فاجعه انسانی در شمال اتیوپی؛ از کمبود مواد غذایی تا قتلعام مردم عادی
با گذشت بیش از یک ماه از حمله ارتش اتیوپی به «تیگرای»، گزارشهای متعددی درباره مرگ غیرنظامیان، آوارگی دهها هزار نفر، کمبود مواد غذایی و دارویی در این منطقه و احتمال بروز فاجعه انسانی مخابره میشود.
کشور فقیر و محصور در خشکی اتیوپی در شاخ آفریقا واقع است و حدود ۱۱۴ میلیون و 900 هزار نفر جمعیت دارد. مشکلات این کشور عمدتاً مسیحینشین، حدود یک ماه پیش بغرنجتر شد؛ جداییطلبانِ تیگرای در شمال اتیوپی تصمیم گرفتند تا اعلام استقلال کنند.
بعد از آن، جدایی طلبان حتی کشور همسایه، اریتره، را با موشک زدند و در همان دوران، چند انفجار در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی رخ داده است.
اما ارتش اتیوپی به فرمان «آبی احمد»، نخستوزیر این کشور، عملیات گستردهای را در این منطقه آغاز کرده است. در حالی که ارتش و دولت اتیوپی از پیروزی در نبرد با نیروهای اقلیم نیمه خودمختار تیگرای و تصرف کامل شهر «مکله» مرکز این اقلیم خبر میدهند و نخستوزیر این کشور میگوید که در حملات مستمر نیروهای تحت فرمانش طی یک ماه گذشته علیه نیروهای تیگرای، حتی یک غیرنظامی کشته نشده است، سازمانهای امدادرسان از عدم امکان کمک به مردم این منطقه به دلیل ناآرامیهای جاری
خبر میدهند.
در سایه انتشار اخبار متعدد درباره تداوم درگیریها، هرج و مرج در اقلیم تیگرای، سازمانهای امدادرسان میگویند که درگیریها و ناآرامیها در این منطقه به حدی رسیده که امکان امدادرسانی به صدها هزار شهروندان نیازمند کمک در تیگرای میسر نیست. این سازمانها درباره کمبود مواد غذایی، دارو و کیسههای مخصوص نگهداری اجساد در تیگرای هشدار میدهند، به ویژه که حتی پیش از آغاز حمله نظامی دولت اتیوپی به این منطقه در چهارم نوامبر گذشته، ۶۰۰ هزار نفر از ساکنان این اقلیم عملا کمکهای غذایی از سازمانهای امدادرسان دریافت میکردهاند. در این میان، برخی منابع میگویند که در جریان درگیریهای تیگرای، هزاران نفر کشته شده و نزدیک به ۴۶ هزار نفر به کشور سودان در همسایگی اتیوپیگریختهاند.