یک کارشناس:
دلیل عدم رشد بورس ابهامات خارج از بازار سرمایه است
یک کارشناس بازار سرمایه، علت درجا زدن بورس را باقی ماندن برخی ابهامات خارج از بازار سرمایه میداند.
بازار سرمایه هفتههای پرنوسانی را پشت سر گذاشته و به نظر میرسد این نوسان همچنان ادامه دارد، به طوری که شاخص کل بورس طی دو تا سه هفته قبل بین محدوده یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد در نوسان است و روند صعودی بازار حفظ نمیشود. شاخص کل بازار پس از صعود کوتاه چند روزه در پایان معاملات دیروز دوباره به مدار منفی بازگشت و با کاهش 17 هزار و 480 واحد روبهرو شد. یک کارشناس دلیل این وضعیت بورس را باقی ماندن برخی ابهامات بیرون بازاری میداند.
روزبه شریعتی در گفتوگو با ایسنا توضیح داد: بازار همچنان با ابهاماتی از قبیل نرخ دلار در آینده، رابطه سیاسی ایران و آمریکا، نرخ بهره بانکی و... دست و پنجه نرم میکند و این ابهام باعث میشود از سوی ریسکگریزها خریدهای قابل توجهی انجام نشود؛ مگر اینکه قیمتها تا حدی ارزنده شوند که با همه ریسکها، توجیه پذیر باشند.
وی ادامه داد: درحال حاضر بازار به صورتی است که برخی سهمها خوب خریده میشوند درحالی که دلیل منطقی مبنی بر ارزنده بودن آن سهم نسبت به سهم دیگر وجود ندارد. درواقع بازار لیدر محورانه (با هدایت چند سهم خاص) جلو میرود.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه محدوده یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحد حاشیه امن بازار است، اظهار کرد: اگر قرار باشد این کف از دست برود باید متغیرهای بسیار مهم تغییر کند. مثلا مطمئن شویم دلار به ۱۵ هزار تومان و نرخ بهره بانکی به ۲۷ درصد میرسد. اگر این اتفاق رخ دهد تیر خلاص به بازار زده میشود اما اگر چشمانداز این باشد که تورم و نرخ بانکی کاهش خواهند یافت و دلار در محدوده ۲۴ هزار تومان باقی میماند، باید گفت بازار کف خود را زده است و چشم انداز این است که با روند متعادل و بر اساس گزارشها و پیشبینیهای سال آینده شرکتها حرکت میکند.
وحید حسنپور دبیر، کارشناس بازار سرمایه هم در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم با اشاره به اینکه افزایش ناگهانی ضریب نفوذ بورس در بین مردم سبب واکنشهای سیاسی مسئولان شده است افزود این فشارهای سیاسی بازار سرمایه را از ساختار اصلی خود دور کرده است.
سهام عدالت در آستانه آزادسازی کامل
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یک کارشناس بازار سرمایه درباره احتمال آزادسازی ۳۰ درصد دیگر از سهام عدالت و تأثیر آن بر بازار سرمایه گفت: سهامداربودن برای افرادی است که پسانداز داشته باشند و این افراد بتوانند روی پساندازهایشان ریسک کنند و توانایی صبر روی پس اندازهایشان را داشته باشند و آنها را برای بلندمدت بخواهند.
مهدی سوری ادامه داد: پس با این بخش از پساندازشان میتوانند وارد بازار سرمایه شوند و شروع به خرید سهام کنند، اما سهام عدالت به افرادی واگذار شده که این افراد عموما وضعیت اقتصادیشان به گونهای نیست که بتوانند پسانداز کنند، این افراد هر چیزی را که به آنها تعلق بگیرد، میفروشند و سعی میکنند و در سریعترین زمان سهام عدالتشان را به پول نقد تبدیل کنند، چون در مخارج روزمره خودشان مانده اند، پس بهترین کار این است که به جای اینکه افراد را به شبکه بانکی، کارگزاری، شرکتهای سرمایهگذاری استانی، سپردهگذاری مرکزی سرگردان کنیم سهمهایشان از راهکارهای درستش و به صورت عمده و بلوکی فروخته شود و پولش مستقیما به حساب این افراد واریز شود.