رئیسقوه قضائیه:
سازمان بازرسی کل کشور از عملکرد دستگاهها در حوزه عفاف و حجاب گزارش ارائه کند
رئیسقوه قضاییه با تاکید بر لزوم بازنگری دستگاههای مسئول در عمل به وظایف قانونی خود در زمینه حجاب و عفاف، به سازمان بازرسی کل کشور دستور داد که ضمن نظارت بر عملکرد دستگاهها در این زمینه، گزارش لازم را ارائه کنند.
به گزارش روابط عمومی قوه قضاییه، آیتالله سیدابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قضایی،اقدام ایالات متحده آمریکا در تحریم وزیر امور خارجه کشورمان را «غیرخردمندانه» توصیف کرد و افزود: تحریم وزیر محترم امورخارجه، نشان دهنده اوج استیصال و به بن بست رسیدن آمریکا و موجب سرزنش همه خردمندان عالم است.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در تاریخ تمدنی کشور ما موضوع حجاب، حیا و عفاف در بین زنان و مردان یک مسئله کاملا ریشه دار است و مردم ما همواره در طول تاریخ تمدن خود عفیفانه زندگی کرده اند، خاطرنشان کرد: حجاب یک فریضه مسلم شرعی الهی است اما همچنان که مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانیهای خود در خراسان شمالی فرمودند، نباید تصور کنیم کسی که نسبت به حجاب غفلت یا بیدقتی دارد، لزوما مخالف ارزشهای نظام، اسلام و انقلاب است.
وی با اشاره به تصویب سند عفاف و حجاب از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 84 و تعیین وظایف هر یک از دستگاههای اجرایی، فرهنگی، اجتماعی، انتظامی و قضایی در این زمینه، یادآور شد: در این سند برای 26 دستگاه وظایفی تعیین شده است. به عنوان مثال، وزارت ارشاد 21 وظیفه، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری 17 وظیفه، وزارت آموزش پرورش 21 وظیفه و سازمان صداوسیما، وزارت کار، وزارت ارتباطات و ... هر یک وظایف فراوانی را به عهده دارند که کمترین آنها پنج وظیفه است.
رئیسقوه قضاییه اظهارداشت: اکنون بعد از گذشت 14 سال باید همه این دستگاهها بازنگاهی به عملکرد خود داشته باشند تا ببینند آیا به وظایف قانونی خود عمل کردهاند یا خیر که البته به اعتقاد ما به این وظایف عمل نشده است. بر همین مبنا از سازمان بازرسی کل کشور در اجرای وظیفه نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قانون میخواهم که ضمن نظارت بر عملکرد دستگاهها در این زمینه، گزارش لازم را ارائه کند.
رئیسی با بیان اینکه در این زمینه کمبود قانون نداریم و اتفاقا یکی از مشکلات کشور ما حجم بالای قوانین و مقررات در زمینههای مختلف است، مشکل اصلی را در عدم توجه به اجرای قانون دانست و تاکید کرد: روسای سازمانها، نهادها و دستگاهها باید هوشیار باشند و فراموش نکنند که امروز دشمن تمام داشتههای ما را که همان باورها و ارزشهایمان است هدف قرار داده و اگر دستگاهها به وظیفه قانونی خود عمل کنند، به هیچ عنوان نباید نگران عملکرد مردم بود.
فساد اقتصادی عدهای نباید مجوز کم کاری، رشوه گرفتن
و ترویج بیحیایی در جامعه شود
وی با بیان اینکه امروز مسئله اصلی ما مبارزه با فساد، تبعیض و تجاوز به حقوق عامه است، گفت: اینکه کسی در جایی مرتکب فساد اقتصادی میشود، مجوزی برای قانونشکنی دیگران نیست. کسی که از چراغ قرمز عبور میکند، نباید بگوید به جای برخورد با من بروید با مفسدان برخورد کنید. هر دو، نقض قانون است و باید با آن برخورد شود. البته طبیعی است که حساسیت ما نسبت به جرایم بزرگتر که حقوق مردم را مورد تعرض قرار میدهد بیشتر است اما باید این فرهنگ در کشور نهادینه شود که جرم کوچک و بزرگ فرقی ندارد و هر گونه نقض قانون، ضد ارزش است. بنابراین فساد اقتصادی عدهای نباید مجوز کم کاری، رشوه گرفتن و ترویج بیحیایی در جامعه شود.
رئیسقوه قضاییه، حیا را به عنوان یکی از پایههای اخلاقی جامعه دانست و افزود: حیا برای زنان، مردان، صاحبان تریبون، مسئولان و همه دست اندرکاران امور کشور از مبانی بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
اگر مدیری پاسخگوی مردم نباشد، برکنار خواهد شد
رئیسقوه قضائیه صبح دیروز به صورت سرزده از دبیرخانه حوزه ریاست قوه که محل مراجعات مردمی و دریافت مکاتبات است، بازدید کرد و ضمن گفتگو و شنیدن درخواستهای مردم از نزدیک در جریان فرآیند کار قرار گرفت.
آیتالله رئیسی در این بازدید دستور داد دبیرخانه قوه قضائیه، مطالبات و مکاتبات واصله را از مراجع ذیربط در این قوه پیگیری و نتایج را به صورت نوبهای منعکس کند.
وی با تأکید بر لزوم تکریم مراجعان و گشادهرویی در برخورد با مردم، در واکنش به گلایه مسئول دبیرخانه از برخی مدیران قضایی به علت پاسخ ندادن به مکاتبات، گفت: موضوع پاسخگویی و پیگیری مطالبات مردم آنقدر مهم است که اگر مدیری در این زمینه کوتاهی کند، برکنار خواهد شد.
انتصاب رئیسکل دادگستری استان تهران
و رئیسدانشگاه علوم قضایی
رئیسقوه قضاییه در احکامی جداگانه، «محمدجواد حشمتی» معاون حقوق عامه دادستانی کل کشور را به عنوان رئیسکل دادگستری استان تهران منصوب کرد.
فعالیت قضایی حشمتی از سال ۶۱ آغاز شده و تاکنون با عناوین دادیار، جانشین دادستان، دادستان، بازپرس، رئیسدادگاه در استانهای فارس، سیستان و بلوچستان و تهران، دادیار دادسرای دیوان عالی کشور، رئیسکل دادگستری استان گیلان، قاضی دیوان عالی کشور و معاون سازمان بازرسی کل کشور در قوه قضاییه فعالیت داشته است. براساس این گزارش، دکتر فرید محسنی نیز از سوی رئیسقوه قضاییه به عنوان رئیسدانشگاه علوم قضایی معرفی شد. محسنی، دانشآموخته مقطع دکتری حقوق جزا و جرمشناسی از دانشگاه امام صادق(ع) و استادیار دانشگاه علوم قضایی است.