آمادهباش گارد ملی در واشنگتن برای سرکوب معترضان و حفاظت از مجسمهها
نیروهای گارد ملی آمریکا برای سرکوب معترضان و حفاظت از نمادهای نژادپرستی در این کشور، در پایتخت به حالت آمادهباش درآمدند.
اعتراضات در آمریکا علیه نژادپرستی پلیس این کشور علیرغم گذشت بیش از یک ماه، همچنان در حال گسترش است، به طوری که نیروهای گارد ملی آمریکا در «واشنگتن دی سی » برای مقابله با موج جدید اعتراضات و حمله به نمادهای نژادپرستی به حالت آمادهباش درآمدهاند. سخنگوی پنتاگون در این زمینه اعلام کرد، حدود ۴۰۰ تن از نیروهای گارد ملی آمریکا در پایتخت آماده کمک و پشتیبانی از پلیس در مأموریتش برای حفاظت از بناهای فدرال، در برابر نابودی به دست معترضان هستند. راشا تودی نیز نوشت، نیروهای گارد ملی پس از آن به حالت آمادهباش درآمدند که معترضان تلاش کردند مجسمهاندرو جکسون هفتمین رئیسجمهور این کشور، که معروف به قصاب سرخپوستها بوده، را به زیر بکشند. گزارشهای منتشر شده حاکی از آن است که نیروهای گارد ملی همچنین در ایالت «ویسکانسین» آمریکا نیز برای مقابله با معترضان به حالت آمادهباش درآمدند. روز چهارشنبه دونالد ترامپگفته بود یک دستور اجرایی برای حفاظت از بناهای یادبود و مجسمههای آمریکا در برابر آسیبها و خرابکاری تا آخر هفته صادر خواهد کرد. معترضان در سراسر آمریکا در روزهای گذشته به شمار زیادی از مجسمههای مربوط به شخصیتهای نماد دوران «ایالات مؤتلفه» حمله و آنها را سرنگون کردهاند.
حمله ترامپ به رهبر جنبش سیاهان
«دونالد ترامپ»، بار دیگر در ادامه حملات شدید لفظی خود به معترضان این بار در پیامی در توئیتر رهبر جنبش «جان سیاهپوستان اهمیت دارد» را به خیانت متهم کرد.رئیسجمهور آمریکا این اتهام را پس از نقل سخنانی که مدعی است رهبر این جنبش بر زبان آورده مطرح کرده است.ترامپ در توئیتر نوشت: «رهبر جنبش جان سیاهپوستان اهمیت دارد میگوید «اگر آمریکا چیزی را که ما میخواهیم به ما ندهد ما این سیستم را آتش زده و آن را سرنگون خواهیم کرد.» اسم این، خیانت، آشوبگری و شورش است.».این جنبش که حامی حقوق سیاهپوستان آمریکایی است در هفتههای گذشته یکی از سازماندهندگان اصلی تظاهراتهایی بوده که خشم ترامپ را به همراه داشته است.ترامپ تا به حال چندین بار برای القاب توهینآمیز مانند «اراذل و اوباش» و «غارتگر» درباره معترضان استفاده کرده و آنها را به استفاده از زور تهدید کرده است.
حمله پلیس به دختر مسلمان
پلیس آمریکا در ادامه سرکوب معترضان حتی به روسری دختر مسلمان آمریکایی نیز رحم نکرد. دختر مسلمان ۱۸ ساله که در تظاهرات جنبش «جان سیاهان اهمیت دارد» در شهر میامی شرکت کرده بود، به زور پلیس آمریکا روسری از سر برداشت.به نوشته سیانان، یک دختر مسلمان ۱۸ ساله اعلام کرده که بعد از شرکت در تجمع «جان سیاهان اهمیت دارد» در شهر میامی توسط پلیس آمریکا بازداشت شد و در بازداشتگاه به زور روسری از سر او برداشته شد و عکسی بیحجاب از او گرفته شد.به گفته این دختر مسلمان، دهم ژوئن (۲۱ خرداد) در یک تجمع اعتراضی در میامی شرکت کرد و پس از بازداشت توسط پلیس و انتقال به بازداشتگاه «میامی دید ترنر گیفورد نایت» نیروهای این مرکز حجاب را از سر او کشیدند و سپس به او به مدت هفت ساعت اجازه ندادند روسری بگذارد.«خوروم وحید» وکیل این بانوی مسلمان در مصاحبه با سیانان گفت: «آسیب وارد شده (به موکلم) قابل پس گرفتن نیست. عکس (بی حجاب او) تا ابد باقی خواهد ماند، این یک تجربه تحقیرآمیز برایش بود نه فقط دستگیر شدنش بلکه نقض شدن حقوق مذهبی او».به دنبال جنجالها درباره برداشتن اجباری روسری از سر این بانوی مسلمان، اداره امور بازداشتگاههای میامی مدعی شده که این اداره به مقررات و حقوق دینی افراد احترام میگذارد.مقامهای آمریکایی علا مصری را به حمله به نیروهای پلیس در جریان تجمع ۲۱ خرداد متهم کردند و برای او پرونده تشکیل دادند.به گفته وکیل او، این دختر مسلمان با قرار وثیقه ۵ هزار دلاری آزاد شده و قرار است دهم جولای (۲۱ تیر) جلسه تفهیم اتهام او برگزار شود.طوماری اعتراضی در رفتار ناشایست پلیس آمریکا با این دختر مسلمان ایجاد شده که تا روز سه شنبه بیش از ۱۲۵ هزار نفر آن را امضا کردهاند.این طومار خواهان برداشته شدن همه اتهامها علیه علا مصری، حذف کردن عکس بیحجاب او و تحقیقات درباره افراد دخیل در موضوع بازداشت و کشیدن روسری از سر او است.
تصویب طرح اصلاح
ساختار پلیس
مجلس نمایندگان آمریکا لایحه جامع اصلاح ساختار پلیس این کشور را با اختلاف بیش از 50 رأی به تصویب رساند. به نوشته روزنامه «ایندیپندنت» این لایحه بامداد دیروز با ۲۳۶ رأی موافق و ۱۸۱ رأی مخالف به تصویب رسید و از جمله موارد مطرح شده در آن میتوان به ممنوعیت گذاشتن زانو بر روی گردن مظنونین و تسهیل شکایت از سوء رفتار پلیس اشاره کرد.این لایحه که نام خود را از «جورج فلوید» قربانی خشونت و نژادپرستی پلیس آمریکا اقتباس کرده است، مورد مخالفت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا قرار گرفته است.