kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۳۹۶۲
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۴
رئیس‌ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در کلانشهر تهران:

آثار محدودیت‌های 2 هفته‌ای در حوزه مرگ و میر بین یک ماه تا ۴۰ روز دیگر مشخص می‌شود

رئیس‌ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: آثار محدودیت‌های دو هفته‌ای در حوزه مرگ و میر بین یک ماه تا ۴۰ روز دیگر و در زمینه کاهش سیر بیماری حداقل تا سه هفته دیگر مشخص می‌شود.

به گزارش ایسنا، علیرضا زالی در حاشیه آغاز پویش بزرگ «پاندمی امید» با بیان اینکه البته هنوز برای قضاوت عجولانه است و باید زمان بگذرد تا بتوانیم آثار این طرح را ببینیم، افزود: طبیعتاً آثار این محدودیت‌ها اگر موفق، موثر و کارا باشد؛ در حوزه مرگ و میر بین یک ماه تا ۴۰ روز دیگر و در زمینه کاهش سیر بیماری حداقل تا سه هفته دیگر مشخص می‌شود. تنها موردی که ممکن است اثر بخشی آن زودتر دیده شود در مراجعات سرپایی حوزه بهداشت و درمان خواهد بود که آن هم بین ۱۴ تا ۱۵ روز دیگر دیده می‌شود و دلیل آن نیز دوران نهفتگی این بیماری است.
محدودیت‌های دو هفته‌ای «لاک دان» نیست
زالی با بیان اینکه طرح محدودیت‌های دو هفته‌ای طبیعتاً یک طرح با محدودیت ‌سازی نسبی تلقی می‌شود، ادامه داد: طبیعتاً این طرح به عنوان لاک دان(قفل کردن) محسوب نمی‌شود و تفاوت‌های متعددی با آن دارد، در لاک دان تعطیلی مطلق شهر و عدم فعالیت اداره‌ها و دفاتر و سیستم حمل‌ونقل عمومی مدنظر است، بنابراین طرح فعلی محدودیت‌های دو هفته‌ای در تهران نباید با لاک دان‌اشتباه گرفته شود.
وی با بیان اینکه طرح فعلی یک طرح با محدودیت‌های نسبی است، گفت: امکان ارزیابی آن در حال حاضر مشکل است، چراکه تازه روز دوم اجرای آن است و بررسی‌های میدانی ما نیز حاکی از آن است که کماکان به تقلیل حرکت‌ها و ترددهای بین شهری و درون شهری منجر نشده و ما هنوز نگران هستیم. به عبارت دیگر همچنان می‌بینیم که حمل‌ونقل عمومی فعال است و تعداد زیادی از شهروندان از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده می‌کنند و شهر کماکان شلوغ است و متاسفانه شرایط شهر تهران در حال حاضر متناسب با یک شهر کرونا زده نیست.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با بیان اینکه امیدواریم در روزهای آینده با اعمال جدی‌تر محدودیت‌ها شاهد تغییرات بیشتری باشیم، اظهارداشت: برای اینکه بتوانیم قضاوت دقیقی داشته باشیم نیازمند تحلیل آماری هستیم که آن هم به گذشت زمان نیاز دارد.
عدم اجرای ابلاغیه یک سومی کارمندان
تخلف محسوب می‌شود
زالی همچنین در پاسخ به وضعیت اجرای ابلاغیه فعالیت یک سوم کارمندان در بخش‌های دولتی و خصوصی، عنوان کرد: همانگونه که بارها از سوی وزیر کشور، وزیر بهداشت و سخنگوی ستاد ملی به صراحت تاکید شده، این محدودیت در تهران هم شامل بخش دولتی، هم دستگاه‌های عمومی غیر‌دولتی و هم دستگاه‌های خصوصی می‌شود و همه شهروندانی که از عدم اجرای این طرح شکایت دارند می‌توانند در شهرستان‌های استان تهران مستقیما به فرمانداری شهرستان و در تهران به فرمانداری استان تهران و یابه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در تهران اعلام کنند.
وی با بیان اینکه تاکنون بالغ بر یک هزار و ۱۰۰ مورد شکایت در این رابطه واصل شده، گفت: همه این شکایات به استانداری و فرمانداری ارسال شده و در حال پیگیری است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با تاکید بر اینکه به هرحال این ابلاغیه یک سومی باید به صورت کامل اجرا شود و هیچ عذری پذیرفته نیست، افزود: در مواردی که دستگاه دولتی یا خصوصی و یا عمومی غیردولتی خواستار افزایش ظرفیتی بالغ بر این باشد باید درخواست خود را با دلایل توجیهی به استانداری یاد ستاد کرونا تهران ارسال کند؛ در غیر این صورت از نظر ما عدم اجرای این ابلاغیه موجه نیست و تخلف محسوب می‌شود.