kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۵۵۳۸
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۴

ایران در رسانه‌های جهان



سرویس سیاسی-
رسانه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای روزانه اخبار و تحلیل‌های مختلفی را درباره ایران منتشر می‌کنند.‌ترجمه گلچینی از این گزارشات و تحلیل‌ها به معنای تایید محتوای آنها نبوده و صرفاً برای آشنایی مخاطبان با فضای رسانه‌های خارجی درباره کشورمان است.
بیزینس اینسایدر:‌ترامپ دنبال کوچک جلوه دادن حمله موشکی ایران بود
«بیزینس اینسایدر» در وبگاه خود نوشت: یک مقام سابق دولت ‌ترامپ گفت که ‌ترامپ از پنتاگون خواسته است تا در نحوه گزارش تلفات خود پس از حمله موشکی ایران که منجر به زخمی‌شدن تعداد زیادی از نیروهای آمریکایی شد، به دلیل نگرانی از بازتاب منفی شدید آن در مطبوعات، تغییراتی ایجاد کند.
در ژانویه 2020، تنها چند روز به آغاز سال جدید، ارتش آمریکا ژنرال ایرانی [سردار] قاسم سلیمانی را ‌ترور کرد، حرکتی که آلیسا فرح، سخنگوی سابق پنتاگون، آن را حرکتی «افراطی» نامید.
در 8 ژانویه 2020، حدود یک هفته پس از ‌ترور [سردار] سلیمانی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران حمله موشکی بالستیک به مواضعی در عراق که نیروهای آمریکایی و ائتلاف در آن مستقر بودند انجام داد.
سخنگوی سابق پنتاگون در مصاحبه با کوزینسکی مجری پادکست «یک تصمیم» در این‌باره گفت: «این لحظه‌ای سهمناک برای همه افراد در وزارت دفاع بود.» همه از اینکه این ‌ترور به یک قتل‌عام منتهی شود هراس زیادی داشتند. وی گفت: «که خدا را شکر این اتفاق نیفتاد.» در حالی نتیجه حمله موشکی ایران هیچ کشته‌ای برجای نگذاشت، با این حال تعدادی از نیروهای آمریکایی زخمی‌شدند و در آنجا بود که دولت با مشکل جدی مواجه شد. ما مطمئناً در این مورد اشتباه کردیم. زمانی که ‌ترامپ تأکید داشت حملات هیچ تلفاتی به همراه نداشته، دروغ نمی‌گفت زیرا این موضوع را ما به رئیس‌جمهوری منتقل کرده بودیم.
به گفته فرح، مشکل این بود که کسی انتظار نداشت با گذشت زمان، تعداد مصدومان افزایش یابد.
او گفت: «فکر می‌کنم از جایی موضوع مشکل‌ساز شد که کاخ سفید تلاش کرد تا بگوید حملات موفقیت‌آمیز نبوده و ایرانی‌ها در آسیب زدن به اهداف آمریکایی موفق نبوده‌اند، به نظر من در این زمینه زیاده‌روی شد. و من فکر می‌کنم این اقدامات در نهایت به کوچک‌انگاری حمله‌ای ختم شد که به جراحات قابل توجه نیروهای آمریکایی منجر شده بود.»
در روزها و هفته‌های پس از این حمله، اخباری از پنتاگون بیرون آمد که مشخص شد تعداد بیشتری از نیروهای آمریکایی با آسیب‌های مغزی (با شدت‌های مختلف) رو‌به‌رو شده‌اند. ‌ترامپ بارها و بارها در ملاء عام این صدمات را کوچک و آنها را در حد «سردرد» و مسائل غیرجدی جلوه داد.
فرح در ادامه به کوزینسکی گفت که در پشت صحنه، پنتاگون با فشار زیادی رو‌به‌رو شد تا نحوه گزارش وزارت دفاع در مورد جراحات 110 سرباز آمریکایی در این حمله را تغییر دهد.
وی اذعان داشت: «ما با این درخواست از سوی کاخ سفید مخالفت کردیم،»کاخ سفید‌ترجیح می‌داد که ما به‌روزرسانی منظمی‌در این خصوص انجام ندهیم و اخبار بد قطره قطره نقل شود.»
آلیسا فرح در دوره‌های مختلف دولت ‌ترامپ در پست‌های مختلفی خدمت کرد. او در اوایل دسامبر پس از شکست ‌ترامپ در انتخابات، به دلیل نگرانی‌ها در مورد اطلاعات غلط در انتخابات و نتایج این اقدام، از سمت خود استعفا داد.
آمریکن میلیتاری نیوز: نیروی دریایی آمریکا
در خلیج ‌فارس یگان پهپادی و سیستم‌های بی‌سرنشین راه‌اندازی می‌کند
«آمریکن میلیتاری نیوز» در مطلبی نوشت: ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین اعلام کرد که در منطقه عملیاتی خود (خلیج ‌فارس) یک یگان جدید شامل پهپادها و سیستم‌های آبی و زیردریایی بدون سرنشین را راه‌اندازی می‌کند. این کارگروه دفاعی یک هفته پس از خروج آخرین سربازان آمریکایی از افغانستان و در میان مجموعه‌ای از حملات گیج‌کننده و پنهان در خاورمیانه انجام می‌شود.
برد کوپر فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، گفت: «ما می‌خواهیم سیستم‌های بیشتری را روی آب و زیر دریا قرار دهیم.»
وی در بیانیه‌ای که با آسوشیتدپرس به‌اشتراک گذاشته است گفت: «می‌خواهیم بر آنچه که اینجا اتفاق می‌افتد نظارت گسترده‌تری داشته باشیم.»
ناوگان پنجم مشخص نکرد که قرار است از چه نوع سامانه‌های پهپادی در این یگان استفاده شود؛ اما گفتند این یگان سیستم‌های بدون سرنشین را در سرتاسر منطقه، برای نظارت بر نقاط بحرانی، در آبراه‌های خاورمیانه که برای تامین و حمل‌ونقل انرژی در سطح جهان بسیار مهم هستند، پراکنده می‌کند.
نیروی دریایی ایالات متحده در حال آزمایش فناوری‌های مرتبط با سیستم‌های بدون سرنشین هستند که شامل پهپادهای فوق‌مقاوم نظارتی، کشتی‌های بدون سرنشین مانند «سی‌هاوک» و «سی‌هانتر» می‌باشد. در ماه آوریل، نیروی دریایی ایالات متحده مانورهای جنگی سیستم‌های بدون سرنشین خود موسوم به (یو.اس آی.بی.پی) را برای سال 2021 انجام داد که در آن دسته‌ای از هواپیماهای سرنشین‌دار و بدون سرنشین و شناورهای سطحی حضور داشتند.
نشنال اینترست: روند رو به رشد جنگنده‌های ایرانی
«سباستین روبلین» تحلیلگر امور امنیتی پایگاه تحلیلی «نشنال اینترست»، در یادداشتی نوشت: سخت‌افزارهای نظامی ایران در حال فرسوده شدن است اما این کشور در تلاش است آنها را بروز کند. طرح‌هایی که سوی ایران در حال ارائه است تقریباً مهم هستند.
تهران مشتاق تولید جنگنده‌های جت خود است؛ اما طراحی و ساخت جت‌های جنگی پیشرفته چالش‌های تکنولوژیکی مهمی ‌را ایجاد می‌کند که حل آن به تنهایی برای یک پایگاه صنعتی دشوار است.
با این حال، نیروی هوایی ایران به وضوح نشان داده که چندین جنگنده داخلی را تولید کرده است، که از برجسته‌ترین آن، جنگنده صاعقه است که رسانه‌های ایرانی ادعا می‌کنند بر «هورنت اف ۱۸» برتری دارد.
از سوی دیگر جنگنده پیشرفته صاعقه- 2 نیز با به‌کارگیری سامانه‌های الکترواویونیک دارای قدرت رزمی ‌بالایی است. در حالی که جنگنده صاعقه 2 در واقع یک جنگنده «جدید» یا «تولید انبوه» نیست، اما هنوز یک جنگنده جت مافوق صوت قابل مانور است و می‌تواند یک جنگنده آموزشی مفید باشد؛ همچون عقاب طلایی اف‌ای-50 کره جنوبی. اما هنوز دیده نشده که جت ایرانی بتواند موشک‌های دوربرد هوا به هوا و سلاح‌های هدایت‌شونده دقیق را، که برای نسل سوم میگ-21 یا فانتوم اف-4 مورد نیاز است را حمل کند.
جنگنده‌های اف-5 جایگزین و بازسازی شده می‌تواند راهی برای ایران باشد تا در زمینه تولید هواپیماهای جنگنده کسب تجربه کرده، پیکربندی جنگنده تک دم عمودی به دو دم عمودی را آزمایش کرده و تبلیغات خوبی برای قابلیت‌های صنعتی ایران انجام دهد.
تجربه به دست آمده از برنامه صاعقه می‌تواند به طرحی واقعاًً جدید مانند جنگنده رادارگریز شفق هدایت شود. اولین نمونه اولیه شفق قرار بود تا سال 2008 آماده شود. در سال 2016 سرانجام اعلام شد که نمونه اولیه شفق به زودی آزمایش خود را آغاز می‌کند. این نشان می‌دهد که ورود ایران به تولید داخلی هواپیماهای نظامی یک فرآیند بلندمدت است که در نهایت با هدف خودکفایی انجام می‌شود.