رزمایش کرهشمالی در مرز کرهجنوبی با حضور «کیم جونگ اون»
رسانه دولتی کرهشمالی گزارش داده، نیروهای مسلح کرهشمالی به دستور و با حضور «کیمجونگاون» در نزدیکی مرز دریایی با کرهجنوبی مانورهای توپخانهای انجام دادند که این خبر در بنبست مذاکرات هستهای، با خشم سئول مواجه شد.
سرویس خارجی-
از زمان ناکامی نشست ماه فوریه (بهمن-اسفند) میان «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا و «کیم جونگ اون»، رهبر کره شمالی در «هانوی»، -به اصطلاح- دیپلماسی واشنگتن برای کنترل تسلیحات اتمی پیونگیانگ به بنبست رسیده که آن هم نتیجه وعدههای عملی نشده آمریکاست. این بنبست کرهایها را به خشم آورده، تا جایی که نماینده کره شمالی در سازمان ملل اخیرا در گزارشی درباره ارزیابیاش از روابط کره شمالی و آمریکا گفت: «خشم و عصبانیت ملت ما به اوج خود رسیده و دیگر اجازه ادامه وضعیت نابرابر کنونی را نخواهیم داد».
اما این تمام واکنش کرهایها به بدعهدیهای آمریکا نبود. آژانس خبری مرکزی کرهشمالی (کیسیانای) گزارش داده، مانورهای تازهای با نظارت رهبر کرهشمالی و حضور او در یک یگان نظامی در جزیره کوچک «چانگرین» در ساحل غربی این کشور آغاز شده و این نخستین بازدید آشکار «اون» از یک یگان نظامی خط مقدم، از زمان ورود به مذاکرات هستهای با آمریکا در سال گذشته بوده است. «کیم جونگ اون» به واحد توپخانه ساحلی دستور شلیک داده و آن نیروها، به گزارش کیسیانای، «به طور کامل مهارتهای خودشان» را به نمایش گذاشتهاند.
واکنش سئول
وزارت دفاع کره جنوبی نیز در واکنش به این اقدام، با ابراز تأسف از اجرای این مانورها اعلام کرده، اینها نقض توافقهای سال گذشته بین دو کره است، توافقهایی که هدفشان کاهش خصومتهای نظامی در مناطق مرزی بوده است.
به گزارش «آسوشیتدپرس»، این جزیره شاهد چندین درگیری دریایی خونین بین این رقبا در سالهای گذشته بوده است. در سال ۲۰۱۰ کره شمالی یک حمله توپخانه به یک جزیره کره جنوبی در جنوب مرز را آغاز کرد و باعث کشته شدن چهار تن شد. در اوایل همان سال نیز، کره شمالی به شلیک اژدر به یک ناو جنگی کرهجنوبی متهم شده بود که در نزدیکی همین مرز فعالیت میکرد و باعث کشته شدن ۴۶ ملوان شد.
با این وضع به نظر نمیرسد که علاقه وسواسگونه «ترامپ» به گرفتن عکس یادگاری با رهبر کره شمالی تأثیر چندان زیادی بر حل جدی مشکلات تاریخی آمریکا-کرهشمالی داشته باشد.