به همه دانشجویان تبریک گفت و یاد و خاطره شهدای گرانقدر حماسه روز ۱۶ آذر ۱۳۳۲ را گرامی داشت و گفت: این حماسه نشان از شجاعت، استکبارستیزی و موقعیت‌شناسی دانشجویان بود.
رئیس‌مجلس گفت: روز گذشته مهمان دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی بودم و مطالبات و انتقادات صریح آنها را شنیدم. با گذشت چهار دهه از وقوع انقلاب اسلامی، مطالبات دانشجویان فارغ از جناح‌بندی‌های سیاسی منطبق بر آرمان‌های اصیل انقلاب اسلامی است و مطالبات آنها در راستای عدالت‌طلبی، رفع تبعیض، قانون‌گرایی، کاهش فاصله مردم و مسئولان، فسادستیزی، استقلال‌طلبی، استکبارستیزی، دفاع از آزادی‌های اجتماعی، تأکید بر شفافیت، شجاعت و صراحت در بیان نقد نسبت به عملکرد مسئولان منطبق بر آرمان‌های انقلاب اسلامی و جوانگرایی است.
رئیس‌مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دانشجویان روحیه انقلابی خود را دقیقاً مانند سال‌های اولیه انقلاب حفظ کردند و همان آرمان‌ها را مطالبه می‌کنند این صراحت و شجاعت در بیان مطالبات باید مایه خوشحالی و خرسندی همه دلسوزان انقلاب و کشور ایران باشد.
وی افزود: برای همه دانشجویان ثبات قدم در مسیر مطالبه‌گری و پیشنهاد برای حل مسائل و محقق ساختن آرمان‌های انقلاب را از خداوند متعال مسئلت می‌کنم.
تشریح جلسه غیرعلنی
سید نظام‌الدین موسوی در حاشیه جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران، گفت: صبح امروز مجلس جلسه غیرعلنی برای موضوع شفافیت برگزار کرد.
وی بیان کرد: رئیس‌مجلس شورای اسلامی و تعدادی از نمایندگان مجلس به دنبال آن هستند که به زودی موضوع شفافیت در دستور کار مجلس قرار گیرد و بر این اساس در جلسه غیرعلنی نمایندگان موافق و مخالف با این موضوع نقطه نظرات خود را مطرح کردند.
سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس تاکید کرد: مجلس در حال حاضر جزو شفاف‌ترین نهادها و شاید شفاف‌ترین نهاد باشد چرا که مذاکرات و جلسات مجلس به صورت علنی پخش می‌شود بنابراین برخی از نمایندگان معتقدند موضوع شفافیت صرفاً محدود به مجلس نیست و باید سایر دستگاه‌های کشور هم شفافیت را در دستور کار خود قرار دهند.
موسوی ادامه داد: حتی مجلس در موضوع حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی کاملاً شفاف عمل کرده و جلسات کمیسیون مشترک بررسی این طرح کاملاً شفاف و روشن است.
وی اظهار داشت: در جلسه غیرعلنی بحث شد که حتماً موضوع شفافیت بعد از تصویب در مجلس باید به دیگر نهادها و دستگاه‌ها تعمیم پیدا کند و لازم است یک طرح جامع‌تری وجود داشته باشد تا سایر دستگاه‌ها و نهادها هم شفاف باشند. مجلس کاملاً موافق و پیگیر موضوع شفافیت است و خود را پرچمدار این موضوع می‌داند و قطعاً مسئله شفافیت در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد.
موسوی تصریح کرد: از سوی دیگر معتقدیم شفافیت باید جامع باشد و باید طرح جامعی در این زمین در دستور کار قرار گیرد کمیسیون داخلی مجلس در حال بررسی طرح شفافیت است و حتماً این موضوع در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار می‌گیرد.
گزارش کمیسیون
در مورد وزارت ارتباطات
گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه علنی صبح دیروز مجلس شورای اسلامی قرائت شد.
در متن این گزارش آمده است: «ارتباطات و فناوری اطلاعات با تحولات نوظهور خود نقش برجسته‌ای در اصلاح فرآیندهای اداری، تسهیل کسب‌وکارها، شفافیت اطلاعات و دسترسی بهتر مردم به آن را ایفاء نموده است و عامل مؤثری در بهبود سطح زندگی، رفاه و امنیت عمومی و عدالت اجتماعی محسوب می‌شود. در همین راستا به استناد اسناد بالادستی، مانند سند چشم‌انداز ۱۴۰۴، قانون وظائف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مصوب ۱۹/۹/۱۳۸۲ و برنامه‌های توسعۀ کشور، نقش خطیر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود در زیست‌بوم‌های فناوری اطلاعات، در راستای افزایش رفاه و امنیت عمومی و پاسخ‌گوئی به مطالبات شهروندان، به‌ویژه جوانان و صاحبان کسب و کار قابل ملاحظه می‌باشد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که تحقق اهداف مذکور، در برنامه‌ها و تعهدات وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم حول (۴) محور اصلی مطرح گردیده است: توسعۀ اقتصاد دیجیتال/ هوشمند‌سازی و تحول دیجیتال / تسهیل‌گری و مانع‌زدایی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات / رشد صنعت فضائی»
در ادامه این گزارش آمده: «در این میان شرط تحقق محورهای مذکور، هدف‌گذاری‌های کمی و کیفی قابل دسترس و نیز نظارت مستمر بر فرآیند عملیاتی شدن فعالیت‌های مرتبط با هر محور خواهد بود که این مهم، جز با اهتمام ویژۀ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در عمل به برنامه‌های ارائه ‌شده و در مقابل، مطالبه‌گری و نظارت مستمر نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی میسر نخواهد شد. درهمین راستا کمیسیون تخصصی صنایع و معادن با توجه به محورهای ۴گانۀ مورد‌اشاره، بررسی وضعیت مهم‌ترین حوزه‌هایی که از یک سو به عنوان تکلیف وزارتخانه در اسناد و قوانین بالادستی مورد‌اشاره قرار گرفته و از سوی دیگر وزیر محترم در هنگام اخذ رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی، عملیاتی شدن آنها را تعهد نموده‌اند، مورد توجه ویژه قرار‌داده و نتایج حاصل از این بررسی‌ها را طی گزارش اجمالی ذیل به استحضار نمایندگان محترم و مردم شریف ایران می‌رساند.»
وزارت ارتباطات باید متحول شود
محمدباقر قالیباف در ادامه جلسه علنی دیروز خطاب به وزیر ارتباطات گفت: باب پروژه‌های دیجیتالی نیمه‌تمام را ببندید.
قالیباف در این خصوص به عدم تعیین تکلیف پروژه کارت ملی هوشمند و پرونده الکترونیک سلامت ‌اشاره کرد.
رئیس ‌مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: یکی از دردهای بی‌درمان در کشور ما پروژه‌های نیمه‌تمام است که متأسفانه در حوزه دیجیتال نیز در سال‌های اخیر ایجاد شده است. هوشمند‌سازی و ایجاد دولت الکترونیک، پایه و اساس تحول حکمرانی است. اگر به دنبال ایجاد عدالت اجتماعی و اقتصادی، مبارزه با فساد و شفاف‌‌سازی هستیم، باید در این راستا گام‌های اساسی برداریم.
ایجاد شبکه ملی اطلاعات
از نان شب واجب‌تر است
رئیس‌مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات مهم‌ترین موضوع کشور است، اظهار داشت: ایجاد شبکه ملی اطلاعات از نان شب واجب‌تر است، وزیر قول داده که شبکه ملی اطلاعات را تکمیل و باید هر سال گزارشی از عملکرد خود برای تحقق این هدف ارائه کند. وی تصریح کرد: توجه به نیروی کار جوانِ دانشمند در عرصه فناوری بسیار مهم است و باید بسترهای لازم برای فعالیت جوانان در این حوزه به وجود آید وگرنه این جوانان را از دست خواهیم داد.
عملکرد ما در حوزه اقتصاد دیجیتال
زیر ۵ درصد است
قالیباف افزود: در تحقق اقتصاد دیجیتال عملکردمان زیر پنج درصد است. با توجه به نیروی جوان و دانشمند، این عملکرد قابل پذیرش نیست. در شرایط کرونایی دغدغه جدی ما کسب و کارهای خرد در بستر اینترنت است و باید در این بخش توسعه و حمایت از زیرساخت‌ها به صورت مداوم انجام شود.
رئیس‌مجلس شورای اسلامی با‌ اشاره به جو‌سازی‌ها علیه مجلس درخصوص طرح حمایت از کاربران در فضای مجازی گفت: عده‌ای اعلام کردند که مجلس به دنبال تعطیلی پلتفرم‌ها است درحالی‌ که مجلس به دنبال حمایت از مشاغل خرد در این حوزه است زیرا معیشت مردم به این مشاغل گره خورده است. خدمات فنی و مهندسی در حوزه ICT یکی از فرصت‌های مهم اقتصادی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
قالیباف تصریح کرد: یکی از دردهای بی‌درمان ما در کشور که در برنامه هفتم توسعه باید مورد توجه قرار گیرد، پروژه‌های نیمه‌تمام است. متأسفانه در حوزه مسائل هوشمند‌سازی نیز در سال‌های اخیر پروژه‌های نیمه‌تمام وجود دارد اما در عرصه دیجیتال پروژه نیمه تمام در این حوزه‌ها معنا ندارد. پروژه نیمه‌تمام یعنی «هزینه کن اما نتیجه نگیر».
رئیس‌مجلس شورای اسلامی در توضیح این مطلب گفت: پروژه کارت ملی هوشمند هنوز بلاتکلیف است و این پروژه باید نهایی شود.
وی با بیان اینکه الکترونیکی کردن اطلاعات امری مهم است، گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی بدون محدودیت برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص یافته اما پروژه الکترونیکی کردن اطلاعات سلامت افراد با اغماض ۲۰ درصد پیشرفت داشته و دولت باید در این مسیر گام‌های اساسی بردارد.
قالیباف با بیان اینکه در نشست مجلس با قوه قضائیه مشکلات حوزه حدنگاری مطرح شد، گفت: این پروژه نیز باید تعیین تکلیف شود.
رئیس ‌مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در دولت و مجلس انقلابی و در وزارت ارتباطات با حضور وزیر جوان و انقلابی باید پروژه‌های دیجیتالی نیمه‌تمام تعیین تکلیف شود؛ نباید ایجاد این پروژه‌ها به فرهنگ تبدیل شود. توجه به محتوا در کنار این زیرساخت‌ها مهم است.