در شب دوم از لیالی قدر
ترنم دعا و استغفار عاشقان شهید رمضان در سراسر ایران اسلامی طنینانداز شد
دوشنبهشب همزمان با شب بیستویکم ماه مبارک رمضان، دومین شب از لیالی قدر و شهادت مولای متقیان علی(ع) ترنم دعا و استغفار و «الهی العفو» در سراسر ایران طنینانداز شد و عاشقان شهید رمضان در عزای شهادتش به سوگ نشستند.
در تهران، مراسم احیاء شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان با حضور اقشار مختلف مردم در مساجد، بقاع متبرکه، گلزار شهدای بهشت زهرا(س) و مساجد تعدادی از دانشگاهها با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزار شد.
مؤمنان روح و جان را با مناجات و راز و نیاز با خدا و مضامین دعاهای روحبخش این شبها شستوشو دادند و صفا و معنویت بیشتر بخشیدند. عاشقان شهید رمضان همچنین با استغفار و طلب بخشش و مغفرت از درگاه الهی با خدای مهربان تجدید عهد کردند و در سوگ امیر مؤمنان علی(ع) به عزاداری پرداختند.
یکی از جلوههای زیبای لیالی قدر امسال، احیای این شبها توسط بیماران و کادر درمان و مدافعان سلامت در حین انجام خدمت در بیمارستانها و مراکز درمانی بود.
مراسم احیای دومین شب قدر
در حرم مطهر رضوی برگزار شد
همزمان با شب شهادت امیرالمومنین(ع) مراسم احیای دومین شب قدر ماه مبارک رمضان در صحن و سرای حرم مطهر امام رضا(ع) در مشهد برگزار شد.
قرائت قرآن کریم، قرائت دعای جوشن کبیر، مرثیهخوانی، سخنرانی، مداحی و مراسم قرآن به سر از جمله برنامههای این شب بود که با حضور اقشار مختلف مردم و با رعایت دستورالعملهای مقابله با کرونا در صحن پیامبر اعظم(ص) حرم مطهر رضوی برگزار شد.
در این مراسم یکی از سخنرانان حوزه و دانشگاه گفت: در دعای جوشن کبیر، عبارت «الغوث خلصنا من النار یا رب» بسیار تکرار میشود این عبارت یعنی از آتش جهنم رهایی یابیم و به عبارتی عاقبت به خیری داشته باشیم و قرآن هم میگوید که دعای اندیشمندان و راسخان در علم این است که بعد از هدایت منحرف نشویم. حجتالاسلام ناصر رفیعی افزود: در دعای عالیه المضامین هم میخوانیم که خدایا آخر کار ما را پسندیده، نیکو و سالم قرار بده و روایت داریم هر کاری انجام میدهیم بگوییم خدایا این کار ما کامل و تمام باشد.
رفیعی افزود: امام صادق(ع) در روایت مکتوب خود خطاب به یکی از یارانش نوشت اگر میخواهید عاقبت به خیر از دنیا بروید سه کار را انجام دهید یکی این که در زندگی نعمتهایی را که خدا داده در راه معصیت خرج نکنید به این معنا که زبان داده فحش ندهیم چشم داده به صحنه حرام نگاه نکنیم. چشم و گوش کانال قلب است و ورودی قلب را نباید با کانال بد پر کنیم. قلب سلیم با چشم و گوش سلیم به دست میآید.
وی ادامه داد: زبان، چشم، قلم، نوشتار همه جزو نعمتهاست و در آستانه انتخابات هستیم اخلاق انتخاباتی بر انتخابات و اخلاق مناظره بر مناظره مقدم است. نامزدها اگر برای خدا به صحنه میآیند تخریب، توهین، تهمت و آبروریزی برای چیست؟ ما نیاز به شرایط آرام داریم.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: از دیگر کارها برای عاقبت به خیری که امام صادق(ع) به آن اشاره فرمود این است که به حلم خدا مغرور نشویم و هر کسی که به طریقی یاد اهلبیت(ع) میکند را احترام کنیم.