kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۳۵۶۱
تاریخ انتشار : ۰۵ تير ۱۳۹۸ - ۲۰:۴۷
سخنگوی کمیسیون بودجه مجلس:

قطع وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی امکانپذیر است

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با‌اشاره به فرصت خلق درآمدهای جایگزین نفت، اظهار کرد: اقتصاد ما این ظرفیت را دارد که وابستگی بودجه عمومی به درآمدهای نفتی را به صفر برسانیم.




محمد خدابخشی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سؤال که با توجه به مطالبه مقام معظم رهبری در طول سال‌های گذشته برای خروج درآمدهای نفتی از بودجه جاری کشور آیا امکان صفر کردن درآمدهای نفتی در بودجه جاری وجود دارد و آیا اقتصاد ایران از این ظرفیت برخوردار است، گفت: در طی سال‌های متمادی همواره مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران مخصوصا آمریکا از وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی به عنوان یک ابزار علیه نظام جمهوری اسلامی ایران استفاده کرده‌اند.
وی افزود: اگرچه این تحریم‌ها همیشه ابزاری برای فشار آوردن به نظام جمهوری اسلامی ایران و مردم بوده است اما همین تحریم‌ها فرصتی را برای اقتصاد ایران خلق می‌کند تا اصلاحات ساختاری در بودجه کشور انجام دهیم و تلاش کنیم که بودجه عمومی را از وابستگی به نفت رها کنیم.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با‌اشاره به اینکه قطع وابستگی بودجه عمومی کشور به درآمدهای نفتی امکان‌پذیر است بیان کرد: اقتصاد ما به اندازه کافی این ظرفیت را دارد تا با خلق درآمدهای جدید وابستگی بودجه را به نفت کاهش دهیم و حتی وابستگی بودجه عمومی به درآمدهای نفتی را به صفر برسانیم.
خدابخشی با بیان اینکه منابع درآمدی جدیدی را می‌توان خلق کرد، ادامه داد: البته خلق منابع درآمدی دیگر به غیر از نفت، به معنای آن نیست که برای فروش نفت تلاش نکنیم و نفت و یا میعانات گازی را صادر نکنیم، بلکه ضمن اینکه صادرات را انجام می‌دهیم درآمدهای حاصل از آن را برای بودجه عمومی کشور استفاده نکنیم و آن درآمدها را به اقتصاد تزریق کنیم و با واریز این منابع به صندوق توسعه ملی و تقویت ذخایر صندوق در جهت توسعه و تقویت بخش خصوصی اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه با برنامه‌ریزی‌های کوتاه مدت و بلندمدت می‌توان در مدت زمان معقولی اقدامات خوبی برای کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی انجام داد، اظهار داشت: با توجه به برآوردهای انجام شده و با بازنگری قوانین مالیاتی منابع درآمدی قابل توجهی مخصوصا از ناحیه معافیت‌های مالیاتی ایجاد می‌شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی عنوان کرد: با جلوگیری از فرارهای مالیاتی هم امکان ایجاد منابع درآمدی بسیار خوبی وجود دارد.
خدابخشی با‌اشاره به وضع مالیات بر خانه‌های خالی افزود: تعداد زیادی خانه خالی از سکنه وجود دارد که قیمت اغلب آنها بالای 500 میلیون تومان است بنابراین با وضع تنها یک درصد مالیات بر این خانه‌ها می‌توان سالانه درآمد
10 هزار میلیارد تومانی ایجاد کرد.
وی در ادامه با‌اشاره به معافیت‌های مالیاتی تأکید کرد: معافیت‌های مالیاتی هم باید بازنگری شود و در صورتی که یک معافیت مالیاتی الزامی ندارد لغو و در صورت لزوم تداوم یابد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تحریم‌ها فرصت‌های طلایی برای اصلاح ساختار اقتصادی و بودجه کشور ایجاد کرده است، ادامه داد: بودجه عمومی کشور یک سوم بودجه کل کشور است و قطعا با برنامه‌ریزی می‌توان وابستگی بودجه را از درآمدهای نفتی کاهش داد.