kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۸۷۴۷
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۹
در نیمه نخست امسال صورت گرفت

کشف نزدیک به هزارمیلیارد تومان کالای قاچاق در گمرک

مدیرکل مرکز مبارزه با جرایم سازمان یافته گمرک از کشف 944 میلیارد تومان کالای قاچاق در گمرک در نیمه نخست امسال خبر داد.




رضا گلی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با ‌اشاره به آمار پرونده‌های قاچاق کشف شده در گمرک اظهارداشت: طبق آخرین اطلاعات ۱۰۵۶ پرونده به ارزش ۹۴۴ میلیارد تومان از اول سال تا ۲۳ شهریور ماه در گمرک تشکیل شده که کاشف آنها گمرک بوده است.
مدیرکل مرکز مبارزه با جرایم سازمان یافته گمرک تصریح کرد: علاوه‌بر گمرک، سازمان‌ها و نهادهای دیگر نیز  با همکاری گمرک در کشف کالای قاچاق دخیل هستند که  آمار کشفیات آن  از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام می‌شود.
گلی درباره کالاهای خروجی قاچاق کشف شده توسط گمرک گفت: عمده‌ترین اقلام، مربوط به روغن‌های نفتی، مشتقات آن و مواد قیری و روغنی است که در رتبه‌های اول تا سوم قرار دارند. ارزش کل قاچاق خروجی از کشور بیش از ۲۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است. در میان آمارها فقط  هشت میلیارد تومان لوبیا چیتی دیده می‌شود.
وی تاکید کرد: در برخی موارد، کالاهای وارداتی که ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی می‌گیرند نیز مشاهده می‌شود. ۴۸ تن کره با بسته‌بندی‌ ۵۰۰ گرمی به کشور آمده و قاچاق معکوس شده، یعنی قصد خروج از کشور را داشته‌اند که کشف شده است.
مدیرکل مرکز مبارزه با جرایم سازمان‌یافته گمرک در مورد قاچاق ورودی به کشور گفت: حسب اطلاعات اخذ شده از سامانه جامع قضایی در شهریور ماه سال جاری، خودروهای سواری بالای۲۵۰۰ سی سی شامل ۹۶ دستگاه به ارزش ۲۹۹ میلیارد تومان و خودرو سواری کمتر از ۲۰۰۰ سی سی به ارزش ۱۵۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان (عموما بصورت قاچاق ورود موقت)، فیلم‌های مورد استفاده در تصویر برداری پزشکی ۳۹۲ میلیارد تومان، خودرو سواری بین ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سی سی به ارزش ۲۱ میلیارد تومان و همچنین کامیونت‌های جاده‌ای بالغ بر ۱۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و ۱۵ میلیارد و ۴۸۰ میلیون تومان نیز انواع پارچه به کشور وارد شده است.
گلی افزود: انواع دان قناری به ارزش هفت میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان و سیگار به ارزش شش میلیارد و ۵۸۶ میلیون تومان نیز در گمرک کشف شده است.
واردات لوازم آرایشی قاچاق 3 برابر شد
همچنین عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه 70 درصد لوازم آرایشی و بهداشتی موجود در بازار، قاچاق است، گفت: بعد از ممنوعیت واردات لوازم آرایشی و بهداشتی از سال 98 واردات قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی افزایش یافته است. براساس گزارشی از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز واردات لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق از سال گذشته تاکنون سه برابر افزایش یافته  و اغلب کالاهای وارداتی در این بخش تقلبی است.
حمید مقیمی در گفت‌وگو با فارس با‌ اشاره به ممنوعیت واردات لوازم آرایشی و بهداشتی، خاطرنشان کرد: به دستور رضا رحمانی؛ وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت طی بخشنامه‌ای در اردیبهشت 98 واردات لوازم آرایشی و بهداشتی به کشور ممنوع اعلام شد. مقیمی با بیان اینکه پیش از ممنوعیت واردات40 درصد مواد مصرفی آرایشی و بهداشتی از طریق تولید داخلی و 60 درصد آن از طریق واردات تامین می‌شد، بیان داشت: در سال 97 تفاهمنامه‌ای بین تولیدکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی و وزارت صمت با حضور ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سازمان غذا و دارو و با هماهنگی انجمن واردکنندگان مبنی بر افزایش تولید داخلی لوازم آرایشی و بهداشتی به امضا رسید که متاسفانه این تفاهمنامه نتیجه‌ای نداشت.