پس از افزایش قیمت نان سنتیها
نان آزادپزها هم گران شد
چند روز پس از اعلام رسمی افزایش قیمت نان سنتی در شهر تهران به بهانه «یکسان سازی»، نرخهای جدید نانواییهای آزادپز هم به بهانه «نظاممند شدن» اعلام شد.
اول مهرماه اتحادیه نانوایان سنتی تهران در حالی نرخهای جدید انواع نانهای سنتی را در تهران اعلام کرد که نشان میداد قیمت نانهای لواش و تافتون حداقل 35 درصد افزایش یافته است.
بر اساس این اطلاعیه، از ابتدای مهرماه، قیمت لواش گردان با وزن چانه ۱۴۰ گرم ۳۰۰ تومان، قیمت تافتون گردان با وزن چانه ۱۴۰ گرم ۳۰۰ تومان، قیمت بربری ساده با وزن چانه ۵۱۰ گرم ۱۰۰۰ تومان، قیمت تافتون سنتی با وزن چانه ۲۳۰ گرم ۵۵۰ تومان و قیمت تافتون خراسانی با وزن چانه ۲۳۰ گرم ۵۵۰ تومان تعیین شد. این در حالی است که تا پیش از این قیمت نان لواش 210 تومان و نان تافتون سنتی 400 تومان بود.
نرخهای جدید در شرایطی افزایش یافته است که مدیرکل تنظیم بازار وزارت صنعت مدعی است نان گران نشده بلکه نرخهای جدید در راستای «یکسانسازی» قیمتهاست!
حالا چند روز پس از این اتفاق، نرخ جدید انواع نان در نانواییهای آزادپز هم اعلام و تأکید شده که این نرخها نیر با هدف «نظاممند شدن» قیمت نان تعیین گردیده است!
در همین رابطه معاون سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با بیان اینکه همزمان با اصلاح قیمت نان در شهر تهران، نرخ نان آزادپزها نیز نظاممند شده، گفت: قیمت نان سنگک هزار و 800 تومان، بربری هزار و 500 تومان، تافتون ۸۰۰ تومان و لواش ۴۵۰ تومان است.
سیدجواد احمدی در گفتوگو با خبرگزاری مهر با بیان اینکه نرخهای اعلام شده برای نان، تنها برای شهر تهران است و قیمت استانها توسط کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان تعیین و از سوی استانداران ابلاغ میشود، گفت: با توجه به اینکه از سال ۹۳، قیمت نان رسما تغییر نکرده بود، نوعی بینظمی در وضعیت نانواییها و تولید و عرضه نان به وجود آمده که بر اساس آن، علاوهبر اینکه مردم از چندگانگی قیمت در نانواییها متضرر میشدند، هر نانوایی یک وضعیت خاص را برای تعیین قیمت خود لحاظ میکرد؛ به نحوی که قیمت نان، متناسب با قیمت منطقه محل عرضه تعیین میشد و در نهایت، امکان نظارت هم بر قیمت نان و عملکرد نانواییها وجود نداشت.
وی افزود: بر این اساس، با هدف نظاممند کردن ارایه نان و ساماندهی وضعیت نانواییها، برنامههایی با تاکید دولت، از سوی سازمان حمایت و وزارت صنعت، معدن و تجارت، برنامهریزی شد که در گام اول در جهت اصلاح این فرآیند، اصلاح قیمت نان بود که با توجه به هماهنگیهای صورت گرفته با اتحادیه نانوایان و تشکلهای مرتبط در کنار استانداریها، فرمانداریها و وزارت کشور، اصلاح قیمت نان انجام شد و در گامهای بعدی، اقدامات دیگری انجام خواهد شد.