kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۱۸۰۵
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۲

روند کاهش قیمت شکر در بازار ادامه دارد

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد عرضه شکر با نرخ تنظیم بازاری افزایش یافته و موجب کاهش قیمت‌ها شده، موضوعی که احتمالا با گسترش واردات، بیش از این هم ادامه پیدا می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، اواخر سال گذشته بود که به یکباره بازار با افزایش نرخ شکر روبرو شد و قیمت این محصول در سطح خرده‌فروشی‌ها به حدود کیلویی ۱۰ هزار تومان رسید. پس از آن مسئولان مربوطه از انجام اقداماتی برای تأمین نیاز بازار از طریق تولید داخل و واردات خبر دادند که از جمله آنها عرضه شکر با نرخ تنظیم بازاری ۳۵۰۰ تومانی بود.
در این شرایط جدیدترین بررسی‌های میدانی روز گذشته نشان می‌دهد عرضه شکر در بازار افزایش یافته و قیمت‌ها نیز کاهش یافته است. به عنوان مثال در یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای شکر در بسته‌بندی‌های ۹۰۰ گرمی به قیمت ۴۰۰۰ تومان عرضه می‌شود.
همچنین اخیراً عرضه شکر تنظیم بازاری فله به نرخ هر کیلوگرم 3500 تومان نیز در سطح برخی از سوپرمارکت‌ها و خرده‌فروشی‌های سطح محلات آغاز شده است. البته بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که برخی از این سوپرمارکت‌ها به نرخ مصوب پایبند نبوده و به جای ۳۵۰۰ تومان، شکر تنظیم بازاری را به نرخ کیلویی ۳۹۰۰ تومان عرضه می‌کنند.
در این شرایط بررسی قفسه تعدادی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای نشان می‌دهد که با توجه به موجودی شکر در قفسه‌ها به نرخ‌های به طور میانگین ۴۰۰۰ تومانی، عطش بازار برای خرید شکر از میان رفته و تقاضای این محصول به روال عادی بازگشته است.
البته بررسی‌ها نشان می‌دهد که برخی سوپرمارکت‌ها همچنان شکر در بسته‌بندی‌های ۹۰۰ گرمی را به قیمت ۹ تا ۱۰ هزار تومان هم عرضه می‌کنند که رئیس‌ اتحادیه سوپرمارکت‌های تهران این موضوع را غیرقانونی می‌داند.
در همین زمینه، بهمن دانایی دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، گفت: بخشی از شکر خام وارداتی توسط بخش خصوصی وارد کشور شده و بقیه شکرها در راه است و به زودی به بنادر کشور می‌رسد.
وی افزود: مجوز واردات 800 هزار تن شکر صادر شده است و تاکنون بیش از 600 هزار تن شکر تخصیص ارز شده و انتقال ارز بیش از 300 هزار تن شکر هم انجام شده است. از کارخانه‌های واردکننده شکر خام وارداتی تعهد محضری اخذ شده تا شکر وارداتی را به قیمت مصوب عرضه کنند.
دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر در پاسخ به این سؤال که قیمت پیشنهادی عرضه شکر سفید توسط انجمن به ستاد تنظیم بازار چقدر است، گفت: فعلا قیمت پیشنهادی خود را به ستاد تنظیم بازار اعلام نکرده‌‌‌ایم، زیرا در ابتدا باید قیمت چغندر تعیین شود و پس از آن  انجمن قیمت پیشنهادی خود را به ستاد تنظیم بازار ارائه می‌دهد.
دانایی با بیان اینکه 75 درصد قیمت نهایی شکر ناشی از قیمت چغندر است، گفت: پس از اینکه قیمت چغندر تعیین شد انجمن  قیمت پیشنهادی برای شکر سفید  در سال 98  را به ستاد تنظیم بازار ارائه می‌‌دهد  و در نهایت در شهریور ماه قیمت مصوب شکر سفید اعلام می‌شود.
گفتنی است در حالی که دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر اعلام می‌کند که پیشنهادی برای افزایش قیمت شکر به ستاد تنظیم بازار ارائه نشده است اما محمدرضا کلامی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و تنظیم بازار وزارت صنعت از بررسی پیشنهاد افزایش قیمت شکر توسط سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان خبر داده است.