سازندگی: اصلاحطلبان پیام «نه» بزرگ مردم را نگرفتند(خبر ویژه)
روزنامه سازندگی به قلم عبداله مومنی نوشت: گفتمان اصلاحطلبان از زایش و اقناع نظری وامانده است، بیان مطالباتش شمولیت حداقلی دارد و نیازها و مطالبات جدید را پوشش نمیدهد و در سطح سازماندهی به هیئت و فرقه شبیه شده است. در سطح رفتار سیاسی، حاملان این جنبش استحاله یافتهاند و نیز تکرار رهبرانش دیگر موج و شوقی را در جامعه برای بسیج اجتماعی برنمیانگیزاند. این وضعیت و حال اصلاحطلبی در دوره کنونی است. برای این موجود اجتماعی که علائم حیاتی آن با بحران روبهرو است، نمیتوان با مسکنهای فوری و پاسخهای دمدستی به سراغ درمانش رفت.
ناگفته نماند که در خصوص امکان بازسازی جبهه اصلاحات، هنوز شوربختانه ایده و یا سخن واقعگرایانهای از سوی اصلاحطلبان که حامل دریافت پیام «نه بزرگ مردم» به اصلاحطلبی باشد ارائه و دریافت نشده و حتی کسی نیز ایده و راهبردی را در سطح اظهارنظر نیز بیان نکرده است. البته در برخی از سخنان، چند نفر از چهرههای اصلاحطلب، راهکارهایی را تجویز کردهاند که قصدشان این بوده که فرآیند بازسازی و راهسازی را به محوریت یک شخص تقلیل دهند. حقیقتا این امری که آنها در پی اجرایش هستند، نه تنها راهکار اساسی و ناجی اصلاحات نیست بلکه فرار از بحران و حتی فرار به جلو مسببین شکست و استحاله نیروهای اصلاحطلب است که با نوسازی بنیادین و ثمربخش مخالفند و پوستاندازی را برنمیتابند.
اینگونه راهکارهایی که تاکنون در حد اظهارنظر و بیان ارائه شده، حقیقتا بیشتر از بازآفرینی اصلاحات و آتیه آن، شبیه به امتناع بازسازی اصلاحات است؛ زیرا اکنون هویت و معنای اصلاحطلبی دچار بحران عمیق است. شکست اخیر لیست جمهور و میزان رای حدود 30 هزار نفره
در سطح شورای شهر تهران برای این لیست، نشان از آن داشت که اصلاحطلبی باید دست به نوسازی عمیق گفتمانی و راهبردی بزند تا اثر این نوسازی، هم بر جابهجایی نسلی و هم بر تکوین سازماندهی خود را نشان دهد و آشکار سازد. تزریق خون تازه به اصلاحات، نیازمند خلاقیت و نوآوری در تمامی سطوح است که از سخنان کهنه و چهرههای تکراری و البته ناکارآمد، عملی برنمیآید.
در جهت بازسازی اصلاحات و بازیابی معطوف به کارآمدی، ضرورت دارد که نسلی از افراد فعال سیاسی در جریان اصلاحات کنارهگیری و بازنشسته شوند و کادرسازی و انتقال تجربه بپردازند.