مدیرکل حفاظت از حقوق مصرفکننده رگولاتوری:
مردم سیمکارتهای اضافی را مسدود کنند
مدیرکل حفاظت از حقوق مصرفکننده رگولاتوری گفت: کسانی که سیم کارتهای اضافی بدون مصرف دارند باید نسبت به غیر فعال و مسدود کردن آنها اقدام کنند.
به گزارش ایسنا، پیمان قرهداغی با اشاره به سوءاستفاده از مدارک هویتی حجاج برای ثبت سیمکارت بدون اطلاع آنها گفت: از این سیمکارتها برای ثبت گوشی تلفن همراه به صورت مسافری در سامانه گمرک استفاده شده بود، به همین دلیل برای جلوگیری از تضییع حقوق کاربران ضروری است مشترکان تلفن همراه از اسناد هویتی خودشان به طور جدی محافظت کنند و درصورت ثبت سیمکارت به نام آنان بدون اطلاع خودشان، حتماً سیمکارت را غیرفعال کرده و شکایت خود را در سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات ۱۹۵ ثبت کنند.
وی اعلام کرد: چنانچه زائران اربعین پیامکی با عنوان (ماسک) سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی مبنی بر صدور سیمکارت به نام آنان دریافت کردند، باید به دفاتر فروش اپراتورها مراجعه و سیمکارت ثبتشده را مسدود و غیرفعال کنند. رگولاتوری به طور مستمر بر عملکرد دفاتر فروش اپراتورها و دفاتر پیشخوان خدمات دولت در فروش و فعالسازی سیمکارتهای تلفن همراه نظارت کرده و با متخلفان در این زمینه به شدت برخورد میکند.
در این راستا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرده که در طرح احراز هویت و ساماندهی سیمکارتها برای جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی و برای اینکه دیگر در ایران سیمکارت بدون هویتی وجود نداشته باشد، سامانه استعلام تعداد خطوط مشترکان را راهاندازی کرده است.
بدین ترتیب کاربران با مراجعه به پورتال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در بخش خدمات الکترونیکی و یا در نشانی اینترنتی mobilecount.cra.ir میتوانند از تعداد خطوطی که با کد ملی آنان ثبت شده، آگاه شده و نسبت به غیرفعال کردن خطوطی که از آنها استفاده نمیکنند، اقدام کنند. همچنین کاربران میتوانند با ارسال کد ملی مالک خط به یکی از شمارههای ۳۰۰۰۱۵۰ و ۳۰۰۰۵۰۴۹۰۱ از طریق یکی از خطوط تحت مالکیت، از تعداد سیمکارتهایی که به نام آنهاست، مطلع شوند.
مشترکان تلفن همراه درصورت مشاهده هرگونه مغایرت در تعداد خطوط ثبتشده به نام خودشان میتوانند برای جلوگیری هر نوع سوءاستفاده احتمالی، شخصا به دفاتر خدمات مشترکان اپراتورها مراجعه کنند و با ارائه کارت ملی از تمامی خطوط به نامشان که ممکن است بدون اطلاع مشترک به نام وی ثبت شده باشد، آگاه شده و برای قطع هر یک از سیمکارتها اقدام کنند.
کاربران باید توجه داشته باشند که عدم دقت در نگهداری سیمکارت ممکن است باعث شود این سیمکارت در دسترس افراد سودجو قرار گیرد و آنها با فعال کردن سیمکارت، در شبکههای اجتماعی عضو شده و به فعالیتهای مجرمانه اقدام کنند.
با توجه به سوءاستفاده از اطلاعات هویتی و سیمکارتهایی که بدون آگاهی افراد به نامشان ثبت شده، مردم باید با مراجعه به سامانه استعلام تعداد سرویسهای مشترکان اپراتورهای مخابراتی، از تعداد سیمکارتهایی که به نام آنهاست، مطلع شوند و همچنین در صورت دریافت پیامکی مبنی بر ثبت سیمکارت، درصورتی که بدون اطلاع آنها انجام شده، نسبت به قطع آن اقدام کنید.