kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۶۳۱۵
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۳

نقش شبکه‌های اجتماعی در آشوب‌های عراق

به گفته کارشناسان و کاربران عراقی، «عادل عبدالمهدی» تحت تاثیر اخبار دروغ و فضاسازی‌های کاذب شبکه‌های اجتماعی، برکنار شده است و مردم عراق خواستار کناره‌گیری او از نخست وزیری نبودند.

طی هفته‌های گذشته، دولت عراق تمامی شبکه‌های اجتماعی را با هدف کاهش تنش‌ها در کشور بسته بود، اما فشار کشور‌های غربی و سازمان‌های  به اصطلاح بین المللی، از جمله سازمان ملل، دولت عراق را مجبور کرد که اینترنت و فضاهای مجازی را دوباره فعال کند. این در حالی است که در خود کشورهای غربی، فعالیت اینترنت محدودیت
دارد. به گزارش شفقنا، در حال حاضر که عبدالمهدی از نخست وزیری کناره گیری کرده است، معترضان و فعالان عراقی بر این باورند که پایگاه‌های اجتماعی، خصوصا «فیس بوک» که در عراق بیشترین استفاده را دارد، از عوامل تغییر دولت بوده‌اند و آنها در تصمیمات آتی دولت نیز تاثیر خواهند داشت. بر اساس گزارش مستندی که اخیرا منتشر شده است، حدود 79 درصد پیام های فضای مجازی، خصوصا فیس بوک، در عراق از عربستان ارسال می‌شوند!
در همین حال، «علی الحیانی» از تحلیلگران امور داخلی عراق، در مصاحبه با «العربی الجدید» تصریح کرد: فیس‌بوک در حال حاضر، بزرگ‌ترین فشار را بر دولت و مسئولان عراقی وارد می کند. دولت از روش‌های مختلف تلاش کرده است تا این فشار را متوقف کند؛ یک بار از طریق قطع اینترنت، بار دیگر از طریق کاهش ساعت‌های اینترنت، و یک بار نیز از طریق فیلترکردن پایگاه‌های اجتماعی یا تضعیف خدمات اینترنت، اما هیچ یک از این تلاش‌ها، موفقیت‌آمیز نبوده است. وی ادامه داد: فیس‌بوک ابزاری برای فشار بر هر دولتی در عراق شده است.
این در حالی است که در آمریکا و کشورهای اروپایی حتی مقامات محلی در خصوص اقدام به بستن اینترنت و فضای مجازی، اختیارات ویژه دارند و در شرایطی خاص، بدون دستور گرفتن از مقامات بالاتر و پارلمان، می‌توانند آنها را تعطیل نمایند.
الحیانی افزود: با وجود اینکه صدها رسانه‌‌ شنیداری، دیداری و مطبوعاتی در عراق وجود دارد، اما تنها بخش اندکی از آنها، رخدادها را پوشش می‌دهند.