kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۵۴۶۰
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۵
مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی:

کشت گلخانه‌ای برای ۱/۷ میلیون نفر شغل ایجاد می‌کند

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی گفت: حدود 270 هزار هکتار زمین برای احداث گلخانه شناسایی شده که در آن می‌توان حدود 1.7 میلیون شغل ایجاد کرد.

علی‌اشرف منصوری؛ در گفت‌‌وگو با تسنیم ، درباره احداث گلخانه‌ها و نتایج آن اظهار کرد: برای ایجاد گلخانه‌های کشاورزی در کل کشور، بیش از 270هزار هکتار زمین مستعد شناسایی شده و 6500 هکتار از این اراضی رسماً به سرمایه‌گذاران به صورت اجاره به شرط تملیک واگذار شده است.
وی با بیان اینکه  برای ایجاد هر شهرک کشاورزی، به خدمات آب، برق و گاز نیاز است، افزود: ارائه این خدمات با وزارتخانه‌های نیرو و نفت است و در حال حاضر برای صدور مجوز و انتقال آب، برق و گاز به شهرک‌ها با مشکلات عمده‌ای مواجه هستیم. مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی گفت: سازمان برنامه و بودجه نیز باید منابع مالی مورد نیاز برای ایجاد زیر ساخت شهرک‌های کشاورزی را تأمین کند؛ اما در مقام عمل این همکاری به ‌صورت گسترده و براساس ظرفیت‌های به وجود آمده برای ایجاد شهرک‌های کشاورزی وجود ندارد. وی درباره بهره وری آب در کشت گلخانه‌ای گفت: در فضای باز با یک لیتر برثانیه آب، در هر هکتار به طور میانگین 30 تا 35 تن خیار تولید می‌شود؛ در حالی که فضای گلخانه‌ای با یک لیتر برثانیه آب، در هر هکتار 700 تا 800 تن و در مواردی بیشتر خیار تولید خواهد شد. مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی درباره‌اشتغالزایی گلخانه‌ها تصریح کرد: با احداث گلخانه و ایجاد صنایع پیشین و پسین به ازای هر هکتار 10 نفر‌اشتغالزایی مستقیم و به همین میزان‌اشتغال غیر‌مستقیم  ایجاد می‌شود؛ اگر نگران‌اشتغال در استانها هستیم باید به فعالیت‌های گلخانه‌ای و آبزی پروری بیشتر بپردازیم. بر این اساس در حدود 270 هزار هکتار اراضی شناسایی شده برای احداث گلخانه با در نظر گرفتن راه های عبوری و خدمات در مجموع حدود 1.7 میلیون شغل می‌توان ایجاد کرد. منصوری ادامه داد: در حال حاضر 450هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت سبزی و صیفی در فضای باز (مزرعه) است که آب‌بری بالایی دارند؛ اما بر اساس برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی باید به فضای گلخانه‌ای منتقل شود که در کمتر از10 درصد سطح یک مزرعه تولید شود.
 مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی گفت: تسهیلات بانکی تأمین شده برای سرمایه‌گذاران در مناطق کمتر برخوردار شش درصد و در مناطق برخوردار 9 درصد است و همچنین از محل صندوق توسعه ملی تسهیلات12 درصدی برای مناطق کمتر برخوردار و برای مناطق برخوردار 14.5درصد در نظر گرفته شده است. سقفی برای ارائه تسهیلات وجود ندارد؛ اما  افراد متقاضی نیز در اجرای طرح‌های تولیدی باید 20درصد آورده داشته باشند. به طوری که در برخی از طرح‌ها افراد با 150میلیون تومان آورده اولیه، فعالیت خود را آغاز و مابقی آن را تسهیلات بانکی ارزان قیمت دریافت کرده‌اند.