kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۶۰۶۴
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۹

در موضع طلبکار (نگاه)



  مرضیه اخلاصی
اتحادیه اروپا به خاطر اعدام «روح‌الله زم»، مدیر کانال تلگرامی تروریستی «آمد نیوز»،توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران، بیانیه‌‌ای صادر کرده و این اقدام را به شدت محکوم کرده است و بار دیگر مخالفت  خود را با استفاده از مجازات اعدام در ایران مطرح کرده است. بیانیه همچنین از ایران خواسته است که از هرگونه اعدام در آینده خودداری کند و یک سیاست منسجم را درباره لغو مجازات اعدام دنبال کند.!! در ادامه این حرکت ، برخی کشورهای عضو اتحادیه نیز مانند،ایتالیا،فرانسه،انگلستان به طور جداگانه با دخالت آشکار در امور داخلی ایران خواستار حذف حکم اعدام در ایران شده‌اند. همچنین، برخی رسانه‌های غربی اعلام کردند، اتحادیه اروپا، جلسه تجاری و شورای اقتصادی خود با ایران را که قرار بوده است روز دوشنبه(24آذرماه) آغاز شود، به تعویق انداخته است.
کشورهای اروپایی در این ماجرا در موضع طلبکار نشسته‌اند و تلاش دارند تا با مظلوم‌نمایی درخصوص اعدام روح‌الله زم از یک سو و بزرگنمایی اقدامات ایران در برخورد با جرایم امنیتی از سوی دیگر، چهره‌ای خشن و غیر دموکراتیک از ایران ارائه کنند تا با فریب افکار عمومی در مورد حقیقت ماجرا، اهرم جدیدی برای فشار بر جمهوری اسلامی به ویژه در حوزه حقوق بشر بیابند. اما آنها در واقع امر بدهکار جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از مسائل و از جمله این مسئله هستند و باید پاسخگوی اقدامات خود در اجیر کردن چنین مهره‌هایی برای برهم زدن امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران باشند.
کشورهای اروپایی در بیانیه اخیر خود سعی کردند تا با «بی‌رحمانه و غیرانسانی» خواندن مجازات اعدام، ذهن مخاطب خود را بر روی موضوعاتی مانند حقوق بشر و مجازات اعدام،متمرکزکنند و اصل ماجرا یعنی فعالیت‌های زم به نفع کشورهای غربی از جمله سرویس اطلاعاتی فرانسه و حفاظت شدید از روح الله زم ،توسط گارد امنیتی کشورهای غربی را،به حاشیه ببرند و به فراموشی بسپارند. موضع‌گیری کاملا وقیحانه از سوی نهادهای به ظاهر مدافع حقوق بشری و مدنی در سطح بین‌المللی نیز نشان دهنده و اثبات‌کننده استانداردهای دوگانه کشورهای غربی در زمینه حقوق بشر است و هدف آن ،ایجاد فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی برای پذیرش قوانین استکبار جهانی در حوزه‌های مختلف از جمله در حوزه حقوق بشر است. همچنین به نظر می‌رسد که، معنای این اقدام اروپا آن است که ایران باید بداند،همین مقدار گفت‌وگوی اقتصادی نیز در صورتی خواهد بود که حق برخورد با اقدامات ضدامنیتی اروپا را نداشته باشد واتحادیه اروپا از رهگذر این گونه برخوردهای مغرورانه و خباثت آمیز،قصد دارد، فضای عملیات روانی سنگینی بر علیه ایران، ایجاد کند و با این روش، جمهوری اسلامی را، به عنوان کشوری که همچنان امنیت جهانی را به خطر می‌اندازد معرفی کند و عنوان کند، که باید با ایجاد فشارهای اقتصادی و... ایران را به کشوری نرمال تبدیل کرد!
موضع اتحادیه اروپا، در مورد اعدام روح الله زم،کاملا دوگانگی درخصوص سیاستهای حقوق بشری را عیان می‌کند. زیرا در اروپا به ویژه در فرانسه و انگلستان، موارد متعدد مقابله با مخالفان و معترضان از جمله جلیقه زردها و مسلمانان مشاهده می‌شود.حتی دیپلمات ایران در دانمارک با ادعای تدارک حمله به مقر اعضای سازمان تروریستی منافقین در پاریس، برخلاف عرف دیپلماتیک ،دستگیر و محاکمه می‌شوده در این موارد حقوق بشر از سوی کشورهای اروپایی کاملا زیر پا گذاشته شد. ولی استقلال قضایی در ایران از سوی اتحادیه اروپا نادیده گرفته می‌شود. لازم به ذکر است که، اتحادیه اروپا، در قضیه ترور شهید فخری‌زاده که در 7 آذرماه 1399 اتفاق افتاد  نیز حاضر به محکومیت ترور دانشمند هسته‌ای نشد و از ایران خواست واکنشی به این جنایت نشان ندهد و اقدام ایران را در زمینه پاسخ به ترور، زمینه‌ساز ناامنی در منطقه دانست.!! البته روابط استراتژیک اتحادیه اروپا با رژیم صهیونیستی و آمریکا تاثیر عمیقی بر واکنشها و مواضع اتحادیه در قبال ایران اسلامی به خصوص در حوزه حقوق بشر دارد.
حقیقت این است که هراس اتحادیه اروپا از به خطر افتادن مهره‌های مهم نفوذشان در ایران اسلامی و تغییر موازنه به نفع جمهوری اسلامی باعث شده است که موضع تندی را درخصوص اعدام زم بر علیه ایران اتخاذ کنند و سعی کنند با معرفی زم به عنوان فعال مدنی و خبرنگار و ایجاد فضای روانی، تلاش‌های نهادها و سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران در مقابله با عناصر نفوذی سرویس‌های غربی را با چالش بیشتری مواجه سازند و نگذارند که اهداف ایران اسلامی در مقابله با شاه مهره‌های نفوذ و جاسوسی به طور کامل و واقعی دنبال شود. البته به نظر می‌رسد ادامه اقدامات قدرتمندانه دستگاه قضایی و امنیتی، جمهوری اسلامی، در برخورد قاطع با عوامل نفوذ، خیانت و جاسوسی، علاوه‌بر اینکه موجب ایجاد امنیت و آرامش بیشتر درکشور و افزایش هزینه برای افراد خائن و مزدور می‌شود، باعث می‌شود که حامیان خارجی و سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی بیگانه،مجبور به پذیرش ریسک بیشتری شوند و برهمین اساس،برنامه‌های دشمنان برای ایران هراسی و جسارت‌بخشی به عوامل نفوذی و جاسوسان ناکام و توطئه‌ها خنثی شود.