kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۵۷۱۴
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۲
کارشناس اقتصادی:

دولت از سال 98 صندوق توسعه ملی را خالی کرد

کارشناس اقتصاد با بیان اینکه سال آینده هیچ منابعی به صندوق توسعه ملی وارد نمی‌شود گفت:‌ صندوق توسعه ملی از سال ۹۸ خالی شده است.




به گزارش خبرگزاری فارس، میثم پیله‌فروش اظهار کرد: درآمدهای بودجه ۳۱۸ هزار میلیارد تومان و هزینه‌ها ۶۳۷ هزار میلیارد تومان بوده که کسری تراز عملیاتی همان شکاف درآمد و هزینه بوده و به رقم ۳۱۹ هزار میلیارد تومان رسیده است. وی با تاکید بر اینکه با شکاف عجیبی میان درآمد و هزینه بودجه مواجه هستیم، افزود: سال ۹۹ حدود ۲۵ درصد تراز عملیاتی منفی بوده که اکنون به ۴۰ درصد رسیده است. لایحه رکوردهای منفی خود را زده است.
مشاور مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به اینکه اعتبارات هزینه‌ای ۶۰ درصد رشد کرده و به ۶۳۷ هزار میلیارد تومان رسید، عنوان کرد:‌ این حجم فزاینده رشد هزینه‌ها منطق اقتصادی ندارد. مگر سال ۱۴۰۰ چه اتفاقی قرار است بیفتد؟ آیا جز این است که انتخابات خردادماه در پیش است. به گفته پیله‌فروش، سال آینده عملاً هیچ منابعی به صندوق توسعه ملی وارد نمی‌شود، چرا که علاوه بر رقم ۷۶ هزار میلیارد تومان که در لایحه بودجه پیش‌بینی شده، تبصره ۴ بودجه تسهیلات ارزی از صندوق بوده که برداشت خواهد شد.
وی تأکید کرد: از سال ۹۸ صندوق توسعه ملی خالی شده و عملاً مقاومت و تاب‌آوری اقتصاد تضعیف شده است و با برداشت‌هایی که صورت گرفته نمی‌تواند این صندوق وظایف اصلی خود را عملیاتی کند. این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه دشمن فرصتی ایجاد کرد تا وابستگی ما به نفت کاهش یابد و جای خود را به درآمدهای پایدار بدهد، توضیح داد:‌ اما درآمدهای پایدار جای خود را به اوراق داده که استقراض محسوب می‌شود. پیله‌فروش به وضعیت درآمدهای مالیاتی پرداخت و یادآور شد: معمولاً درآمدهای این بخش ۳۰ درصد منابع بودجه است که برای سال آینده نیز کاهش یافته است. در برنامه ششم ۵۰ درصد از منابع بودجه باید از مالیات باشد که اکنون کمتر از ۳۰ درصد است. ایجاد پایه‌های جدید، حذف معافیت‌ها و فرار مالیاتی در دستور کار قرار نگرفته است.
مشاور مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه در سه سال اخیر دریافت منابع جدید از سران قوا به معنی حذف مجلس از فرایند قانونگذاری بوده است، بیان کرد: در سال‌های اخیر مجلس نقشی در کسری بودجه نداشته و بانک مرکزی منابع ارزی که در دسترس نبوده را به حساب صندوق توسعه ملی گذاشته و دولت ریال آن را گرفت که چیزی جز استقراض و چاپ پول نبود.