کارخانه طلای خوی امکان بهرهبرداری ندارد
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت خوی گفت: کارخانه استحصال شمش طلا در این شهرستان به دلیل نبود زیرساختهای روشنایی معابر، آسفالت جاده منتهی به کارخانه، گاز و خط تلفن امکان بهرهبرداری ندارد.
ایرج مرندی با اشاره به ۱۲ ماهه بودن قرارداد ساخت این کارخانه، افزود: ساخت و آمادهسازی این واحد هشت ماهه به اتمام رسیده و از فروردین سال جاری آماده بهرهبرداری است اما به دلیل نبود زیرساختها در شهرک صنعتی «ایواوغلی»، آغاز بکار نکرده است.
وی اضافه کرد: یک شرکت ایرانی با مشارکت سرمایه گذار چینی به ایجاد این واحد فرآوری طلا و نقره در شهرستان اقدام کرده است. وی به میزان سرمایهگذاری طرف چینی در این پروژه اشاره و بیان کرد: برای بهرهبرداری از این طرح ۱۰۴ میلیارد و ۱۸۱ میلیون ریال سرمایهگذاری شده است. وی با اشاره به اینکه با راهاندازی این واحد تولیدی برای ۸۱ نفر اشتغال ایجاد میشود، افزود: ۳۰ نفر از این نفرات از کشور چین بوده و ۵۱ نفر ایرانی هستند. رئیس اداره صمت خوی گفت: این واحد در زمینی به مساحت ۱۰ هزار و زیربنای پنج هزار مترمربع در شهرک صنعتی «ایواوغلی» در حال احداث است و حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. مرندی افزود: این واحد قابلیت تولید ۳۰۰ کیلوگرم طلا و ۳۰۰ کیلوگرم نقره در سال را دارد و با اتمام آن، صنعت پایین دستی طلا و نقره در شمال استان پررونق میشود.
آذربایجان غربی از لحاظ تنوع و غنای مواد معدنی، رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده و ۵۲ نوع از ۶۸ ماده معدنی شناسایی شده در کشور در این استان شناسایی شده که ۲۰ نوع آن در مرحله اکتشاف و ۳۱ نوع در مرحله بهرهبرداری است. طلا، نقره، سنگ آهن، مس و پلی متالها از با ارزشترین ذخایر معدنی شناسایی شده در آذربایجان غربی به شمار میرود.