kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۵۴۳۷
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۷
پس از اجرای سهمیه بندی بنزین رخ داد

افزایش 10درصدی مصرف سی‌ان‌جی در کشور

پس از اعلام خبر سهمیه‌بندی بنزین میزان مصرف سی‌ان‌جی در کشور طبق اعلام مدیران شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی بیش‌ از ۱۰ درصد افزایش یافت و پیش‌بینی شده که در آینده نزدیک این عدد به ۲۶ درصد برسد.


به‌گزارش ایسنا، تاکنون به‌طور میانگین روزانه ۱۹ میلیون مترمکعب گاز طبیعی فشرده (سی‌ان‌جی) در جایگاه‌های عرضه سی‌ان‌جی کشور توزیع می‌شد که این رقم به گفته حسن قلی‌پور، مدیر طرح سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اعلام طرح سهمیه‌بندی بنزین و همزمان با اجرای این طرح به‌طور میانگین به روزانه ۲۱ میلیون مترمکعب رسیده است.
این درحالی است که خودروهای دوگانه‌سوز اکنون امکان استفاده از سهمیه بنزین خود را نیز دارند و پیش‌بینی می‌شود که با اتمام سهمیه بنزین ماهانه، مقدار مصرف سی‌ان‌جی در کشور، حدود دو میلیون متر مکعب دیگر افزایش یابد.
در همین رابطه، رئیس‌اتحادیه سوخت‌های جایگزین بیان کرد: متقاضیان برای گازسوز کردن خودروها می‌توانند به سامانه جامع اطلاعات خودروهای دوگانه‌سوز (NGVI.IR) مراجعه کنند.
علی محمودیان ادامه داد: هزینه تبدیل خودروها به دوگانه‌سوز هم بسته به کیفیت کیت، نوع خودرو و سایز مخزن به‌صورت میانگین 2.5 تا 4.5 میلیون تومان است و این رقم ثابت است و به هیچ وجه در روزهای آینده شاهد افزایش قیمت تجهیزات و هزینه نصب نخواهیم بود.
ایرادات تصمیم دولت
به گفته کارشناسان افزایش قیمت بنزین و برقراری نظام سهمیه بندی می‌تواند تاحدی به مدیریت مصرف و کاهش قاچاق آن کمک کند، اما همچنان فساد زا بوده و نظام توزیع آن ناعادلانه و غیرکاشناسی است.
عضوهیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، نحوه اجرای طرح سهمیه بندی بنزین را ضعیف و بد توصیف کرد و با تاکید براینکه دولت در مورد بنزین باید به نظرات کارشناسان رجوع کند، گفت: دولت هیچ تلاشی برای گفت‌وگو با مردم نکرد.
مهدی ناجی یادآور شد: از سوی دیگر تاکنون با میانگین مصرف حدود ٨٠ تا ٩٠ میلیون لیتر بنزین در روز، مردم بدمصرف بودند و به این بدمصرفی عادت کرده بودند.
این حجم مصرف درحالی به میزان قابل توجهی کاهش یافت که مردم به آن عادت نداشتند و یکی ازدلایل ایجاد نارضایتی مردم به شمار می‌رود؛ در حالی که در دولت اسبق این سهمیه بندی از ١٠٠ لیتر آغاز شد و به مرور به ٦٠ لیتر درماه رسید.
وی افزود: دولت می‌توانست با اطلاع‌رسانی، تصمیم خود در این زمینه را تبیین کند، اما زمان دقیق را مشخص نمی‌کرد وپس از عیب یابی، زمان نهایی را اعلام می‌کرد به این ترتیب اذهان عمومی به این تصمیم عادت کرده بود.