سازمان غذا و دارو:
مسیر مطمئن برای دریافت واکسن مسیری است که وزارت بهداشت میگوید
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حدود ۲۰۰ میلیون واکسن تقلبی در دنیا تولید و عرضه شده گفت: توصیه ما این است که مردم فقط از مسیری واکسن را دریافت کنند که وزارت بهداشت اعلام میکند.
حیدر محمدی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت واردات واکسن کرونا در کشور، اظهارداشت: تاکنون
۵۲۰ هزار دُز اسپوتنیکوی از روسیه، ۶۵۰ هزار دُز واکسن چینی، ۷۰۰ هزار دُز واکسن آسترازنکا و ۱۲۵ هزار دُز واکسن بهارات هند وارد کشور شده است که تاکنون بیش از ۵۰۰ هزار دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
چرا روند واردات واکسن کرونا به کشور کُند است؟
محمدی با اشاره به برخی انتقادات مبنی بر روند کند واردات واکسن کرونا به کشور، گفت: فرآیند ساخت واکسن، فرآیندی پیچیده و زمانبر است. در حال حاضر در کشور خودمان هنوز واکسن کرونا به بهرهبرداری نرسیده است، اما وقتی واکسن کرونا در کشور به بهرهبرداری برسد، انتظار میرود که ابتدا برای مردم خودمان واکسن تزریق کنیم و بعد از آن اگر مازاد بر جمعیت واکسن داشتیم، صادر کنیم. در کشورهای دیگر هم به همین صورت است. کشورهایی که اکنون به ما واکسن میفروشند، واکسن را تولید کردند و ابتدا برای مردم خودشان تزریق میکنند و امکان محدودی هم برای صادرات گذاشتند. به هر حال میبینیم که کشورهای تولیدکننده هم هنوز همه مردم خودشان را به صورت
۱۰۰ درصد واکسینه نکردند. ما هم هر زمان که واکسن کرونای داخلیمان را تولید کنیم تا زمانی که مردم خودمان را واکسینه نکنیم، اجازه صادرات به کسی نمیدهیم. هرچند که برخی کشورها همزمان با تولید، صادرات هم انجام میدهند که به ما هم میفروشند.
«داشبورد»
حافظ اطلاعات واکسنهای وارد شده به کشور
وی با اشاره به ثبت واکسنهای کرونایی که وارد کشور میشوند، در سامانه تیتک، افزود: کلیه اطلاعات واکسنهایی که وارد کشور شده و تزریق میشوند در قسمتی به نام داشبورد که در سامانه تیتک است، وجود دارد و به صورت لحظهای برای همکاران ما قابل مشاهده است که بدانند که در چه منطقهای، چه تعدادی و از چه واکسنی ارائه
دادند.
چه تعداد واکسن وارد شده، چه تعداد تزریق شده، چه میزان در دُز اول و چه میزان در دُز دوم تزریق شده و در کدام استان، دانشگاه، شهر و کدام منطقه بهداشت چه میزان و برای کدام کد ملی تزریق شده است. همه این اطلاعات در سامانه تیتک به ریز ثبت میشود.
از مسیری که وزارت بهداشت میگوید
واکسن بزنید
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو تاکید کرد: بر این اساس اگر واکسنی از سیستم خارج شده و به بازار نشت شود، میتوان به دقت متوجه شد که از کجا نشت شده و همه اطلاعاتش مشخص است. البته تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر نشت واکسن کرونا نداشتیم. البته سازمان بهداشت جهانی گزارش کرده است که حدود ۲۰۰ میلیون واکسن فیک و تقلبی متاسفانه تولید شده و در حال فروش است. در ایران هم متاسفانه به اسم واکسن کرونا ارقام بسیار بالایی از مردم طلب میکنند، اما توصیه ما به مردم این است که فقط از همان مسیری واکسن را دریافت کنند که وزارت بهداشت اعلام میکند.
ادعای فروش واکسن کرونا
نشانه تقلبی بودن آن است
محمدی تاکید کرد: در حال حاضر وزارت بهداشت واکسیناسیون را فقط از طریق مراکز بهداشت و درمان و به صورت رایگان انجام میدهد. بنابراین اگر کسی گفت که واکسن کرونا میفروشم، مردم مطمئن باشند که واکسنش تقلبی است. مگر اینکه ما خودمان رسما اعلام کنیم که فلان جا واکسن را عرضه میکند.