kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۱۲۶۹
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۸

تجلیل از سردبیر فقید «کیهان بچه‌ها» در جشنواره شعر و داستان انقلاب(اخبار ادبی و هنری)




مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب روز دوشنبه 27 بهمن‌ در سالن اندیشه حوزه هنری برگزار و همزمان در فضای مجازی پخش شد.
حجت‌الاسلام محمد قمی؛ رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، مهدی دادمان؛ رئیس حوزه هنری و جمعی از نویسندگان و شاعران در این مراسم حضور داشتند.
در آغاز آئین اختتامیه دوازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب، كلیپی درباره زندگی و فعالیت‌های ادبی مرحوم امیرحسین فردی مدیرمسئول و سردبیر فقید مجله «کیهان بچه‌ها» و از پایه‌گذاران حوزه هنری و جشنواره شعر و داستان انقلاب، برای حاضران پخش شد كه در آن به فعالیت‌های ادبی این نویسنده ‌تراز انقلاب اسلامی پرداخته شده بود.
در ادامه برنامه محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، در سخنانی كوتاه با یادآوری تلاش‌های مرحوم امیرحسین فردی برای رشد و تعالی ادبیات انقلاب گفت: ایشان حركتشان را از مسجد جواد‌الائمه آغاز كرده، در حوزه هنری ادامه دادند، در جایزه شهید غنی‌پور رشد دادند، در جشنواره داستان انقلاب به حد اعلاء رساندند و در كارگاه قصه و رمان تلاش كردند ادبیات انقلاب را به نقطه بلوغ برسانند.
وی در ادامه با بیان اینكه حوزه هنری میراث چنین بزرگانی است، بیان کرد: در حوزه هنری باید بیش از پیش برای ارتقای هنر و ادبیات انقلابی تلاش كنیم. ما در مجموعه تهران و همكارانم در مراكز حوزه هنری استان‌ها باید تلاش كنند تا به جایگاه شایسته حوزه هنری دست پیدا كنیم.
در آئین پایانی دوازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب همچنین از محمدرضا بایرامی ‌(نویسنده) و محمدرضا سهرابی‌نژاد (شاعر) تقدیر شد.
بایرامی‌ با یادآوری خاطرات خوبی كه از دوستی با زنده‌یاد امیرحسین فردی داشته است، افزود: امیرحسین فردی انسانی ادیب، وارسته و با احساس بود كه بیشتر از آنكه به احوالپرسی با مسئولان و رؤسا علاقه داشته باشد به پرسیدن حال گل‌ها، شمشادها و پرندگان علاقه داشت. او انسان عجیبی بود که حواسش به همه نویسندگان بود و همان‌طور كه از حركت مسجد جواد‌الائمه مراقبت می‌كرد، حواسش به جایزه شهید غنی‌پور و سایر فعالیت‌های ادبی هم بود. او همیشه شنونده انتقادات بود و با صبوری همه حرف‌ها و حتی انتقادات را شنوا بود و ما امروز بیشتر از قبل به چنین نویسندگانی نیازمندیم.
محمد‌رضا سهرابی‌نژاد نیز با یاد کردن از نویسندگان متعهد انقلاب همچون امیرحسین فردی با بیان اینکه من یک شاعر انقلابی هستم و انقلابی خواهم ماند و به این انقلابی بودن افتخار می‌کنم، گفت: با آنکه جوان‌گرایی بسیار خوب است، اما باید همزمان از کسانی که سال‌ها در ادبیات انقلاب کار کرده و عمرشان را برای این ادبیات گذاشته‌اند استفاده شود و آنها به فراموشی سپرده نشوند و به این ‌ترتیب است که ادبیات ما به اوج خواهد رسید.
در ادامه مراسم، ‌حسینعلی جعفری دبیر علمی ‌بخش داستان جشنواره، در سخنانی با بیان اینكه آثار جشنواره امسال از لحاظ كیفی بسیار قابل توجه بودند، گفت: من از سینماگران می‌خواهم كه به سمت اقتباس از داستان‌های نویسندگان كشورمان حركت كنند و از این داستان‌های بدیع و جذاب برای ساخت فیلم‌ها و سریال‌هایشان استفاده كنند.
در این برنامه علی‌محمد مؤدب دبیر علمی‌ بخش شعر جشنواره، با‌ اشاره به رشد قابل توجه آثار شعری جشنواره امسال گفت: باید توجه ویژه‌ای به جوایز جشنواره‌ها صورت گیرد و میزان جوایز افزایش یابد.
در ادامه مراسم، اسامی ‌برندگان جوایز جشنواره اعلام شد.