یک کارشناس بازار کار:
شورای عالی اشتغال بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد
یک کارشناس بازار کار با انتقاد از ناکارآمدی مصوبات شورای عالی اشتغال گفت: شورای عالیاشتغال بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، اولین جلسه کمیسیون تخصصی شورای عالیاشتغال در فروردین سال جاری برگزار شد. وزیرکار نیز در این جلسه با بیان اینکه برای سال 98 برنامهای با مشارکت تمام دستگاهها تهیه شده است، گفت: برنامه اشتغالزایی سال 98 در نشست آتی شورای عالیاشتغال بررسی و تصویب و اجرایی خواهد شد.
به عبارتی، بعد از برگزاری این جلسه مقرر شد که برنامههای اشتغالی سال 98 در کمیسیون عالی اشتغال بررسی و تصویب برسد اما حدود 7 ماه از سال جاری میگذرد و خبری از برنامههای اشتغالی سال 98 نیست! متاسفانه آخرین جلسه این شورا مربوط به 21 مهر 97 بوده و حدود یکسال از عدم تشکیل این جلسه میگذرد. این در حالی است که شورای عالیاشتغال به عنوان بالاترین مرجع سیاستگذاری برنامههای بازار کار طبق قانون باید حداقل هر شش ماه یکبار تشکیل جلسه دهد.
البته این رویه مسبوق به سابقه است، بعد از رأی اعتماد مجلس به کابینه روحانی در هفته سوم شهریور 92، سه ماه طول کشید تا نخستین جلسه شورای عالی اشتغال در دولت فعلی برگزار شود؛ بعد از اولین جلسه هم حدود 900 روز خبری از برگزاری جلسه شورای عالیاشتغال نبود!
در حالی که شورای عالی اشتغال یکی از ابزارهای اصلی سیاستگذاری در بخش اشتغال است، این شورا چندان مورد توجه مسئولان نیست و وزرای کابینه روحانی چندان تمایلی به حضور در آن ندارند. شواهد نشان میدهد غیبتهای گاه و بیگاه آنها در این جلسات بارها شورای عالی اشتغال را در این دو سال به تعطیلی کشانده است.
در این زمینه، حمید حاج اسماعیلی، کارشناس بازار کار با بیان اینکه شورای عالیاشتغال برخلاف اسمی که دارد خیلی ماهیت عملگرایانه ندارد، گفت: اگر هم تصمیمی قرار است در قالب این شورا گرفته شود، اولین اقدام آن باید در دولت تجلی پیدا کند و این دولت است که ابتدا باید به مصوبات این شورا پایبند باشد و برای اجرای آنها برنامهریزی کند.
وی اضافه کرد: متاسفانه در گذشته این شورا ناکارآمد بوده و در دولت تدبیر و امید نیز برنامه روشنی برای عملکرد شورای عالی اشتغال وجود ندارد و بحثهای مطرح شده بیشتر پراکنده بوده و نمیتوان از داخل آنها به نتایج روشنی درباره حل بحران بیکاری کشور رسید.
این کارشناس بازار کار ادامه داد: هرچند دولت تدبیر و امید مدعی عملکرد مناسب شورای عالی اشتغال نشده است، اما به دلیل اینکه شورا ماهیت کاربردی ندارد نمیتوان انتظار داشت تصمیمات و مصوبات این شورا بتواند در جامعه تغییری ایجاد کند.
حاج اسماعیلی با بیان اینکه دولت باید از مرگ تعداد زیادی از بنگاههای کوچک و خُرد جلوگیری میکرد افزود: بنابراین شورای عالی اشتغال بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد. متاسفانه از بزرگترین ضعفهای دولتها این است که اشتغال را تنها متکی به تسهیلات و منابع بانکها میدانند و این اشتباهی است
که همچنان تکرار میشود.