kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۶۴۵۶
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۱
اوجی مطرح کرد

برنامه‌ریزی برای سرمایه‌گذاری 145میلیارد دلاری در صنعت نفت

وزیر نفت از برنامه‌ریزی برای سرمایه‌گذاری 145میلیارد دلاری در صنعت نفت کشور طی چهارتا هشت سال آینده خبر داد.


جواد اوجی در دیدار با ژونگ گویدونگ، رئیس دفتر سینوپک در تهران با بیان اینکه دولت سیزدهم آماده همکاری همه‌جانبه با شرکت‌های چینی برای توسعه پروژه‌های صنعت نفت در بخش بالادست و پایین‌دست است، تصریح کرد: «انتظار داریم در دولت سیزدهم مشارکت‌ها و توافق‌های زیاد میان ایران و چین شکل بگیرد. این دولت عزمش را برای گسترش همکاری همه‌جانبه با شرکت‌های چینی جزم کرده است و امیدواریم شاهد مشارکت شرکت‌های چینی در حوزه‌های مختلف صنعت نفت باشیم».
وی با تأکید بر نگاه دولت سیزدهم به چین به‌عنوان کشور دوست و همسو تصریح کرد: «برنامه‌ریزی کردیم ظرف چهار تا هشت سال آینده ۱۴۵ میلیارد دلار در توسعه بخش بالادست و پایین‌دست صنعت نفت سرمایه‌گذاری شود، از این رو از حضور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در صنعت نفت استقبال می‌کنم».
به گزارش فارس،گسترش و تعمیق روابط اقتصادی با چینی‌ها یکی از ظرفیت‌هایی است که ایران می‌تواند برای تامین مالی پروژه‌های بالادستی و پایین‌دستی صنعت نفت اقدام کند. با توجه به حضور دو شرکت چینی سی.ان.پی.سی و ساینوپک در توسعه میادین نفتی ایران در آزادگان و یادآوران در گذشته و کارنامه قابل قبول آنها در این میادین به نظر می‌رسد این دو شرکت گزینه‌های مناسبی برای ادامه کار و سرمایه‌گذاری در میادین ذکر شده یا سایر میادین موردنظر وزارت نفت هستند.
چرا گسترش روابط با چینی‌ها در جهت منافع ملی است؟
گسترش تعاملات اقتصادی ایران با کشورهای بلوک شرق به خصوص در حوزه انرژی از جمله چین سیاست‌ درستی است که توسط وزارت نفت دولت سیزدهم پیگیری می‌شود، زیرا:
برخلاف آمریکا و کشورهای غربی، کشورهای شرقی از جمله چین تاکنون در قبال منافع و اهداف کلان جمهوری اسلامی ایران سیاست جنگ‌طلبانه‌ای را اتخاذ نکرده بودند و در برهه‌های زمانی مختلف در دوران تحریم با عدم پیروی از سیاست‌های آمریکا، همکاری قابل قبولی برای دور زدن تحریم‌ها و کمک به ایران داشته‌اند.
طبق پیش‌بینی‌ها چین در مسیر تبدیل شدن به قدرت اول اقتصادی دنیا است. در نتیجه گسترش تعاملات اقتصادی با این کشور فرصت‌های سرمایه‌گذاری و انتقال تکنولوژی را برای ایران فراهم خواهد کرد. دو حوزه انرژی و ترانزیت از جمله موضوعاتی است که منافع دو کشور را به هم گره زده و وابستگی متقابل بین ایران و چین ایجاد کرده است.
گسترش تعاملات با شرقی‌ها ضمن خنثی‌سازی نقشه آمریکا و کشورهای غربی برای ایجاد محدودیت و فشار تحریمی، می‌تواند بستری را فراهم کند که حتی کشورهای غربی نیز پس از مشاهده شکست در تحریم ایران، برای حضور در ایران جهت پیگیری منافع مشترک دو کشور اقدام کنند.