دبیرکل جامعه رسمی حسابداران:
2300 شرکت دریافتکننده ارز دولتی حسابرسی نشدهاند
دبیرکل جامعه رسمی حسابداران اظهار کرد: پس از انتشار اسامی دریافت کنندگان ارز دولتی در سال گذشته و امسال مشخص شد که دو هزار و 300 شرکت دریافتکننده ارز چهار هزار و 200 تومانی حسابرسی نشده بودند.
سید محمد علوی دیروز در همایش آشنایی با سازوکار ثبت و استفاده از اطلاعات صورتهای مالی در رتبهبندی فعالان اقتصادی که در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد، گفت: حسابرسی کاغذی صورتهای مالی به دلیل ضعف سیستمی، با اعداد و ارقام مختلف ارائه میشود و هر کجا که اقتضا کند میتوانند صورتهای مالی متفاوتی ارائه کنند که با این اتفاق اثربخشی حسابرسی به چالش کشیده میشد.
وی افزود: بنابراین وقتی ضعفی برای حسابرسی داشته باشد اثربخشی حسابرسی به چالش کشیده میشود به عنوان مثال در موضوع دریافت ارز چهار هزار و 200 تومانی بعد از انتشار اسامی دریافت کنندگان در سال گذشته مشخص شد که 600 شرکت حسابرسی نشده بودند که ما آن را به مراجع مورد نظر و قانونی اطلاع دادیم و امسال در مرحله دوم انتشار فهرست دریافت کنندگان ارز چهار هزار و 200 تومانی هم مشخص شد که هزار و 700 شرکت حسابرسی نشده بودند.
دبیرکل جامعه رسمی حسابداران بیان کرد: بنابراین ناچاریم به سمت حسابرسی سیستمی حرکت کنیم تا این مسائل حل شود.
علوی ادامه داد: نظارت مالی سیستمی یکپارچه از ابتدای سال 96 آغاز شد زیرا منابع مالی، منبع اصلی صورتهای مالی است که مبنای تصمیمگیریهای اقتصادی قرار میگیرد.
وی عنوان کرد: قرار است اقداماتی صورت گیرد تا این سامانه به منظور ثبت صورتهای مالی مرتبط با بنگاهها از سوی مجلس به عهده جامعه حسابداران گذاشته شود تا بر این اساس تهیه صورتهای مالی و انتشار آن به صورت سیستمی انجام شود.
به گزارش فارس، دبیرکل جامعه رسمی حسابداران با بیان اینکه صورتهای مالی در چرخه نظارت شفاف مالی قرار نداشت، گفت: صورتهای مالی به عنوان آخرین حلقه مفقوده نظارت مالی در بنبست قرار داشت و در واقع پسماند بود که با برقراری سامانهها وارد چرخه نظارت مالی شد و ارزش افزوده ایجاد کرد.
علوی افزود:اشتراک گذاری اطلاعات مالی مانع از ارائه اطلاعات مالی متفاوت به مراجع گوناگون مالیاتی، بیمهای، شبکه بانکی و... میشود به همین دلیل ارائه فیزیکی صورتهای مالی حسابرسی شده توسط ذینفع به مراجع قانونی در حال حاضر منسوخ شده است.
دبیرکل جامعه رسمی حسابداران اظهار داشت: برای انجام نظارت اثربخش حتما باید نظارت مالی یکپارچه سیستمی را در کشور ایجاد کنیم و این امر کاهش فساد را به دنبال خواهد داشت.