kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۳۴۸۷
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۴
مشاور رئیس ‌اتاق تعاون ایران:

۷۰ درصد مشکلات تولید ناشی از سوءتدبیر داخلی است

مشاور رئیس ‌اتاق تعاون ایران با بیان اینکه ۷۰ درصد مشکلات فعالان اقتصادی ناشی از سوءتدبیر است، گفت: نظام بانکی بعنوان عامل توسعه نیافتگی کشور، کمر به نابودی بخش تولید بسته است.

غلامحسین حسینی نیا در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر در مورد وضعیت تعاونی‌ها، اظهار کرد: سال گذشته در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتیم، ایشان فرمودند که اعتقاد بسیاری به تعاونی‌ها دارند و این بخش را پدیده مطلوبی برای اقتصاد عنوان کردند و راهبرد شبکه سازی در تعاونی‌ها را مورد تاکید قرار دادند و به وزیر تعاون مأموریت دادند که مسئله تعاونی‌ها را با جدیت دنبال کند. حال باید از وزیر تعاون پرسید که چه جدیتی در پیگیری مسائل تعاونی‌ها داشته و کدام مشکلات این بخش حل شده است.
وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که در این یک سال نه تنها اتفاق خاصی برای تعاونی‌ها نیفتاده بلکه در این مدت سکوتی را هم از سوی وزیر شاهد بودیم.
مشاور رئیس‌اتاق تعاون ایران با‌اشاره به مشکلات بخش تعاون، تأکید کرد: غیرقابل پیش‌بینی بودن قیمت مواد اولیه و محصولات یکی از مشکلات مهمی است که تولید را بلاتکلیف کرده است که ۳۰ درصد به دلیل تحریم و ۷۰ درصد به دلیل سوءتدبیرهای داخلی است.
حسینی‌نیا ادامه داد: بحث بعدی دشواری تأمین مالی از طریق بانک هاست. بانک‌ها در ایران ضد توسعه عمل می‌کنند و می‌توان گفت که علت توسعه نیافتگی کشور سیستم فعلی بانکداری است که کمر به نابودی تولید بسته است. حتی در این مسیر مبانی فقهی اسلامی را هم زیر پا می‌گذارند. در هیچ جای دنیا بانک‌ها اینطور نیستند که قرارداد مشارکت با کسی منعقد کنند اما فقط در سود مشارکت داشته باشند!
وی افزود: موضوع بعدی بی‌ثباتی قوانین و مقررات و رویه‌های ناظر بر کسب و کار است که هر روز شاهد قوانین متفاوت و متعددی هستیم که فعالان بخش تولید و تعاون را سردرگم کرده است.
این مسئول یادآور شد: فرآیندهای اداری و اخذ مجوزهای کسب و کار در دستگاه‌های اجرایی، موضوع بعدی است؛ در حالی مسئولان ادعای بهبود محیط کسب و کار را دارند که این اراده برای بهبود، در سطح مدیران ارشد مانده و به سطوح پایین‌تر و سیستم اداری تسری نیافته است و مقاومت‌های زیادی وجود دارد که موجب شده عملاً اتفاق خاصی در بهبود محیط کسب و کار نیفتد. حسینی‌نیا ادامه داد: تولید و عرضه نسبتاً آزاد کالاهای غیراستاندارد و تقلبی در بازار موضوع بعدی است. کسی که می‌خواهد نظام مند باشد به قدری برای فعالیت به سختی می‌افتد که زمین‌گیر می‌شود، اما از آن طرف بخش‌های غیراستاندارد و زیرزمینی با قیمت‌های پایین‌تر، به راحتی کار می‌کنند.