۴۴ بسیج دانشجویی دانشگاه کشور خطاب به رئیس صداوسیما:
قطع شبکههای برونمرزی، خلع سلاح فرهنگی نظام است!
دفاتر بسیج دانشجویی 44 دانشگاه سراسر کشور در نامهای خطاب به رئیس سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران درباره ایجاد محدودیت پخش شبکههای برون مرزی به دلایل مالی، به شدت انتقاد کردند. در بخشهایی از این نامه گلایه آمیز آمده است:
«ریاست محترم سازمان صداوسیما! همانطور که مستحضرید، در ایامی که ظهور جریانات ضدنژادپرستانه و ظالمانه در آمریکا و اروپا شدت گرفته است و بار دیگر غرب وحشی چهرۀ حقیقی خود را برای ملتهای جهان آشکار میکند و همزمان در عرصۀ مقابله با بحران کرونا از ابررسانههای خود جهت عادیسازی و جعل وقایع و حقایق موجود بهره میبرد، متاسفانه شاهد قطع پیاپی شبکههای برون مرزی رسانۀ ملی هستیم. شبکههایی که امروزه باید با قوت و هوشیاری به جهاد تبلیغی و روشنگری در فضای مسموم رسانههای بینالمللی بپردازند و آیینۀ تمام نمای انقلاب اسلامی برای ملتهای آزادیخواه جهان باشند.
اکنون قریب به دو دهه از فعالیت شبکه خبری «العالم» میگذرد و نقش حساس و اثرگذار این شبکه در تصویر کردن چهرۀ واقعی جهان اسلام و شکست انحصار امپریالیسم خبری غرب در منطقه برکسی پوشیده نیست. در زمانی که به اعتراف سردمداران سلطهطلب آمریکایی، حضور شبکۀ خبری «العالم» به چالش بزرگی برای شبکههای رسانهای آمریکا در عراق بدل شده، به علت تراکم و عدم پرداخت بدهیهای مالی به شرکتهای ماهوارهای خارجی، پس از شبکههای «الکوثر» و «سحر»، باید در انتظار قطع قریبالوقوع این شبکه و شبکههای مهم و اثرگذار دیگری همچون «پرستیوی» نیز باشیم.
تداوم این روند در حالی است که دولت هزینههای هنگفتی برای حوزههای غیرضروری میپردازد که به گواه مجموع اخبار منتشر شده نه تنها در مسیر تعالی گفتمان انقلاب اسلامی در داخل و خارج از ایران نیست بلکه در راستای تضعیف این گفتمان نیز حرکت میکند.
در صورتی که به کرات شاهد توصیهها و فرامین مقام معظم رهبری در اهمیت ماموریتها و اقدامات رسانههای برون مرزی بودهایم اما دولت، برای تامین حداقلی این شبکهها که تنها سلاح فرهنگی برون مرزی نظام است، خط تخطئه و نادیده گرفتنهای عمدی را پیش میکشد و در کمال تاسف تاکنون هیچگونه اقدامی جهت تامین ارزی و حل مشکل پرداخت این بدهیها انجام نداده است. فارغ از عملکرد منفی دولت در این مسئله، شما نیز تاکنون به عنوان رئیس رسانه ملی، پاسخگوی نحوه مدیریت بودجههای تخصیصی در قبال پرداخت بدهی شرکتهای ماهوارهای و سوء مدیریت در این زمینه نبودهاید.
متاسفانه شبکههایی همچون «پرستیوی» و «العالم» در مقابله با رسانههای جریان سلطه، نه تنها از جهت امکانات و توان مالی در میدانی نابرابر قرار دارند بلکه از مهمترین بستر زیرساختی لازم برای پخش بینالمللی نیز بینصیب هستند. چرا درحالیکه سازمان صداوسیما از منابع درآمد بسیار زیادی علاوهبر بودجۀ مصوب برخوردار است، به تدریج باید شاهد قطع شبکههای برون مرزی به ویژه در مناطق تحت نفوذ رسانههای صهیونیستی باشیم؟ چرا با اینکه از سال ۹۳ تاکنون بودجه این شبکهها به حدود یک سوم کاهش یافته اما از چابکی و استقلال لازم برخوردار نبوده و همچنان با مسائل مالی روبرو است؟ و چرا از سال ۹۵ تاکنون، میزان درآمدزایی این سازمان از شبکههای برون مرزی نتوانسته در تامین مالی این معاونت مکفی باشد؟
تبیین و جهانیسازی گفتمان انقلاب اسلامی، از اهداف اساسی و اصول مسلم این نظام اسلامی است که بارها نیز مورد تاکید و مطالبه رهبر معظم انقلاب قرار گرفته و این یعنی، شبکههای برون مرزی صداوسیما در خط مقدم مبارزه با رسانههای استکبارند. بنابراین باید تمامی خطوط مقدم مبارزه با این جریان در سطوح مختلف توسط دولت و مجلس حمایت شوند و قطع شبکههای برون مرزی در شرایط فعلی، موجب تضعیف این جبهۀ رسانهای مهم خواهد شد. مسلما اگر پیگیری این مسئله با فوریت صورت نگیرد، آنچه به جا میماند، لطمۀ وارد شده بر آبروی رسانهای نظام جمهوری اسلامی در سطح بینالمللی است و کم کاری دولت و مسئولین رسانۀ ملی نیز به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست. بدیهی است در صورتی که هرگونه کوتاهی از سوی دولت و سازمان صداوسیما در جلوگیری از قطع شبکههای برون مرزی صورت بگیرد، مسئولیت تضعیف قدرت و مخدوش شدن چهرۀ بینالمللی رسانۀ جمهوری اسلامی بر عهده ایشان خواهد بود.»