2 پروژه مدیریت سیلاب در غرب پایتخت به بهرهبرداری رسید
با حضور شهردار تهران و رئیسشورای شهر دوپروژه مدیریت سیلاب در بخش غربی پایتخت و حوالی رودخانه کن به بهرهبرداری رسید.
به گزارش ایسنا، پیروز حناچی در مراسم بهرهبرداری از پروژههای مدیریت سیلاب در غرب تهران گفت: سیل و زلزله دائم تهران را تهدید میکنند. سابقه تهران در سیل سالهای ۴۸، ۶۶ و ۹۸ نشان میدهد که هر ۲۰ سال یک سیل را تجربه میکنیم. ما و همکارانمان تلاش کردیم که با آغاز فصل بارش این هوشمندی را در شرایط تهران فراهم کنیم که سیلها کنترل شوند.
حناچی با بیان اینکه پروژههای زیربنایی خیلی در دید نیستند، ادامه داد: در مناطق ۲۲، ۲۱ و ۵ به جهت خدمات زیربنایی و هدایت آبهای سطحی متناسب با توسعه بخشهای مسکونی و توسعه شهر مورد توجه قرار نگرفتهاند. ما در سال ۹۸ در همین مناطق در آستانه وقوع سیل بودیم و آب تا زیر عرشه پل بزرگراه تهران-کرج بالا آمد ولی با کاهش بارندگیها این خطر رفع شد. در همان زمان اکیپهای امدادی ما در سایر شهرها در حال فعالیت بودند.
وی اظهارداشت: در تهران به چیزی در حدود ۷۰۰ کیلومتر مسیر جمعآوری سیلاب نیاز داریم که حدود ۵۳۰ کیلومتر به اجرا در آمده است و مابقی را باید اضافه کنیم.
شهردار تهران با اشاره به اعتبارات مدیریت سیلاب گفت: در سال گذشته، ۱۹۰ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۰، ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای این کار در نظر گرفتهایم که اهمیت آن را نشان میدهد و تخصیص همین اعتبارات باعث شده است در تهران شاهد کمتر شدن آبگرفتگیها باشیم.
حناچی ادامه داد: ما چشماندازی برای تهران داریم که باید فعالیتهایمان در آن راستا باشد. وقتی میگوییم «شهر انسان محور» باید پروژهها در این جهت باشد و دیگر شاهد توسعه بزرگراههای خارج از مصوبات نباشیم.
برطرف شدن معارضهای خطرناک با مدیریت سیلاب غرب تهران
مدیرعامل شرکت خاکریزآب نیز در این مراسم گفت: آنچه که باران در میدان آزادی رقم میزد همه آشفتگی و نابسامانی بود و سؤال همه مردم شده بود چرا شهرداری کاری برای آبگرفتگی میدان آزادی و بزرگراه جناح نمیکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حبیب پوش پارس افزود: این جزو گلایههای مردم بود و هر سال این مسائل در رسانهها تکرار میشد، تصاویر منتشر شده از آبگرفتگیها نشان دهنده ضعف عملکرد شهری بود و حالا اولین پروژه رفع آبگرفتگی با مدیریت سیلاب در بزرگراه آزادی به اتمام رسیده و آماده بهرهبرداری است.
پوش پارس ادامه داد: در این طرح، ریسک بسیار بزرگی کردیم، زیرا در زیر سطح میدان آزادی با بزرگترین معارضات تاسیساتی کانالها و لولههای فشار قوی برق و گاز مواجه بودیم، اما با اعتماد به جوانان موفق شدیم. وی ادامه داد: با اجرای این پروژه در میدان آزادی دیگر سرگردانی روان آبها برطرف شده و راه نفس آب در این منطقه باز شده است و مردم در بارشهای پیش رو احساس آرامش خواهند کرد.
مدیرعامل شرکت خاکریزآب گفت: طرح بعدی هم رفع گلوگاه سیلابی آزاد راه تهران کرج در حاشیه رودخانه کن است، در اوایل دهه ۹۰ با صحنه وحشتناکی از خشم رودخانه کن در بزرگراه فتح مواجه شدیم. خشم رودخانه باعث شد تا پل سواره رو بزرگراه فتح فروریزد و فاجعه انسانی در کمین اتفاقات ناگواری بود شبیه به آنچه که در دهه ۶۰ رخ داد.
پوش پارس افزود: این پروژه را آغاز کردیم و توانستیم گلوگاه را برطرف کنیم. رودخانه کن میتوانست دوباره خطرآفرین شود و اکنون رودخانه به نقش اصلی خود که نشاط و طراوت در شهر است، رسیده است.
گفتنی است، روز گذشته شهردارتهران علاوهبر مراسم بهرهبرداری از دو پروژه مدیریت سیلاب در غرب تهران، با حضور در منطقه 17 تهران کلنگ آغاز عمليات اجرايي سه زيرگذر سواره رو در مسير راه آهن تهران – اهواز را نیز بر زمین کوبید.