عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی:
گره زدن اقتصاد به لغو تحریمها موجب تعطیلی تولید میشود
عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی گفت: اینکه حیات و ممات اقتصاد را به لغو یا عدم لغو تحریم گره زدیم، منجر به این شده که چرخ اقتصاد بایستد و حرکت نکند.
محمدهادی سبحانیان در گفتوگو با خبرگزاری فارس درباره شعار سال 1400 اظهار داشت: برای سومین سال پیاپی است که رهبر انقلاب اشاره مستقیم به بحث تولید دارند. در سنوات قبلتر تأکید ایشان بر مسائل اقتصادی بود ولی در سه سال اخیر مشخصاً توجه ایشان به بحث تولید معطوف بود. وی ادامه داد: اگر به کشورهایی که به درجاتی از توسعه و پیشرفت رسیدند نگاه کنید، میبینید که ابتدا به حمایت از تولید و یک جهشی در تولیدات صنعتی خود پرداختند مانند کرۀ جنوبی، چین، ژاپن، آلمان و از مسیر رشد تولیدات خودشان به توسعه رسیدند.
عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی درباره معطل کردن کشور به امید رفع تحریمها گفت: رهبر معظم انقلاب و مسئولین کشور بارها تاکید کردند که ما اگر یک روز زودتر بتوانیم تحریمها را لغو کنیم باید این کار را انجام بدهیم ولی به این معنا نیست که تمام توجه خود را صرف این مورد کنیم که آیا تحریم لغو شد یا نشد و از طرفی هم دائم منتظر باشد و تصمیمی برای فعالیت اقتصادی خودش نگیرد. سبحانیان افزود: لذا ما بایستی برنامهریزی اقتصادی خود را بر مبنا و با فرض تداوم تحریمها انجام بدهیم یعنی خیلی از سیاستهایی که ربطی به تحریم هم ندارد مثل آمایش سرزمین و سیاست توسعۀ صنعتی که رابطۀ تنگاتنگی با تحریمها ندارد را پیگیری کنیم.وی تصریح کرد: آن چیزی که فعالان اقتصادی از آن شکایت دارند، عدم پایبند بودن مسئولان به وعدههایی است که دادند و هیچ ارتباطی با تحریم ندارد. میخواهم این را بگویم که بخش قابل توجهی از مسائل کاملا به اقتصاد داخلی مرتبط است و ارتباط زیادی با تحریم ندارد. عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی افزود: اینکه حیات و ممات اقتصاد را به لغو یا عدم لغو تحریم گره زدیم، منجر به این شده که چرخ اقتصاد بایستد و حرکت نکند. حتی فعال اقتصادی دیدم که میگوید من اگر بدانم که سه سال تحریم هستیم، میتوانم برنامهریزی کنم ولی وقتی شما نمیدانید در آینده چه اتفاقی میافتد نمیتوانید برنامهریزی کنید. به عنوان مثال در بحث ارز میگویند شما یک نرخ ارزی را تثبیت کنید و در یک دامنهای نگه دارید تا من بتوانم برنامهریزی کنم نه اینکه با یک نرخ ارزی واردات صورت بگیرد و بعد نرخ ارز سقوط کند و آن کالا روی دست واردکننده بماند.