با شناسایی 4830 بیمار و فوت 279 نفر دیگر
رکورد آمار روزانه مبتلایان و جان باختگان کرونایی شکسته شد!
سخنگوی وزارت بهداشت با اعلام شناسایی چهار هزار و ۸۳۰ مورد جدید کووید۱۹ در کشور از فوت ۲۷۹ بیمار دیگر خبر داد.
به گزارش وبدا، سیماسادات لاری دیروز گفت: از 22 تا ۲۳ مهر ماه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، چهار هزار و ۸۳۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۲۳۷ نفر از آنها بستری شدند.
لاری با بیان اینکه مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۱۳ هزار و ۲۱۹ نفر رسید، افزود: متاسفانه در طول این مدت، ۲۷۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۹ هزار و ۳۴۹ نفر رسید.
وی ادامه داد: خوشبختانه تاکنون ۴۱۴ هزار و ۸۳۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند، ضمن اینکه چهار هزار و ۶۰۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه تا کنون چهار میلیون و ۳۹۸ هزار و ۷۲۳ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است، اظهارداشت: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز و استانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
تعداد فوت شدگان کرونایی بیشتر از آمار اعلامی است
معاون وزیر بهداشت بیان کرد: تعداد فوت شدگان کرونایی بیش از آمار اعلامی است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج حریرچی گفت: طی روزهای گذشته به طور میانگین در هر شبانهروز ۲۷۲ و ۲۵۲ فوتی کرونایی داشتیم. مردم نباید این میزان را در جمعیت ۸۰ میلیونی بسنجند و بگویند فوتی زیاد نبوده است. قبل از کرونا آمار فوتیها یک هزار تا ۱۰۵۰ نفر بوده است و در تمام سال ۳۸۰ هزار فوتی در کشور داشته ایم. وقتی روزانه ۲۵۰ نفر در کشور بر اثر کرونا فوت کنند، فقط ۲۵ درصد آمار فوتیهای قبل است. آماری که توسط وزارت بهداشت درباره فوت شدگان منتشر میشود، افرادی هستند که تست PCR آنها مثبت است.
حریرچی افزود: این اقدام با توجه به شیوه نامههای سازمان بهداشت جهانی انجام میشود. تعداد زیادی بیمار در بیمارستانها هستند که آنها را به عنوان افراد کرونایی درمان میکنیم در حالی که علائم آنها با آنچه سازمان بهداشت جهانی معرفی کرده است یکسان نیست و در نتیجه فرد کرونایی محسوب نمیشود.
وی ادامه داد: این میزان آمار فوتی با آمار واقعی بسته به وضعیت هر استان از 1.5 تا 2.2 برابر متغیر است، این اختلاف آمار بسیار قابل توجه است. افراد بالای ۶۰ سال در معرض خطر بیشتری هستند. امید به زندگی خانمها ۸۷ و امید به زندگی آقایان در کشور ۷۵ است در حالی که این افراد اگر بیماری خاصی نداشته باشند حداقل باید ۲۰ سال دیگر زندگی کنند، ولی با مبتلا شدن به کرونا این ۲۰ سال از بین میرود.
اختلاف ۵۰ درصدی میزان استفاده
از ماسک در ایران و سایر کشورها
معاون کل وزیر بهداشت ادامه داد: افرادی که در زمان شیوع بالای کرونا به مسافرتهای غیرضروری اقدام میکنند، جان خود و دیگران را به مخاطره میاندازند. در اکثر کشورها استفاده از ماسک ۹۹ درصد است، ولی در کشور ما زیر ۵۰ درصد است. حریرچی افزود: با عدد و رقم ثابت کردیم که بعد از هر تعطیلات میزان شیوع و بروز بیماری در شهر مبدا بالا میرود و در مقصد تاثیر چندانی نمیگذارد. در موج اول و دوم معمولا از هر خانواده، یک نفر درگیر میشد و هم اکنون با مبتلا شدن یک نفر سایرین هم مبتلا میشوند. انتقال درون خانوادگی بیشتر از درون جامعهای شده است. هم اکنون به شدت نگران تمام شدن ماه محرم و صفر و برگزاری مراسم عروسی هستیم. یکی از پیکهای اصلی شیوع کرونا فاصله بین ماه رمضان تا محرم بود.
وی با تاکید براینکه برگزاری مراسم عروسی، قتلگاه است، گفت: با برگزاری این مراسم خودمان و دیگران را درگیر میکنیم. براساس بررسیها میزان ازدواج در فاصله زمانی ماه رمضان تا محرم نسبت به سال قبل افزایش پیدا کرده که به احتمال زیاد به دلیل این است که عروسی در شرایط شیوع کرونا کم خرجتر است.
رعایت کمتر از ۸۰ درصدی پروتکلهای بهداشتی اثربخشی لازم را ندارد
معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز در اولین جلسه کمیته نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی ستاد ملی کرونا گفت: برای پیشگیری از ابتلا به کرونا و شیوع گسترده این بیماری هیچ راهی جز رعایت پروتکلهای بهداشتی اعم از استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاریهای اجتماعی نداریم.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، علیرضا رئیسی افزود: در فاز اول بیماری که اسفند ۹۸ و نوروز ۹۹ بود رعایت پروتکلها به ۸۰ درصد رسید و مردم از سفر در نوروز و بیرون آمدن از منزل در ۱۳ فروردین خودداری کردند و موفق شدیم پیک اول بیماری را به خوبی پشت سر بگذاریم، لذا اردیبهشت ۹۹ کمترین میزان ابتلا را داشتیم.
رئیسی ادامه داد: از عید فطر که مسافرتها شروع شد رعایت پروتکلها به ۲۴ درصد رسید و از خرداد ۹۹ موج بسیار سنگینی از بیماری را تجربه کردیم.پس از این مرحله با هشدارهای داده شده دوباره رعایت پروتکلها به ۷۸ درصد رسید، ولی هم اکنون متاسفانه این میزان به ۴۲ درصد رسیده است و شاهد موج سوم و سنگین کرونا در کشور هستیم.
وی افزود: در تمام ادوار، نیمی از مردم پروتکلها را رعایت کردند، ولی در واقع اگر رعایت پروتکلها به ۸۰ درصد نرسد خیلی اثرگذار نیست.