kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۱۱۰۹
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۹
زنگنه:

انتصاب افراد بر مبنای مدرک و سابقه کاری باعث اتلاف سرمایه می‌شود!

وزیر نفت گفت:‌ وقتی تغییر پارادایم صورت بگیرد استخدام‌ها در وزارت نفت تنها بر مبنای گواهینامه صلاحیت حرفه‌ای انجام می‌شود.




به گزارش خبرگزاری فارس، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در آئین اعطای گواهینامه‌های صلاحیت‌های حرفه‌ای مرکز صنعت نفت، اظهارداشت: تغییر معیارهای انتصاب افراد بر مبنای مدرک و سابقه کاری زمانی جوابگو بود، اما الان باعث اتلاف سرمایه و زمان می‌شود. الان همه افراد فعال در صنعت نفت، مدرک لیسانس و فوق دکترا دارند، در نتیجه تعیین صلاحیت‌ها بر مبنای روش‌های سنتی دیگر کارآمد نیست.
وی افزود: در این راستا یک تغییر پارادایم در وزارت نفت در حال شکل‌گیری است که فرآیند انتصاب افراد از روش‌های سنتی مانند مدرک و سابقه کاری به روش‌های توسعه یافته و از طریق اخذ گواهینامه صلاحیت حرفه‌ای تغییر یابد. یعنی به جای اینکه وقت همکاران خود را تلف کنیم که برای ارتقا به مدرک‌گرایی رو بیاورند آنها را به سمت اخذ مهارت‌های حرفه‌ای هدایت می‌کنیم.
وزیر نفت گفت: در صنعت نفت قرار نیست صرف پسر خوب یا دختر خوبی بودن ملاکی برای تعیین مدیران باشد. برخی از سیاسیون و افراد فعال در صنعت نفت صرفا بر مبنای اینکه فلان دانشجو مهندس خوبی است، برای استخدام در وزارت نفت به ما مراجعه می‌کنند. لذا برای برچیده شدن این سنت غلط ما باید موضوع اخذ گواهینامه صلاحیت حرفه‌ای را تثبیت کنیم تا مهارت در کنار مدرک مورد توجه قرار گیرد.
زنگنه افزود: الان برخی افراد از طریق سیاسیون به ما معرفی می‌شوند که در صنعت نفت آنها را استخدام کنیم. اتفاقا آن فرد هم مدرک مهندسی دارد و هم سابقه‌ای مثلا 15 ساله. وقتی تغییر پارادایم صورت بگیرد استخدام‌ها در وزارت نفت  تنها بر مبنای گواهینامه صلاحیت حرفه‌ای انجام می‌شود و اگر این فرایند رشد پیدا کند و تثبیت شود دیگر چنین اتفاقاتی در صنعت نفت نمی‌افتد.
وی با تنزل مسئول دفتر به گماشته وزیر و مدیر، گفت: موضوع انتخاب منشی و مسئول دفاتر وزرا و مدیران ارشد نیز بسیار حائز اهمیت است. در گذشته به این افراد می‌گفتند آجودان حضور. به نظر من یک مسئول دفتر حرفه‌ای حتی باید حواسش به لباس مدیر و اینکه آن مدیر باید آرایشگاه برود یا نه، اینکه قرص‌هایش را سر وقت خورده یا نه و از این دست مسائل باشد.
وی ادامه داد: یک مسئول دفتر حرفه‌ای وقتی مدیر دارد به جلسه می‌رود گزارش‌ها را آماده می‌کند، سؤالات و نکات مختلف را درباره جنبه‌های گوناگون موضوع به وزیر توضیح می‌دهد و تمامی مسائلی که عملکرد شخصی وزیر را تحت تأثیر قرار می‌دهد را مدیریت می‌کند.
گفتنی است، آقای زنگنه و امثال ایشان قبل از اینکه وزیر نفت و... باشند عضو چند دولت بوده و هستند. در کشوری که 80 درصد اقتصاد آن دولتی است، بچه‌های مردم کجا باید کار یاد می‌گرفتند که الان صلاحیت حرفه‌ای داشته باشند؟! مگر نه اینکه با تفاهم دانشگاه‌ها و صنایع مختلف و در صدر آنها صنعت نفت، این مهم باید محقق می‌شد. آیا دلیل عدم استخدام فارغ‌التحصیلان دانشگاه نفت هم نداشتن صلاحیت حرفه‌ای است؟ کجا باید تخصص پیدا می‌کردند؟ اینجا که دیگر زیرمجموعه آقای زنگنه است. آقای زنگنه و آنهایی که از نظر ایشان صلاحیت حرفه‌ای دارند، کجا و با پول چه کسی صاحب تجربه و صلاحیت شده‌اند؟ آیا غیر از این است که با پول بیت‌المال به اینجا رسیده‌اند؟ آیا سخنان وزیر نفت برای توجیه بازگرداندن بازنشسته‌ها و آوردن یک اتوبوس مدیر بازنشسته و جلوگیری از ورود جوانان به عرصه‌های کار و مدیریت نیست؟
توسعه مدرک‌گرایی بدون تخصص، محصول عمل تکنوکرات‌هایی است که از 31 سال پیش تاکنون بر همه امور کشور خود را تحمیل کرده‌اند. یک زمانی می‌گفتند ما بچه‌های مردم را چند سال به دانشگاه‌ها می‌بریم تا دولت فرصت داشته باشد برای آنها شغل ایجاد کند. حالا کار به جایی رسیده که به بهانه نداشتن تخصص و اخلاق، می‌خواهند همان جوانها را دست به سر کنند. آیا این سرخورده کردن عمدی جوانان و تحصیلکرده‌ها نیست؟! البته کارکنان و مدیران باید تخصص‌ها را همراه با کار عملی حتما در دانشگاه بیاموزند و بعد در دستگاهها استخدام شوند تا راه بر پارتی بازی، رفیق بازی و بازنشسته سالاری بسته شود. حالا که خصوصی‌سازی به هر دلیل سهوی و عمدی شکست خورده، همه دستگاه‌ها موظفند، فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها را استخدام کرده، مهارت‌آموزی کنند و به کار بگیرند.