kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۷۸۴۰
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۴
مکالمه تلفنی رئیس‌جمهور آمریکا جنجال به پا کرد

ترامپ خطاب به مقامات جورجیا؛ هرطور شده 11 هزار رأی جور کنید جلو بیفتم!

افشای درخواست «دونالد ترامپ» از مقامات ایالت «جورجیا» در مورد جور کردن 11 هزار رای برای او، جنجال تازه‌ای را در آستانه جلسه فردای کنگره به پا کرده است. همزمان، 10 وزیر دفاع سابق با انتشار بیانیه‌ای، از مداخله ارتش در تغییر نتیجه انتخابات، ابراز نگرانی کردند.


در حالی که تنها یک روز تا جلسه جنجالی کنگره آمریکا برای تایید نتیجه انتخابات ریاست جمهوری 2020 باقی مانده‌، تنش‌های انتخاباتی در این کشور دوباره شدت گرفته است و ترامپ به هر دری می‌زند تا نتیجه را به نفع خود تغییر دهد. رئیس‌جمهور آمریکا یک شنبه شب در حساب توئیتری خود با انتقاد از مقامات ایالت جورجیا نوشت: «من دیروز با «برد رافنسبرگر» وزیر داخلی ایالت جورجیا، درباره تقلب در انتخابات صحبت کردم. او مایل نبود یا قادر نبود به سؤالاتی مثل آراء تقلبی در انتخابات، آراء زیر میزی یا آراء مردگان و... صحبت کند».وزیر داخلی جورجیا نیز در پاسخ به ادعاهای ترامپ، در حساب توئیتری خود نوشت: «با احترام.آقای رئیس‌جمهور، چیزی که شما می‌گویید نادرست است. حقیقت بالاخره مشخص خواهد شد».به دنبال این ادعای ترامپ، روزنامه واشنگتن پست گزارش داد، به یک مکالمه ضبط شده جنجالی از رئیس‌جمهور آمریکا دست یافته که در آن ترامپ از «برد رافنسبرگر» وزیر داخلی ایالت جورجیا می‌خواهد تا نتیجه انتخابات در این ایالت را ابطال کند.ترامپ در بخشی از این مکالمه، به این مقام ارشد ایالت جورجیا می‌گوید: «به بازشماری آرا پرداخته و 11 هزار و 780 رای به نفعش پیدا کند، تا وی در این ایالت کلیدی پیروز شود».
واکنش‌ها
 افشای این درخواست، با واکنش بسیار گسترده دموکرات‌ها و رسانه‌های آمریکایی مواجه شد. ناظران سیاسی آمریکایی می‌گویند که درخواست خاص ترامپ برای پیدا کردن تعداد معینی رای برای غلبه بر «جو بایدن» و ارجاع مبهم وی به مقامات ایالت جورجیا و وکلای آنها، که ممکن است با مسئولیت کیفری مواجه شوند، می‌تواند نقض عمدی قوانین برای تقلب در انتخابات محسوب شود.دموکرات‌ها این اقدام را «فساد»، «سوء‌استفاده از قدرت» و «تعدی قابل استیضاح» دانسته‌اند.به نوشته پایگاه خبری «آکسیوس»، از جمله مقامات دموکراتی که این اقدام ترامپ را محکوم کرده‌اند، «کامالا هریس»، معاون جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، و چند تن از نمایندگان کنگره هستند. هریس این اقدام ترامپ را «سوءاستفاده بی‌شرمانه و گستاخانه از قدرت» توصیف کرد.«الکسندریا اوکاسیو کورتز»، نماینده ایالت نیویورک در مجلس نمایندگان، به خبر‌نگاران در این خصوص گفت: «من به طور قطع فکر می‌کنم که این یک تعدی قابل استیضاح است و اگر این اقدام به من سپرده می‌شد، بلافاصله بند‌هایی را به صحن مجلس ارائه می‌کردم... او در حال حمله به اصل انتخابات است».  روزنامه ایندیپندنت نیز طی گزارشی نوشت، درخواست ترامپ از مقامات جورجیا برای دست بردن در نتیجه انتخابات، احتمالا نقض قوانین ایالتی و فدرال است و می‌تواند مجازات در پی داشته باشد. بر اساس این گزارش، قانون ایالتی جورجیا دارای دو ماده است که درخواست تقلب در انتخابات و توطئه برای ارتکاب تقلب در انتخابات را جرم تلقی می‌کند. قوانین فدرال نیز خریداری، تبانی و دستکاری در آرا برای جعل و تقلب را جرم و شخص شناخته شده در این روند را مشمول مجازات می‌داند.هرگونه نقض قوانین ایالتی نیز نمی‌تواند از طرف رئیس‌جمهور یا معاون رئیس‌جمهور مورد عفو قرار بگیرد.در عین حال، شبکه الجزیره گزارش داد که مقامات جمهوری خواه ایالت جورجیا می‌گویند که ترامپ در یک فرار رو به جلو به خاطر درز تماس تلفنی محرمانه، برای وزیر داخلی جورجیا دو پرونده تشکیل داده است. «ریچارد‌هاس»، رئیس‌شورای روابط خارجی آمریکا، نیز در واکنش به رسانه‌ای شدن مکالمه ترامپ و مقام ایالتی جورجیا، در توئیتر خود نوشت که با گوش دادن به نوار کامل تماس ترامپ، به این نکته پی برد که آسیب پذیری
دموکراسی آمریکایی در درازمدت غیر ممکن نیست.این مقام آمریکایی درباره اینکه آمریکا بار دیگر بتواند در جا‌های دیگر، مدعی ترویج دموکراسی شود، ابراز تردید کرد.
هشدار 10 وزیر دفاع سابق
همچنین، در ادامه تنش‌های انتخاباتی در آمریکا، 10 وزیر دفاع پیشین این کشور با انتشار بیانیه مشترک، نسبت به استفاده از ارتش برای مداخله در مسائل انتخاباتی، هشدار دادند.براساس گزارش الجزیره، وزرای دفاع پیشین آمریکا از دولت‌های دموکرات و جمهوری خواه، در بیانیه خود با بیان اینکه زمان اعتراض به نتیجه انتخابات دیگر تمام شده است، تاکید کردند، مشارکت ارتش در اختلافات انتخاباتی، نقض قانون اساسی است و هیچ نقشی برای ارتش در تعیین نتیجه انتخابات در قانون اساسی وجود ندارد. براساس گزارش روزنامه واشنگتن پست،
« اشتون کارتر»، «دیک چنی»،« ویلیام کوهن»، «مارک اسپر»، «رابرت گیتس»، «چاک هیگل»، «جیمز ماتیس»، «لئون پانتا»، «ویلیام پری» و «دونالد رامسفلد» از امضا کنندگان این بیانیه هستند.در این بیانیه آمده است: « ما دیدگاه مشترکی درباره تعهدات نیروهای مسلح ایالات متحده و وزارت دفاع داریم. همه ما قسم خوردیم که از قانون اساسی آمریکا در برابر دشمنان داخلی و خارجی دفاع و از آن محافظت کنیم. ما برای یک شخص یا یک حزب قسم نخوردیم».شبکه سی‌ان‌ان اخیرا گزارش داده بود: «ترامپ در جلسه‌ای با تعدادی از مشاوران و متحدان خود، مسئله اعلام حکومت نظامی برای تغییر نتیجه انتخابات را به بحث گذاشته است».همچنین «مایکل فلین»، مشاور امنیت ملی پیشین رئیس‌جمهور آمریکا، نیز گفته است که باید با استقرار ارتش، انتخابات ریاست جمهوری را دوباره برگزار کرد. ایده استقرار ارتش برای تغییر نتیجه انتخابات، حتی از سوی جمهوری خواهان تندرو مثل «جان بولتون» شدیدا مورد انتقاد قرار گرفته است.
مراسم تحلیف
ایندیپندنت نیز طی گزارشی نوشت: فرماندهی‌ ارتش و گارد هوایی آمریکا از نزدیک به ۳۰ ایالت تاکنون متعهد شده‌اند به سوگند خوردن رئیس‌جمهور آمریکا در اواخر این ماه، کمک کنند. انتظار می‌رود زمانی که بایدن ظهر روز ۲۰ ژانویه(اول بهمن) بر روی پله‌های ساختمان کنگره آمریکا رئیس‌جمهور می‌شود، بیش از ۴000 سرباز در آماده‌باشند. سال گذشته بیش از ۵200 نفر از اعضای گارد ملی برای حمایت از پلیس در جریان اعتراضات «جورج فلوید»، در واشنگتن دی‌سی بودند و با وجود آنکه مقامات گارد می‌گویند انتظار ندارند در روز تحلیف اعتراضاتی برگزار شود، پافشاری دارند که در حالت آماده‌باش خواهند بود.