حمایت از واردات کاغذ به جای تولید
به گزارش ایسنا، ابوالفضل روغنی گلپایگانی در نشستی خبری اظهار کرد: تولیدکنندگان کاغذ تحریر باید ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنند که واردکنندگان از آن معاف هستند. همچنین سال گذشته به کاغذ وارداتی ارز دولتی اختصاص پیدا میکرد که همین موضوعات توان رقابت تولیدکنندگان را گرفته است. بنابراین وضعیت تولید کاغذ تحریر در کشور مناسب نیست.
وی افزود: در چنین شرایطی تغییر نوع ارز تخصیص یافته به واردات کاغذ از دولتی به نیمایی و همچنین نامناسب بودن وضعیت تولید داخل، باعث افزایش قیمت کاغذ تحریر در کشور شده است.
رئیس سندیکای کاغذ و مقوا با اشاره به نیاز ۳۸۰ هزار تنی کشور به کاغذ تحریر، گفت: ۱۸۰ هزار تن ظرفیت تولید کاغذ تحریر در کشور ایجاد شده، اما تولید ناچیز است، چراکه به دلیل قوانین موجود تولیدکنندگان توان رقابت با واردکننده را ندارند. روغنی گلپایگانی از افت نیاز کشور به کاغذ روزنامه طی سالهای اخیر به دلیل گسترش شبکههای اجتماعی خبر داد و گفت: نیاز کشور به کاغذ روزنامه از ۱۲۰ هزار تومان در ۱۰ سال گذشته به حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان رسیده است.
وی، نیاز سالیانه کشور به کاغذ بستهبندی را ۸۵۰ هزار تن عنوان کرد و گفت: سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن تولید داریم که مازاد تولید به کشورهای مختلف از جمله اروپا، آسیا و کشورهای حاشیه خلیجفارس صادر میشود. علت وضعیت مساعد تولید در این بخش تامین فناوریهای خوب و ماشینآلات روز جهان در کشور است که موجب شده کارخانهای نظیر چوب و کاغذ مازندران در سالهای گذشته به آلمان، فنلاند و انگلستان نیز صادرات داشته باشد. رئیس سندیکای کاغذ و مقوا با بیان اینکه اعمال تحریمها و افزایش نرخ ارز، اقبال و اتکا به محصولات داخلی را در موضوع کاغذ و مقوا زیاد کرد، افزود: امروز شرکتهای داخلی این صنعت وضعیت خوبی دارند. اگر برجام اجرایی شود، منفعت عمومی برای جامعه به دنبال دارد، اما اگر منجر به باز شدن درهای کشور به روی واردات شود، به تولید آسیب میرساند.
روغنی گلپایگانی درخصوص تامین و تخصیص ارز نیز گفت: تا چهار ماه پیش مشکلات جدی برای همه صنایع وجود داشت، اما اکنون ارزهای نیمایی و آزاد برای تامین مواد اولیه وجود دارد.