سازمان بازرسی و دادستانی برای پیشگیری و کاهش آسیبهای احتمالی زمستان به دولت کمک کنند
رئیسقوه قضائیه از رئیسسازمان بازرسی کل کشور و دادستان کل خواست، مسئولان دستگاههای اجرایی را برای برنامهریزی و پیشگیری برای کاهش آسیبها در فصل زمستان یاری دهند.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلاموالمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در جلسه دیروز شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به نامگذاری روز بیستم مهرماه به عنوان «روز ملی کاهش آثار بلایای طبیعی» اظهار داشت: اگر مسئولان ذیربط اقدامات لازم را برای پیشگیری از حوادث انجام دهند و یا در بروز حوادثی، چون سیل و زلزله که با وجود امکانات روز بسیاری از آنها قابل پیشبینی است، به موقع عمل کنند میتوان از بسیاری خسارتهای مادی و انسانی پیشگیری کرد.
محسنی اژهای افزود: در سالهای اخیر به ویژه با اقداماتی که بخشهای مختلف قوه قضائیه در آسیب شناسی حوادث ناشی از بلایای طبیعی داشتند معلوم شد که اگر برخی اقدامات بازدارنده انجام شود میتوان آسیبها و تبعات بلایای طبیعی را کاهش داد که از همه مسئولان ذیربط بهویژه دولت انتظار میرود به این موضوع توجه داشته باشند.
به زودی بخشنامهای برای ساماندهی ممنوعالخروجیها
صادر میشود
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ممنوع الخروج کردن افراد توسط برخی دستگاهها از جمله سازمان مالیاتی و بانکها و برخی مراجع قضایی گفت: آمار کسانی که ممنوع الخروج میشوند زیاد نیست، اما کم هم نیست و این مسئله باعث بروز مشکلاتی برای مردم شده است. اول باید معلوم شود که کدام دستگاهها اجازه دارند افراد را ممنوعالخروج کنند و چه کسانی و برای چه مدتی باید ممنوعالخروج شوند و اینکه به مردم بدون هیچ توجیه قانونی اعلام نشود که ممنوعالخروج شدهاند و در فرودگاه متوجه موضوع شوند خسارت بار است. رئیسقوه قضائیه ادامه داد: گاهی فردی ممنوعالخروج میشود که بعداً معلوم میشود ضرورتی برای این کار نبوده و مشکل دیگر این است که حتی برخی افراد با آنکه قانون تصریح کرده حکم ممنوعالخروجی پس از ۶ ماه بلااثر میشود باز هم با وجود پرداخت مالیاتها، تسویه با بانکها و یا صدور قرار منع تعقیب و پایان دوره محکومیت همچنان ممنوعالخروج هستند و به این مسئله توجهی نمیشود. اژهای با بیان اینکه در روزهای آینده بخشنامهای را برای ساماندهی ممنوعالخروجیها صادر خواهد کرد از دادستان کل کشور و سازمان بازرسی خواست که بر روند ممنوعالخروجیها نظارت جدی داشته باشند تا ضوابط آن رعایت شود. وی همچنین از دادستان انتظامی قضات نیز خواست که پس از صدور بخشنامه مربوطه با افرادی که از اجرای بخشنامه تخطی میکنند برخورد کند.
رئیسدستگاه قضا از معاونت حقوقی قوه قضائیه نیز خواست که اصلاح قانون برای ساماندهی نحوه ممنوعالخروج کردن افراد را بررسی نماید تا در صورت نیاز، موضوع از طریق مجلس شورای اسلامی پیگیری شود.
برنامهریزی و پیشگیری از مشکلات احتمالی
مربوط به فصل زمستان
اژهای در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به در پیش بودن فصل زمستان اظهار داشت: احتمال دارد که در زمستان مانند سنوات گذشته با آلودگی هوا مواجه باشیم. وی بر همین اساس از رئیسسازمان بازرسی کل کشور و دادستان کل خواست که با ارائه نظرات تخصصی درباره مشکلات احتمالی مربوط به فصل زمستان به دولت، مسئولان دستگاههای اجرایی را برای برنامهریزی و پیشگیری برای کاهش آسیبها در این فصل یاری دهند.
بررسی مشکلات مردم
در فرآیند توقیف و ترخیص وسایل نقلیه
در ادامه اجرایی شدن دستور رئیسعدلیه برای احصاء مشکلات مردم با دستگاه قضا و بررسی راهکارهای رفع این مسائل، بخش دوم جلسه دیروز شورای عالی قوه قضائیه، به بررسی مشکلات مردم در فرآیند توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه اختصاص یافت که پس از بحث و گفتوگوی دو ساعته و ارائه دیدگاهها و نقطه نظرات از سوی تعدادی از اعضای شورا، رئیسقوه قضائیه دستورات لازم را در این زمینه صادر کرد.
محسنی اژهای با تاکید بر لزوم ضابطهمند شدن توقیف و شرایط نگهداری وسایل نقلیه از سوی نیروی انتظامی، به معاونت حقوقی قوه قضائیه ماموریت داد در اولین فرصت ممکن برای این موضوع یک دستورالعمل اجرایی تدوین کند.