پورابراهیمی بیان کرد
دلایل رد کلیات لایحه بودجه 1400
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس کسری بودجه ۳۲۰ هزار میلیارد تومانی را مهمترین نگرانی نمایندگان برای رد کلیات بودجه عنوان کرد و سخنگوی این کمیسیون از افزایش ۶۰ درصدی هزینهها در این لایحه انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا پورابراهیمی گفت: گزارشی که به عنوان لایحه دولت در صحن علنی آمد؛ آنچه را که ما به عنوان مبانی اصلاح ساختار بودجه مدنظر قرار داده بودیم و نگرانیهایی را در این خصوص داشتیم به شکلی پوشش داده نشد.
وی درباره نظرمخالفان در رد کلیات بودجه 1400 گفت: اولین نکته تعیین تکلیف نشدن کسری 320 هزار میلیارد تومان بود گرچه تغییر عددی را در مجموع داشتیم، ولی براساس نتیجه نهایی که در گزارش صحن علنی آمده بود تعیین تکلیف نشدن منابع پایدار برای کسری بودجه بود و منابع غیر پایدار هم موجب استمرار تورم میشد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره موضوع ارز 4200 تومانی هم افزود: اقدامات لازم در قالب روشهای منطقی که بتواند جایگزین انجام شود هم اتفاق نیفتاده بود.
پورابراهیمی ادامه داد: موضوع افزایش منابعی که از محل حقوق ورودی کالاها بود هم جزو نگرانی ماست، چون حدود 85 درصد، مربوط به کالاهای واسطهای هستند که در تولید اثرگذار است و آثار تورمی دارد که اینها سرفصلهای مهمی هستند که نگرانی ما را در ارتباط با آثار تورمی دربخش اقتصادی کشور بیشتر میکرد. در همین رابطه سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در یک گفتوگوی تلویزیونی اظهار کرد: در لایحه ارائه شده به مجلس هزینهها بیشتر از درآمدها در بودجه دیده شده بود.
مهدی طغیانی با بیان اینکه شکاف هزینه و درآمد نکته مهمی است که در بودجه 1400 به میزان بالایی رسیده است، توضیح داد: در مجموع در بودجه ارائه شده حدود 60 درصد افزایش هزینه داشتیم.وی تصریح کرد: در بودجه 30 درصد وابسته به نفت هستیم که میشد کمتر از این باشد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: تعاملاتی با دولت برای رفع مشکلات داشتیم بخصوص آقای پورمحمدی تلاش بیشتری کردند. با تعامل بخشی از مشکلات بودجه حل شد، اما ایرادات اصلی رفع نشد.
به گفته طغیانی، ایراد اصلی صرفهجویی نشدن در بودجه است. دولت باید در ارائه بودجه شفاف باشد.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور هم در این برنامه گفت: اختلاف نظرهای جدی وجود داشت، اما بیش از 70 درصد نظرات نماینده دولت مورد حمایت نمایندگان کمیسیون قرار گرفت، اما در پنج یا شش موضوع اختلاف نظر جدی داشتیم.
سیدحمید پورمحمدی یادآور شد: کمیسیون تلفیق نتیجه بررسی کارشناسیها و نظرات خود را به صحن علنی آورد، اما صحن مصوبات کمیسیون تلفیق را نپذیرفت. البته آنچه رد شد، لایحهای بود که در کمیسیون تلفیق تغییر کرده بود.