kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۶۳۲۲
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۱
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران:

خدمات‌رسانی معیشتی به ایثارگران باید در کنار ‌ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ارائه شود

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: هویت اصلی بنیاد شهید و امور ایثارگران فرهنگی و اجتماعی است و خدمات‌رسانی معیشتی به ایثارگران باید در کنار‌ ترویج و نهادینه‌سازی فرهنگ ایثار و شهادت ارائه شود.

به گزارش «ایثار»، سید امیرحسین قاضی‌زاده ‌هاشمی ‌دیروز در اولین نشست خبری خود با اصحاب رسانه به تشریح اهداف و رویکردهای بنیاد شهید و امور ایثارگران و نیز برنامه‌های هفته دفاع مقدس پرداخت.
قاضی‌زاده ‌هاشمی ‌در ادامه اظهار داشت: فرهنگ ایثار و شهادت موضوعی فراگیر و متعلق به تمام مردم ایران با هر نوع عقیده و دین است و تمام ادیان کشورمان شهدایی را تقدیم دفاع از کشور کرده‌اند و وظیفه همه ما تلاش برای حفظ و نگهداری این فرهنگ است.
وی تأکید کرد: هویت اصلی بنیاد شهید و امور ایثارگران فرهنگی و اجتماعی است و خدمات‌رسانی معیشتی به ایثارگران باید در کنار ‌ترویج و نهادینه‌سازی فرهنگ ایثار و شهادت ارائه شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره تعداد جامعه ایثارگران گفت: در حال حاضر حدود سه میلیون نفر تحت پوشش بنیاد هستند که طبیعتاً این عدد افزایش خواهد یافت. البته اگر قانونگذار مسئولیت رزمندگان را هم برعهده بنیاد قرار دهد، این تعداد نزدیک به 12 میلیون نفر خواهد شد، که در این صورت باید منابع مالی آن هم تأمین و ردیف بودجه مشخصی برایش تعریف شود.
قاضی‌زاده با تأکید بر لزوم شفافیت در عملکرد و هزینه و دارایی‌ها در بنیاد شهید و امور ایثارگران، عنوان کرد: باید مشخص باشد که بار مالی اقدامات و خدمات بنیاد، دارایی‌ها، عواید و درآمد بخش اقتصادی بنیاد، املاک تحت تصرف این سازمان و درآمد حاصل از آن به چه میزان است و وضعیت آن مشخص و قابل ارائه باشد.
وی با‌ اشاره به عدم شفافیت‌های قانونی به‌عنوان یکی از معضلات پیش روی که باید اصلاح شود، افزود: وجود این عدم شفافیت به معنی فساد در بنیاد یا زیرسؤال بردن زحمات دیگران و خدمات انجام شده در بنیاد نیست، اما باید سامانه‌ای در راستای شفاف‌سازی عملکرد بنیاد راه‌اندازی شود که در آن تمامی خدمات و داده‌های مالی بنیاد ارائه شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با‌ اشاره به اینکه بخش زیادی از مطالبات جامعه ایثارگری طی سال گذشته پرداخت شده، گفت: با توجه به شرایط ایثارگران بالطبع این عزیزان هر روز درخواست‌های جدیدی در حوزه‌های مختلف دارند، هرگز انتظارات و درخواست‌ها از بنیاد شهید و امور ایثارگران پایان نخواهد یافت.
نحوه احراز جانبازی
در این نشست معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران هم در پاسخ به سؤالی درباره شرایط احراز وضعیت جانبازی گفت: درخصوص احراز جانبازان ابتدا آن یگانی که فرد را اعزام کرده است، مدارکی از صورت سانحه به بنیاد ارائه می‌کند و ما بر اساس آن تصمیم‌گیری می‌کنیم و پس از آن برای تعیین درصد به کمیسیون مربوطه ارسال می‌شود.
محمود پاکدل افزود: درخصوص مدافعان حرم با سپاه قدس مرتب ارتباط داریم و خوشبختانه پرونده‌های شهدا و جانبازان مدافع حرم کاملاً به‌روز است.
وی ادامه داد: در سنوات قبل بحثی وجود داشت مبنی بر اینکه کمیسیون‌های پزشکی بنیاد سخت‌گیری می‌کنند، یک تعدادی افراد در دفاع مقدس مجروح شدند که مدارک بالینی صورت سانحه همزمان ندارند؛ لذا مجلس تصویب کرد اگر شورای عالی پزشکی یگان مربوطه آن را تأیید کند بنیاد موظف است 5 درصد به آنها بدهد که تا به امروز و در طول برنامه ششم بالغ بر 20 هزار نفر از یگان‌ها که مدارکشان مورد تأیید شورای پزشکی قرار گرفته است، تحت پوشش بنیاد قرار گرفته‌اند.
معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران هم درباره حق پرستاری همسران جانبازان گفت: حق پرستاری در قانون تعریف شده است. معمولا پرستاران همسران معزز جانبازان هستند که پرستاری از جانباز را برعهده ‌دارند، اما چون ممکن است پرستار از اعضای خانواده یا فامیل درجه یک جانباز باشد یا اینکه از بیرون پرستار گرفته باشد، طبق قانون حق پرستاری به جانباز اختصاص داده می‌شود و خود جانباز تعیین می‌کند آن را چگونه و به چه کسی پرداخت کند.
عبدالرضا عباسپور در بحث درمان جامعه هدف بنیاد هم با‌ اشاره به اینکه روزانه 60 هزار مراجعه به مراکز درمانی داریم، افزود: هیچ دستگاهی نمی‌تواند ادعا کند صددرصد خدمت ارائه می‌دهد که بنیاد هم از این قاعده مستثنی نیست و با اینکه سعی می‌کنیم خدمات را بدون کم و کاست ارائه دهیم اما ممکن است مشکلاتی هم داشته باشیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر 9 هزار مرکز درمانی طرف قرارداد با بیمه داریم که اگر ایثارگران به این مراکز مراجعه کنند، لازم نیست هزینه‌ای پرداخت کنند. امروز 85 درصد از مراجعات ما به مراکز درمانی بر اساس قرارداد است، درصورتی که در بیمه‌های تکمیلی دیگر این عدد 60 درصد است؛ اما ما سعی کردیم مراکز را توسعه دهیم تا ایثارگران ما با کمترین مشکل روبه‌رو باشند.