رئیس کنفدراسیون صادرات ایران:
دستیابی به دلار 11 هزار تومانی در بودجه 1400 امکانپذیر نیست
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به نرخ 11500 تومانی برای ارز در بودجه سال آینده، گفت: رسیدن به این نرخ نیازمند فروش روزانه 2 میلیون و 300 هزار بشکه است که بهنظر امکانپذیر نیست.
واکنشها به بودجه پیشنهادی دولت برای سال آینده همچنان ادامه دارد، درآمدهای موهوم نفتی، افزایش شدید هزینهها، کسری عملیاتی بالا، نبود شفافیت، تداوم ارز 4200 تومانی و... تاکنون انتقادات زیادی را در رابطه با بودجه برانگیخته و حالا مسئله نرخ ارز در بودجه سال آینده نیز مورد انتقاد قرار گرفته است.
محمد لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه قطعا ارز 4200 تومانی اتلاف منابع است، اظهار داشت: این نرخ ارز در این مدت اشکالاتی ایجاد کرده است که در ادامه نیز تکرار خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، وی با اشاره به نرخ 11 هزارو 500 تومانی در نظر گرفته شده برای ارز در لایحه بودجه سال 1400، گفت: درست است که نرخ 11 هزار و 500 تومانی ارز عدد اسمی است، اما زمانی که دلار را 11 هزارو 500 تومان در بودجه فرض میکنیم نیازمند فروش روزانه حدود دو میلیون و 300 هزار بشکه نفت در بودجه هستیم. خودمان را در مشکل افزایش فروش نفت در شرایطی که همه بر این اعتقادند که امکانپذیر نیست، قرار نمیدهیم.
این عضو اتاق بازرگانی تهران اضافه کرد: البته ممکن است هدف دولت از این موضوع آن باشد که نرخ ارز را به 11 هزار و 500 تومان برساند که با توجه به شرایط بعید بهنظر میرسد، اما در نهایت غیرواقعی بودن این نرخ در بودجه میتواند شاکله و کل چارچوب بودجه را به هم بریزد.
در همین زمینه، جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از رشد 100 درصدی بودجه دولت در سال آینده اظهار داشت: در هیچ دورهای چنین رشدی را شاهد نبودیم و تعجب میکنم که رئیسجمهور از چنین بودجهای دفاع میکند زیرا این بودجه قابل دفاع نیست. بیش از 40 درصد منابع درآمدی وابسته به درآمدهای نفتی است که این رقم غیرواقعی بهنظر میرسد.
وی افزود: برداشت از منابع صندوق توسعه ملی در بودجه در نظر گرفته شده است. مقام معظم رهبری در پاسخ به نامهای که رئیسجمهور نوشت، فقط اجازه دادند برای فروش تا یک میلیون دلار در روز دولت بتواند 20 درصد از منابع را به صندوق وارد کند و مابهالتفاوت 38 و 20 درصد را برداشت کند و به نوعی بهعنوان فرض از آن استفاده کند و در واقع مازاد بر آن را مقام معظم رهبری اجازه ندادند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: متأسفانه وضعیت بودجه بهگونهای است که به هیچ وجه قابل دفع نیست زیرا شاهد رشد زیادی در هزینههای جاری داریم و سهم کوچکی برای هزینههای عمرانی دیده شده است و در کنار آنها اتکای بسیار بالایی به درآمدهای نفتی وجود دارد.