kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۵۱۲۷
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۴
تجمع اعتراضی دانشگاهيان مقابل سایت هسته‌ای نطنز

انتـقام خرابكاري هسته‌اي تنها با «مقابله به مثل» ميسّر مي‌شود





جمعی از دانشجویان سراسر کشور با حضور در مقابل مجتمع غنی‌سازی شهید احمدی روشن (سایت هسته‌ای نطنز) حمایت خود را از صنعت هسته‌ای کشور اعلام کرده و اقدام جنایتکارانه و تروریستی رژیم صهیونیستی در این سایت را محکوم کردند.
دانشجویان همچنین با سر دادن شعارهایی نسبت به موضع‌گیری منفعلانه برخی مسئولان دولتی و دیپلماسی نسبت به این اقدام تروریستی
انتقاد کردند.
تجمع کنندگان که کفن‌پوش مقابل سایت هسته‌ای نطنز حاضر شده بودند خواستار پاسخگویی قاطع نسبت به این اقدام تروریستی و مجازات آمران و عاملان این اقدام شدند.
دانشجویان با سردادن شعارهایی همچون ‌مرگ بر اسرائیل؛ مرگ بر آمریکا؛ و... خواستار اخراج بازرسان آژانس بین‌المللی اترژی اتمی از کشورمان شدند. آنها همچنین با در دست داشتن تصاویر شهید سلیمانی و شهید فخری‌زاده یا این شهدا را گرامی داشتند.
دانشجویان دست‌نوشته‌هایی را با خود همراه داشتند که روی آن مطالبی در انتقاد از مواضع منفعلانه برخی مسئولان و همچنین مطالبات خود برای پاسخگویی به اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی را نوشته بودند.
دانشجویان همچنین با تشکیل زنجیره انسانی در مقابل سایت هسته‌ای نطنز حمایت خود را از فعالیت‌های هسته‌ای کشور اعلام کردند‌. معترضين در این تجمع با سردادن شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل پرچم آمریکا و رژیم صهیونیستی را به آتش کشیدند.
دانشگاهيان در این تجمع با قرائت بیانیه‌‌ای خواستار پاسخ قاطع به خرابکاری در نطنز شده و تاکید کردند: در صورت ادامه‌ روندی که در برابر اقدامات تروریستی و جنایتکارانه اخیر در پیش گرفته شده است، همچنان شاهد خدشه‌های بیشتر بر عزت ملی و اقتدار دفاعی ایران عزیز خواهیم بود.
متن كامل این بیانیه به شرح زیر است:
«پس از ترور پدر دانشمند برجسته‌ هسته‌ای ایران شهید محسن فخری‌زاده در ادامه‌ ترور دانشمندان هسته‌ای، صبح بیست و دوم فروردین ماه و در فاصله کمتر از یکسال از خرابکاری تیرماه ۹۹ در سایت نطنز، شاهد تروریسم هسته‌ای در تأسیسات نطنز به دست رژیم غاصب صهیونیستی بودیم.
وقاحت دشمن در اقدامات اخیر حاصل سیاست تنش‌زدایی و مصلحت‌اندیشی‌های منافقانه مسئولان وقت دولت است که بی‌هیچ عبرتی از تجربیات تلخ اعتماد به آمریکا، ندای مذاکره‌ مجدد سر داده و همزمان با حادثه‌ نطنز، حقیرانه سر میز مذاکره با عاملین و حامیان این اقدام تروریستی می‌نشینند.
مگر از اعتماد به غرب و مذاکره‌های قبلی و برجام، جز تکرار مکرر نقض‌عهدهای غربیان انتظار می‌رفت؟ چرا به جای درس گرفتن از اعتماد به شغال، به سگ زرد روي می‌آورید؟
در این شرایط، بنا بر سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران، تنها زمانی می‌توان سخن از بازگشت پای میز مذاکره بر زبان آورد که تمام تحریم‌های ظالمانه لغو شده و اجرای تمام تعهدات آمریکا توسط ایران راستی‌آزمایی شود. ایفای تعهد تنها زمانی باید صورت بگیرد که ایفای تعهد متقابل وجود داشته باشد.
در مورد حادثه اخیر نطنز، علاوه‌بر برخورد با عاملان و افرادی که در مسئولیت خود کوتاهی کرده‌اند، كمترين اقدامی که باید در دستور کار مسئولان وقت قرار بگیرد و فورا به منصه‌ اجرا برسد، اخراج همه بازرسان آژانس بین‌المللی به دلیل جاسوسی و مشارکت در جنایات علیه ملت ایران، توقف اجرای تمام تعهدات هسته‌ای، بازگشت به توانمندی‌های هسته‌ای محصور شده ایران و توقف مذاکرات فعلی ایران با ۴+۱ در وین می‌باشد.
گرچه سایت هسته‌ای نطنز بعد از این حمله با خسارت‌های مالی فراوان و کاهش ظرفیت غنی‌سازی رو به رو شده است، اما خسارت اصلی به صنعت هسته‌ای معلول انفعال داخلی است که ناامن شدن زیرساخت‌های هسته‌ای، در امان نبودن جان دانشمندان ما و اخراج آنها به دست خودمان برای خوش رقصی در مقابل غرب، پرکردن قلب دستاوردهایشان با بتن و سنگ‌اندازی در مسیر پیشرفت و اقتدار کشور را سبب شده است.
خسارت اصلی آنجاست که صنعت هسته‌ای به عنوان رکنی از قدرت استراتژیک میهن عزیزمان و با وجود نقش تعیین‌کننده در تامین انرژی فردای جمهوری اسلامی، تبدیل به بازیچه جریان‌های سیاسی برای مقاصدشان می‌شود. برای جبران هرچه سریع‌تر خسارت‌های به عمل آمده در این سال‌ها این انتظار از دولت می‌رود که به طور کامل قانون کاهش تعهدات را اجرایی کند و هم‌چنین با توجه به اهمیت استراتژیک صنعت هسته‌ای، راهبرد ثابت و مشخص در کشور اتخاد شده و مجلس شورای اسلامی از این طریق اجازه ندهد این سرمایه مهم بازیچه دولت‌های مختلف قرار گیرد.
در آخر تاکید می‌کنیم که در صورت ادامه‌ روند تحقیرآمیزی که در برابر اقدامات تروریستی و جنایتکارانه اخیر در پیش گرفته شده است، یعنی عدم طراحی پاسخی قاطع و درخور و اکتفا به رجزخوانی‌های بی‌اساس و نادیده گرفتن بازدارندگی دفاعی که از مهم‌ترین اصول روابط بین‌الملل و سیاست خارجی است، همچنان شاهد خدشه‌های بیشتر بر عزت ملی و اقتدار دفاعی ایران عزیز خواهیم بود.»
جنبش دانشجویی ضمن اعلام آمادگی خود برای هر گونه کمک در پیشبرد اهداف صنعت هسته‌ای کشور خواهان توقف این مدل سیاست‌ورزی توسط مسئولین، برخورد با عاملین حادثه و طراحی پاسخی متناسب حفظ عزت و امنیت ایران اسلامی است. در غیر این صورت، ملت عزیز ایران این نوع مواجهه و عملکرد را بی‌پاسخ نخواهند گذاشت.