kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۶۷۲۱
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۹
معاون سازمان حفظ نباتات کشور اعلام کرد

حذف 12 سم پرخطر از بخش‌کشاورزی

معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور از حذف ۱۲ سم کم خطر و متوسط خطر خبر داد که برخی از آنها چندین دهه است در بخش کشاورزی کشور استفاده می‌شود.





به گزارش خبرگزاری فارس،علیمراد سرافرازی در نشست خبری از حذف ۱۲ سم کم خطر و متوسط خطر از فهرست 180 قلم سم کشور خبر داد که سموم متاکلر و دیازینون از جمله آنها است.
وی ادامه داد: این سموم پرمصرف هستند که پس از بررسی‌ها مشخص شده برای سلامتی مضر هستند و بنابراین تولید یا واردات آنها از این به بعد انجام نخواهد شد.
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور درباره اینکه چرا سالها از سموم پرخطر استفاده شده است گفت: اگر سمومی را حذف می‌کنیم باید جایگزین آن را هم داشته باشیم اگر سال‌ها این سموم استفاده شده به این دلیل بوده که جایگزین مناسبی برای آنها نداشتیم.
سرافرازی ادامه داد: وجود باقی مانده سم در محصولات کشاورزی که معضل بزرگی است صرفاً به خاطر سموم کشاورزی نیست بلکه به دلیل نبودن تجهیزات مناسب در این بخش و کافی نبودن دانش کشاورزان درباره سموم کشاورزی است.
وی در پاسخ به این که چه میزان از سموم در داخل کشور تولید و چه بخشی وارداتی است، گفت: حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد سموم در داخل کشور تولید می‌شود و بقیه آن وارداتی است.
همچنین محمد حسین رحمتی؛ عضو انجمن‌های کود و سم و بذر تصریح کرد: واقعیت این است که در شرایط تحریم اگر بخواهیم این سموم را در داخل تولید کنیم مواد اولیه آن را به ما نخواهند داد و چون ما این مواد اولیه را وارد و در داخل فرموله می‌کنیم آنها این مواد را به ما می‌دهند.
در این نشست گیل آبادی؛ رئیس‌انجمن تولیدکنندگان سم در توجیه اینکه چرا طی سال‌ها ماده موثر در داخل تولید نمی‌شود گفت: در بسیاری از کشورها چنین مرسوم است و حتی اروپا هم ماده موثره را وارد می‌کند و سموم را در داخل فرموله می‌کنند سنتز سموم در داخل پرهزینه است دوم اینکه باعث ایجاد سموم جانبی می‌شود و این برای محیط زیست خطرآفرین است اما در کشوری مثل چین از سمومی که دوباره ایجاد می‌شود طی فرایندی دوباره سموم جدید تولید می‌کنند و اجازه نمی‌دهند به
محیط زیست آسیب بزند.