بیش از چهار هزار کامیون در گمرکات دپو شده است
معاون فنی گمرک گفت: در حال حاضر حدود هفت میلیون تن کالای اساسی در گمرکات کشور وجود دارد و بیش از چهار هزار کامیون در گمرکات دپو شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهرداد جمال ارونقی در یک گفتوگوی تلویزیونی بیان کرد: بیش از چهار هزار کامیون در گمرکات است که
800 دستگاه از آن در گمرک شهریار و تهران وجود دارد و الان گورستان کامیونهایی شده که بیش از یک سال در آنجا دپو شده است و تمام آنها متعلق به رانندگانی است که مجوز ورود کامیونهای سه سال ساخت گرفتند و علیرغم اعلام معاون دادستان هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است.
وی درباره میزان کالاهای رسوبی در گمرک کشور افزود: حدود دو سال و نیم میشود که اشاره میکنم فرایند تجارت کشور، فرایند درستی نیست و نیاز به بازنگری دارد و این فرایند باید از ابتدا تا انتها مورد بازنگری قرار گیرد به نحوی که صاحبان کالا نتوانند کالای خودشان را بدون مجوز ورود به کشور وارد کنند؛ البته در کنار آن باید دیوانسالاریهای زاید اداری هم حذف شود.
این مسئول ادامه داد: در حال حاضر حدود هفت میلیون تن کالای اساسی که البته کالاهای دیگری هم در گمرکات کشور هستند وجود دارد و در خصوص داروها هم ما ارقام مُتقن نداریم؛ شاید چند ده تُن کالای سلامت محوری که هم دارو و هم مواد اولیه دارویی، موادی که به تجهیزات پزشکی مربوط است در گمرکات و بنادر کشور وجود دارد.
ارونقی خاطرنشان کرد: زمانی که کالا به گمرک اظهار میشود به آمار و اطلاعات مربوط به کالا دسترسی پیدا میکنیم و این اظهار به عنوان کالاهای در جریان است.
وی تصریح کرد: الآن تمامی مجوزهای وزارت بهداشت را در بستر سامانه دریافت میکنیم؛ یعنی اگر کالایی به گمرک اظهار میشود تا زمانی که وزارت بهداشت در متن آن سامانه به گمرک مجوز ترخیص با مدت زمان ندهد کالا قابل ترخیص نخواهد بود و این نشان میدهد که گمرک وصل به سامانه است ولی اینکه به چه صورتی سامانه گمرک به تیتک وصل شود، فناوری اطلاعات گمرک باید ورود کند.
معاون گمرک درباره متصل نبودن سامانه گمرک با «تیتک» توضیح داد: موضوع سامانه جامع گمرکی با سامانه جامع تجارت مطرح است و تکالیف و میزانی که برای ارائه اطلاعات در نظر گرفته شده را انجام دادند و توسط وزارت ارتباطات بررسی شده است.
ارونقی افزود: تا موضوعی رسانهای نشود به آن پرداخته نمی شود و شاهد هستیم کالایی پنج سال در انبار مانده و زمانی که رسانهای میشود و همه پای کار میآیند و بلافاصله تکلیف آن مشخص میشود. 500 تن مواد اولیه شیرخشک در دو گمرک کشور دپو میشود و حدود دو سال در آنجا میماند و بلافاصله زمانی که رسانهای میشود پیگیر موضوع میشوند و ظرف یک هفته تعیین تکلیف میشود و این قدرت رسانه است.
نصرالله پژمانفر نائب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس هم در این گفتگوی تلویزیونی درباره کالاهای رسوب شده در گمرک کشور گفت: افرادی که متولی این کار هستند نسبت به اینکه چه کالاهایی وارد شده یا خارج شده و همچنین چه کالاهایی در انبارها وجود دارد هیچگونه پاسخی ندارند؛ یعنی یک سامانهای که در آنجا ثبت شده باشد وجود ندارد؛ هیچکس در این عالم نمیداند چه میزان کالا در گمرک رسوب شده است!
وی ادامه داد: علیرغم اینکه دنیا این تجربه را دارد و ما در این موضوع مصوبات قانونی داریم، ولی کسی پاسخگو نیست.
این نماینده مجلس یادآور شد: مهمترین مسئله در این موضوع، تعارض منافع است و عدم هماهنگی بین دستگاهها که بخشی از آن خواسته یا ناخواسته است در این موضوع منجر به چنین اتفاقهایی شده است.