معاون سازمان صنایع کوچک خبر داد
افزایش 17 درصدی صادرات صنایع کوچک و متوسط
معاون سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از رشد 16 و 77 صدم درصدی صادرات شرکتهای کوچک و متوسط کشور در یکسال اخیر خبر داد.
اصغر مصاحب در گفتوگو با ایسنا با اشاره به فعالیت ۴۳۰ واحد صادرکننده در مجموعه صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی، اظهار کرد: با وجود شیوع گسترده کرونا و بسته بودن مرزهای ایران در ماههای ابتدایی شیوع این ویروس، در شش ماهه اول امسال واحدهای زیرمجموعه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران یک میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار صادرات انجام دادهاند که نسبت به صادرات یک میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلاری در مدت مشابه پارسال 16 و 77 صدم درصد رشد داشته است. وی، مواد غذایی، ظروف فولادی و آهنی با گنجایش بیش از ۲۰ لیتر و انواع ظروف پلاستیکی و مواد شیمیایی بازدارنده هیدرات گازی را بیشترین اقلام صادراتی در مدت یاد شده عنوان کرد. معاون سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از احیا و راهاندازی مجدد ۷۶۷ واحد صنعتی از ابتدای سال ۱۳۹۹ تاکنون خبر داد و گفت: با راهاندازی مجدد این واحدها، ۵۱ درصد از برنامه تدوین شده برای احیا صنایع کوچک و متوسط در سال ۱۳۹۹ عملیاتی شده و برای ۱۳ هزار و ۵۷۷ نفر اشتغال ایجاد یا تثبیت شغل شده.
مصاحب با اشاره به استقرار حدود ۴۶ هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط در شهرکها و نواحی صنعتی کشور، افزود: ۹۸۰۰ مورد از آنها راکد هستند و برنامهریزی برای احیا ۱۵۰۰ واحد صنعتی در سال جاری، انجام شده است. سرانه اشتغال هر واحد صنعتی که مجدداًً راهاندازی شده بهطور متوسط ۱۸ نفر است و سرمایهگذاری انجام شده برای احیا این واحدها بیش از 2560 میلیارد تومان با سرانه سرمایهگذاری حدود سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان است.
معاون سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: استانهای تهران با ۸۱ واحد، اصفهان با ۶۰ واحد و مازندران با ۵۱ واحد بهترتیب بیشترین تعداد راهاندازی مجدد واحدهای صنعتی را از ابتدای امسال به خود اختصاص دادهاند.
گفتنی است، با وجود اینکه باید از صنایع کوچک و متوسط حمایت شود اما صادرات مواد غذایی در شرایط جنگ اقتصادی و کرونایی بهتر است انجام نگیرد تا بهانه به دست گرانفروشان نیفتد. البته باید با گرانفروشان و محتکران هم برخورد در حد قاچاقچیان مواد مخدر صورت گیرد.