جانشین فرمانده ناجا:
در صورت تخصیص منابع و تجهیزات، میتوانیم جلوی ۹۰ درصد قاچاق را بگیریم
جانشین فرمانده ناجا از کمبود تجهیزات کنترل قاچاق در مرزهای کشور انتقاد کرد.
به گزارش پایگاه خبری پلیس، سردار ایوب سلیمانی دیروز در همایش پلیس امنیت اقتصادی گفت: اقتصاد رکن اساسی دشمنان علیه حکومت جمهوری اسلامی است و امروز جهان غرب هیچ ابزاری جز اقتصاد برای مقابله با ما ندارد.
سلیمانی با بیان اینکه مسئول برقراری امنیت درجامعه نیروی انتظامی است، افزود: امروز این امنیت به ویژه در حوزه اقتصادی مورد هجمه قرار گرفته و باید هوشیار باشیم. نیروی انتظامی برای برقراری امنیت اقتصادی در کشور پلیس امنیت اقتصادی را تشکیل داد، چراکه پلیس متوجه اوضاع است و مسئله اساسی کشور را موضوع اقتصاد جامعه میداند.
وی با بیان اینکه در سال میلیارد ها ریال کالای قاچاق وارد کشور میشود، ادامه داد: امروز ابزار لازم برای کنترل در اختیار مرزبانان نیست، مگر میشود دو هزار کانتینر را با دست بازرسی کرد؟ با یک دستگاه «ایکس ری» هم ۲۰۰ کانتینر را میتوان بررسی کرد. صاحبان کالا هم سعی میکنند با یک سری زد و بندها بارشان کنترل نشود و متاسفانه فقط به یک سری اسناد اکتفا میشود.
جانشین فرمانده ناجا اظهارداشت: کالاهای ترانزیت وضعیت بدتری دارند. اینکه گفته میشود عمده قاچاق از مرزهای رسمی وارد میشود منظور این نیست که اقدام افراد زحمتکش (پرسنل گمرک) را نادیده بگیریم؛ اما یک سری خلأ قوانین و مشکلات باعث ایجاد این اتفاقات شده است.
سلیمانی با بیان اینکه اگر منابع تخصیص دهند تا تجهیزات بگیریم، میتوانیم جلوی ۹۰ درصد قاچاق را بگیریم، گفت: ایجاد پلیس امنیت اقتصادی یک خاصیت معجزهگونه دارد که در گستره کشور میتواند نقشآفرینی کند. ما باید آسیبشناسی کرده و گلوگاهها را شناسایی و پیگیری کنیم.
وی افزود: قبلا رسم بود که کارگران لنجها به عنوان سوغات، کالایی تحت عنوان «ته لنجی» میآوردند، اما امروزه برخی کل لنج را به عنوان ته لنجی محسوب میکنند! و برخی مسئولان سیاسی، اقتصادی و منطقهای به لحاظ ملاحظات سیاسی یا ... با افراد خاطی برخورد نمیکنند، در صورتی که سود فقط به جیب برخیها میرود.
جانشین فرمانده ناجا اظهار داشت: قاچاقچیها ۱۰۰ تن و فلان تن کالای قاچاق را وارد میکنند و عدهای را اجیر کرده و بار قاچاق را بر دوش این افراد اجیر شده میکشند و اسم این کار را کولبری میگذارند. کولبری این نیست، کولبری قاعده خود را دارد.
سردار سلیمانی با اشاره به موضوع قاچاق سوخت گفت: تمرکز پلیس اقتصادی باید بر روی مسائل کلان اقتصادی باشد، قاچاق سوخت چرا انجام میشود؟ سوخت با گالون جابهجا نمیشود، بلکه با کامیونها در حال قاچاق است. ۱۵ هزار نفتکش در کشور وجود دارد که اعلام کردیم تا بر روی آنها جیپیاس نصب شود تا رفت و آمد آنها را رصد کنیم.
وی افزود: برخی فرصتطلب و سودجو کالای اساسی را جمع میکنند یا به دولت چند برابر میفروشند و یا اینکه از کشور خارج و قاچاق میکنند، در اینجا فشار بر مردم و کشاورز است که ضرر کردهاند.