سلیمی، نماینده محلات در صحن علنی مجلس:
باید هویت دعوتکنندگان مشاور جورج سوروس به ایران مشخص شود
حجتالاسلام علیرضا سلیمی دیروز در صحن مجلس طی تذکری شفاهی گفت که اخیراً افرادی مشاور «جورج سوروس» پدر انقلابهای رنگین را جهت سخنرانی در دانشگاه الزهرا دعوت کرده بودند، اگرچه این سخنرانی لغو شد اما باید هویت این افراد مشخص شود.
جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی به ریاست مسعود پزشکیان و با حضور اکثریت نمایندگان آغاز شد. علی لاریجانی دیروز به منظور شرکت در اتحادیه بین المجالس عازم بلگراد، پایتخت صربستان شده بود.
در جلسه علنی دیروز مجلس بررسی ایرادات شورای نگهبان به طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزهدیدگان ناشی از آن در دستور کار قرار گرفت.
نمایندگان با اصلاح ماده یک مقرر کردند هر کس عمدا با پاشیدن اسید یا هر نوع ترکیبات شیمیایی دیگر، با هر نوع میزان غلظت موجب جنایت بر نفس یا عضو یا منفعت شود در صورت مطالبه از ناحیه «مجنی علیه» یا ولی دم حسب مورد و رعایت شرایط مقرر در کتاب قصاص، به قصاص نفس یا عضو محکوم میشود.
مجلس شورای اسلامی برای رفع ایراد شورای نگهبان تبصره ۲ ماده ۲ این طرح را نیز حذف کرد.
در ماده ۲ آمده بود: هر گاه شخصی مرتکب جرم موضوع این قانون شود و مجازات آن قصاص نباشد یا به هرعلتی مانند مصالح اولیا دم، قصاص اجرا نشود، مرتکب علاوهبر پرداخت دیه یا ارش یا وجهالمطالبه حسب مورد مطابق مقررات مربوطه به ترتیب زیر مجازات میشود:
طبق تبصره ماده ۲ در مواردی که به علت مرگ یا فرار، دسترسی به مرتکب اسیدپاشی نباشد طبق مقررات، مواد ۴۳۵ و ۴۷۴ قانون مجازات اسلامی عمل میشود.
دعوتکنندگان
مشاور جورج سوروس
«حجتالاسلام علیرضا سلیمی» در جلسه علنی دیروز مجلس طی تذکری شفاهی، گفت: اخیراً افرادی مشاور «جورج سوروس» پدر انقلابهای رنگین را جهت سخنرانی در دانشگاه الزهرا دعوت کرده بودند. وی افزود: اگرچه این سخنرانی لغو شد اما سؤال ما این است که چه کسانی این فرد را دعوت کرده بودند و باید مشخص شود که این افراد به کجا وصل هستند. نفوذیها در کشور چه میکنند؟
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: از هیئترئیسه میخواهم که این موضوع را پیگیری کند و مشخص شود که چه کسانی مشاور پدر انقلابهای رنگین را جهت سخنرانی دعوت کردهاند.
اجازه فروش اموال مازاد
در ادامه جلسه علنی دیروز و در جریان بررسی طرح تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش ماده ۲ این طرح به تصویب رسید.
بر اساس این ماده وزارت آموزش و پرورش مکلف است بخشهای مازاد املاک واقع در مناطق تجاری و همچنین املاک مازاد خود را با رعایت ملاحظات آموزشی وتربیتی بهصورت تجاری و خدماتی با مشارکت بخشهای خصوصی و تعاونی احداث و نسبت به واگذاری اجاره آنها اقدام کند.
به موجب این مصوبه واحدهای آموزشی میتوانند در ساعات خارج از فعالیت رسمی آموزشگاه با تایید اداره آموزش و پرورش منطقه یا ناحیه نسبت به اجاره فضای آموزشی خود به بخشهای خصوصی و تعاونی جهت انجام فعالیتهای آموزشی و فرهنگی اقدام کنند.
طبق تبصره یک این ماده پیشنهاد تغییر کاربری موضوع این ماده توسط ادارات کل نوسازی و تجهیز مدارس استانها، به دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ارائه میشود. کمیسیون مزبور موظف است حداکثر ظرف مدت ۲ ماه نسبت به تعیین تکلیف آن اقدام کند. در صورت عدم اقدام کمیسیون مذکور در مدت یاد شده پیشنهاد ارائه شده مصوب تلقی میشود.
به موجب این مصوبه تغییر کاربری موضوع این تبصره از پرداخت هرگونه عوارض، اعم از عوارض شهرداری، مانند صدور پروانه، پذیرهنویسی و تغییر کاربردی معاف است. به میزان معافیت تعیین شده شهرداری میتواند بدهی خود را به دولت و بانکها تهاتر کند.
لایحه کمک به پسماندها
اصلاح لایحه کمک به ساماندهی پسماندهای عادی با مشارکت بخش غیردولتی در جلسه علنی عصر دیروز در دستور کار قرار گرفت و وکلای ملت با اکثریت آرا، ماده ۶ این لایحه را اصلاح و تصویب کردند.
بر اساس این مصوبه، تولیدکنندگان و واردکنندگان مواد اولیه، قطعات و کالاها که تمام یا قسمتی از آنها قابل بازیافت است، موظف به بازیافت پسماند حاصل از مواد و کالاهای خود هستند، در غیر این صورت موظفند یک در هزار ارزش کالای خود را در ابتدای زنجیره از طریق وزارت امور اقتصادی و دارایی به حساب متمرکز وجوه وزارت کشور نزد خزانهداری کل کشور واریز کنند.
منابع وصولی در اختیار وزارت کشور قرار میگیرد تا پس از مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه کشور برای بازیافت پسماندهی حاصل از کالاهای مذبور (ایجاد تاسیسات منطقهای تبدیل پسماند به مواد و انرژی) با اولویت مشارکت بخش خصوصی و با نظارت سازمان حفاظت محیط زیست مصرف شود.