kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۶۰۹۱
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۰
فعال بازرگانی:

زمین‌های کشاورزی البرز با ساخت ویلا نابود شده است

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی البرز با بیان این‌که ساخت ویلا، زمین‌های کشاورزی را نابود کرده است، گفت: بنگاه‌های املاک به زمین‌های کشاورزی هجوم آورده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سیداحمد میرجلیلی درباره مشکلات کشاورزان و تبعات آن اظهار کرد: مشکلات و دردسرهای مختلف کشاورزان استان البرز را با چالش مواجه کرده به نحوی که اکنون خیلی از آنها به دنبال فروش باغات خود و مهاجرت به شهرها هستند، از سویی اقلیم مناسب و تمایل به ساخت ویلا در اراضی کشاورزی استان موجب حضور شهرنشین‌ها در نقاط روستایی البرز شده است.
وی با ‌اشاره به رشد ویلاسازی و
ساخت و ساز غیرمجاز در سطح اراضی کشاورزی استان البرز افزود: با شناسایی این نوع تخلفات توسط نهادهای نظارتی و اجرایی مسئول و صدور حکم تخریب آن در کنار جلوگیری از توسعه ساخت و سازهای غیرمجاز در استان شاهد از بین رفتن فرصت‌های زراعی و باغی البرز هستیم، چون آن اراضی با نخاله‌های ساختمانی پرشده و دیگر قابلیت کشت محصول را
ندارد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی البرز با بیان اینکه در زمان حاضر افزایش قیمت اراضی کشاورزی نیز به معضل جدیدی مبدل شده است، گفت: تحت تاثیر تغییر نرخ زمین‌های زراعی شاهد افرایش حجم مهاجرت‌ها از تهران و چندین شهر کشور به البرز هستیم، به نحوی که تنها در یک زمین 10 هزار متری در البرز 20 ویلا ساخته شده است، ویلاهایی که هر کدام به قیمت‌های میلیاردی معامله می‌شود.
میرجلیلی ادامه داد: در زعفرانیه، رامجین  و سرخاب شهرستان ساوجبلاغ و دیگر شهرها و نقاط استان البرز که در آن محدوده اراضی کشاورزی زیادی وجود دارد، دفاتر مشاورین املاک بیشماری فعال است که همگی به خرید و فروش زمین‌هایی مشغول هستند که قرار است محل ساخت ویلاهای میلیاردی شود.
گفتنی است، ساخت ویلا در اراضی کشاورزی استان‌های تهران، البرز، گیلان، مازندران، گلستان و اردبیل در حالی انجام می‌شود که هفته گذشته نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی با ماده‌ای از این طرح موافقت کردند که بر اساس آن علاوه‌بر ساخت استخر و انباری، احداث اتاقک نگهبانی نیز در اراضی کشاورزی،
تغییر کاربری محسوب نمی‌شود و ساخت این اتاقک‌ها بدون نیاز به اجازه کمیسیون تبصره (1) ماده (1) قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و تنها با مجوز سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها بلامانع است.
برخی از سازمان‌های تخصصی و نهادها از جمله سازمان امور اراضی کشور و دست‌اندرکاران بخش کشاورزی با این مصوبه مخالفند و معتقدند اجرای این ماده دارای آثار و پیامد خواهد بود و منجر به تفکیک و خرد شدن اراضی کشاورزی و کاهش تولید محصولات می‌شود چرا که حدود و ثغور اراضی کشاورزی برای احداث اتاقک نگهبانی مشخص نشده است. ‌در صورت تایید شورای نگهبان و ابلاغ آن، مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر احداث اتاق کارگری و نگهبانی در اراضی کشاورزی لازم الاجرا می‌شود و این بهانه‌ای برای ساخت و ساز در اراضی کشاورزی برای سودجویان و تغییر کاربری زمین به اسم اتاق نگهبانی می‌شود. بنابراین مسئولان دولت و مجلس باید زمینه تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی را از بین ببرند.
نیازی شهرکی؛ معاون سازمان امور اراضی کشور در این زمینه گفت: با توجه به مذاکرات نمایندگان مجلس در رسیدگی به این ماده اکنون برداشت از این مصوبه این است که در هر مساحتی از اراضی کشاورزی حتی در سطح 500  مترمربع می‌توان اتاقک نگهبانی ایجاد کرد و همین عامل در نهایت موجب خرد شدن اراضی کشاورزی می‌شود در حالی که یکی از سیاست‌های مهم وزارت
جهاد کشاورزی یکپارچه کردن اراضی با هدف افزایش بهره‌وری است.