kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۵۱۶۲
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۵

افزایش ۱۰ برابری تولید داروهای درمان کرونا در کشور

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از افزایش ۱۰ برابری تولید داروهای درمان کرونا در کشور، خبر داد.



به گزارش وبدا، سید حیدر محمدی از افزایش ۱۰ برابری تولید داروهای درمان کرونا در کشور، خبر داد و گفت: در حال حاضر مشکلی از لحاظ تامین داروی درمان کرونا نداریم، از طرفی آمادگی صادرات برخی از داروهای درمان کرونا به کشورهای دیگر وجود
دارد.
محمدی در مورد تامین داروی بیماران مبتلا به کرونا، اظهارداشت: ماهیانه بیش از ۵۰۰ هزار ویال «رمدسیویر» در کشور مصرف می‌شود که بخش زیاد آن تولید داخل بوده و با توجه به افزایش تعداد بستری‌ها طی هفته‌های اخیر، بخشی نیز از خارج تامین شده است و در حال حاضر مشکلی از لحاظ تامین این دارو وجود ندارد. وی افزود: با صدور مجوز تولید برای سه شرکت دارو‌سازی دیگر تعداد تولیدکنندگان، به ۶ شرکت قابل افزایش خواهد
بود.
مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو درمورد تولید داروی «فاویپیراویر» گفت: ماهیانه بالغ بر ۱۵ میلیون عدد از این دارو را در کشور تولید می‌کنیم که به طور کامل نیاز داخل را پوشش می‌دهد و نیازی به واردات نداریم. البته این رقم در صورت نیاز تا ۵۰ میلیون عدد در ماه قابلیت افزایش دارد.
محمدی ادامه داد: ماهانه ۱۵ هزار عدد داروی «توسیلیزومب» (اکتمرا) نیز در داخل تولید می‌شود و مشکلی برای تامین آن نداریم، این دارو در داروخانه‌های بیمارستانی با قیمت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قابل تهیه است. همچنین امکان صادرات این دارو به کشورهای دیگر نیز وجود دارد.
وی با‌اشاره به اینکه مصرف داروی کلترا پس از خروج از پروتکل درمانی کرونا به شدت کم شده است، افزود: آمادگی صادرات این دارو را به کشورهای دیگر داریم.
هیچ داروی شیمیایی و گیاهی قطعی
برای کرونا وجود ندارد
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: چیزی به اسم داروی گیاهی ضد کرونا وجود ندارد اما داروهایی با منشا گیاهی هستند که می‌تواند کمکی به علایم بیمار مبتلا به کرونا باشند و برخی از آن علائم را کاهش دهند.
به گزارش ایرنا، کیانوش جهانپور دیروز در یک برنامه تلویزیونی افزود: آزمایش‌هایی که پیش ‌از این بر روی داروهایی با منشا گیاهی انجام‌شده، نشان داده که این داروها می‌توانند تأثیر نسبی داشته باشند و برخی از آنها بر همین اساس هم مجوز تولید گرفتند.
جهانپور ادامه داد: ضمناً این مجوزها ۶ ماهه است و تنها چهار دارو مجوز موقت دریافت کرده‌اند و تعدادی هم در دست بررسی هستند. اما هیچ داروی شیمیایی و گیاهی قطعی برای کرونا وجود ندارد و همچنان مهم‌ترین راه مقابله با آن همان پیشگیری و رعایت توصیه‌های بهداشتی است.
وی درباره واکسن ایرانی کرونا گفت: به ‌موازات گسترش ویروس کووید ۱۹ در دنیا، بیش از ۱۷ شرکت دانش‌بنیان و پژوهشی در ایران نیز شروع به مطالعه بر روی واکسن این بیماری کردند که حتی برخی توانستند بعد از تولید آزمایشگاهی، بر روی حیوانات نیز مطالعه کنند و البته این محققین بعد از مطالعه پیش بالینی، در آستانه ورود به مطالعات انسانی قرار می‌گیرند. چنانچه یکی از آنها در هفته گذشته مجوز اخلاق را نیز دریافت
کرد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو اظهارداشت: البته کد اخلاق مجوزی است که اجازه می‌دهد واکسن یا هر داروی دیگر که دو مرحله آزمایشگاهی و حیوانی را طی کرده بتواند در جمعیت محدود بر روی انسان آزمایش شود و ضوابط آن را کمیته اخلاق بررسی می‌کند و اگر مستندات کفایت کند کد اخلاق صادر می‌شود.
جهانپور ادامه داد: همچنین آزمایش بالینی نیز مراحل مختلفی دارد که همه آنها باید انجام و بررسی کارشناسی شوند. در مرحله انسانی بحث بی‌خطری و ایمنی‌زایی و اثربخشی هم همزمان باید مورد بررسی قرار بگیرد و پس از بررسی چند باره نتایج وقتی‌که اثربخشی آن محرز شود، واکسن مجوز تولید و تجویز را دریافت می‌کند.