kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۱۳۷۲
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۵

جزئیات پرداخت تسهیلات خودمالکی مسکن اعلام شد

 

عضو هیئت مدیره بانک مسکن با اعلام جزئیات پرداخت تسهیلات خودمالکی مسکن گفت: وام ساخت مسکن خودمالکی، مشابه وام طرح جهش تولید مسکن است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدحسن علمداری درباره وام خودمالکی مسکن،‌ اظهار کرد: میزان وام متقاضیان ساخت مسکن خود مالکی با تسهیلات انبوه‌سازان، هیچ فرقی ندارد و متقاضی می‌تواند از بانک مسکن یا سایر بانک‌ها دریافت کند.
او با اشاره به اینکه انبوه‌ساز هم می‌تواند دولتی و هم شخصی باشد، افزود: هر خودمالکی، اگر بیشتر از دو واحد مسکونی بسازد انبوه‌ساز شخصی محسوب می‌شود. خود مالک به این معناست که سند مالکیت زمین به نام بخش خصوصی یا حقیقی است. هر خودمالک می‌تواند برای ساخت تعداد واحد‌های در دست ساخت، وام دریافت کند، اما فقط یک واحد آن را می‌تواند به نام خود ثبت کند.
گفتنی است، بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار متقاضیان می‌توانند در تهران، شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت، مراکز استان‌ها، سایر شهرها و روستاها به ترتیب 450 میلیون،
400 میلیون، 350 میلیون، 300 میلیون و 250 میلیون تومان وام ساخت دریافت کنند. بر اساس قانون جهش تولید مسکن بانک‌ها امسال باید
360 هزار میلیارد تومان وام در قالب نهضت ملی مسکن پرداخت کنند که این رقم وام در سال‌های بعدی متناسب با تورم اعلامی بانک مرکزی افزایش می‌یابد. همچنین به محمود شایان؛ مدیرعامل بانک مسکن با یادآوری این مطلب که سهم این بانک برای تخصیص تسهیلات به بخش مسکن بر اساس تصمیم و تخصیص دولت 63 هزار میلیارد تومان است، افزود: با پرداخت این تسهیلات 210 هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن احداث خواهد شد. ضمن اینکه تاکنون
168 هزار نفر سهم‌الشرکه خود را برای احداث طرح اقدام ملی مسکن واریز کرده و تسهیلات را نیز دریافت کردند.
وی افزود: این میزان معادل 10 هزار و 300 میلیارد تومان برآورد شده است. همچنین از این میزان آورده متقاضیان بیش از پنج هزار میلیاردتومان به پروژه‌ها تخصیص یافته است. از محل تسهیلات بانکی نیز تاکنون بیش از 500 میلیاردتومان از طریق شعب بانک مسکن برای اجرا و تکمیل پروژه‌ها پرداخت شده است.
مدیرعامل بانک مسکن گفت: با تکلیفی که دولت در اجرای نهضت ملی مسکن بر دوش بانک مسکن نهاده است بانک تمامی تلاش خود را برای کمک به احداث و تکمیل واحدها با پرداخت تسهیلات انجام خواهد داد.
شایان با اعلام این‌که بانک مسکن آمادگی دارد تا به عنوان بانک عامل چنانچه سایر بانک‌ها مشکلاتی از نظر توسعه شعب و ارایه اعطای تسهیلات داشته باشند به عنوان عاملیت کار آنها را نیز انجام بدهد، اضافه کرد: چنانچه منابع در اختیار بانک مسکن قرار گیرد با توجه به تخصص و توانمندی شعب بانک مسکن این آمادگی برای بانک وجود دارد.