اخبار ویژه
رادیو فردا: آمریکا میداند تهدید ایران به تلافی کاملاً جدی است
رادیو فردا تصریح کرد آمریکا تهدید نظامی ایران را کاملاً جدی میگیرد.
وبسایت رادیو فردا در تحلیلی نوشت: دولت آمریکا هفته گذشته اعلام کرد معافیتها در زمینه تحریمهای نفتی را چند کشور واردکننده نفت ایران تمدید نخواهد کرد و روز پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت دوره شش ماهه این معافیت به پایان رسید. کشورهایی که از این تاریخ به بعد از ایران نفت بخرند، ممکن است جریمه شوند و دسترسی آنها به بازار مالی آمریکا ممنوع شود. آمریکا به فشارهای خود برای قطع کامل صادرات نفت ایران ادامه خواهد داد.
حسن روحانی، رئیسجمهور و تعدادی از فرماندهان ارشد نیروهای مسلح ایران تهدید کردهاند که در صورت ممانعت آمریکا از صادرات نفت ایران جریان انتقال نفت از خلیج فارس را مختل کرده و به طور مشخص تهدید کردهاند که تنگه هرمز را مسدود خواهند کرد.
دولت آمریکا این تهدید ایران را جدی گرفته است. ژنرال کنت فرانک مککنزی، فرمانده جدید نیروهای آمریکا در خاورمیانه و آفریقا، روز شنبه گفت آمریکا برای مقابله با هرگونه اقدام خطرناک ایران منابع ضروری را اعزام و مستقر خواهد کرد.
نگرانیهای آمریکا فراتر از تهدیدهای نظامی است و اقدامات تروریستی نیروهای وابسته به ایران در سطح منطقه و حتی خاک آمریکا را نیز دربرمیگیرد. رئيس اف بی آی هفته گذشته گفت تهدیدهای نیروی قدس سپاه پاسداران و گروههای نیابتی آن را جدی میگیرد.
نیروی قدس جوانان شیعه تندرو در سراسر خاورمیانه (عرب، افغانی و پاکستانی) را بسیج کرده، آموزش داده و مسلح کرده است. سپاه پاسداران تعداد این نیروها را ۲۰۰ هزار نفر اعلام کرده است. بسیاری از آنها تحت فرماندهی نیروی قدس در سوریه و عراق جنگیدهاند. آنها یک نیروی ایدئولوژیک وفادار و به شدت آموزش دیده هستند و سالها تجربه نبرد دارند. اگر ایران تصمیم بگیرد میتواند از این نیرو برای حملات به اهداف آمریکایی و متحدان آن کشور استفاده کند.
در مورد تهدید مستقیم ایران علیه نیروهای آمریکایی باید یادآوری کرد که صحنه عملیات لزوماً به خلیج فارس محدود نخواهد شد. به عنوان مثال شبهنظامیان شیعه عراقی که تحت فرمان نیروی قدس هستند میتوانند حملات خود به نظامیان و تأسیسات آمريکا در خاک عراق را از سر بگیرند.
در فاصله سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ در جنگ عراق بیش از ۶۰۰ نظامی آمریکایی بر اثر بمبهای ضد خودرو و مینگذاریهای گروههای شیعه تحت فرمان نیروی قدس کشته شدند. این شبهنظامیان شیعه عراقی اکنون به تلافی قطع صادرات نفت ایران و قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی میتوانند تأسیسات نظامی و مراکز دیپلماتیک آمریکا در خاک عراق را هدف حمله قرار دهند.
شورشیان حوثی یمن که توسط نیروی قدس آموزش دیدهاند، میتوانند به وسیله موشکهای ضدشناوری که نیروی قدس به آنها داده و یا به وسیله قایقهای حامل مواد منفجره به کشتیهای آمریکایی و کشورهای متحد آن در آبراه بابالمندب حمله کنند و یا حتی تلاش کنند این آبراه را که همچون تنگه هرمز در حمل و نقل دریایی بینالمللی و از جمله انتقال نفت نقش حیاتی دارد، مسدود کنند.
حسین فریدون برای کدام اتهامات محکوم شد؟
سرپرست مجتمع قضایی کارکنان دولت اخیراً از صدور حکم حسین فریدون خبر داد.
به گزارش تسنیم، حسینی درباره حکم حسین فریدون اظهار کرد: این فرد در حکم دادگاه در ارتباط با برخی اتهامات تبرئه و در ارتباط با بخش دیگری از اتهامات، به حبس محکوم شده است. وی در پاسخ به این سوال که: «فریدون پرونده دیگری نیز در دادسرا دارد؟» گفت: آن پرونده در دادسرا است و فعلا برای ما ارسال نشده است.
یادآور میشود اتهامات فریدون در چهار جلسه دادگاه رسیدگی شد. او ۵ تیر ۹۶ بازداشت و پس از تامین وثیقه ۵۰ میلیارد تومانی آزاد شد.
اما اتهامات حسین فریدون چه بوده است؟ خبرگزاری فارس اسفندماه گذشته از قول یک منبع آگاه گزارش داده بود، اتهامات حسین فریدون در پروندهای که در حال حاضر در دستگاه قضا در حال پیگیری است مربوط به ارتشا و پولشویی است و رد پول کثیف در این پرونده قابل مشاهده است.
وی افزود: وی در قبال دریافت رشوه رایزنیهای موثری را برای سپردن مسئولیتهایی در بانکها و دیگر بخشهای تاثیرگذار اقتصادی به افرادی خاص انجام میداده است و این افراد در مقابل مبالغ هنگفتی را به وی پرداخت میکردهاند. خبرنگار فارس کسب اطلاع کرد که برآورد اولیه مبالغ مربوط به ارتشا و پولشویی به چند ده میلیارد تومان بالغ میشود و کارشناسان حقوقی احتمال صدور حکم مجازات سنگین برای وی را بسیار محتمل میدانند. بر این اساس در این پرونده اسامی افرادی مانند دانیال زاده و برخی روسای سابق بانکها از جمله صدقی مدیرعامل نجومیبگیر سابق بانک رفاه نیز شنیده میشود.
در همین حال آقای محسنی اژهای سه سال قبل درباره دستگیری رسول دانیالزاده یکی از بدهکاران بانکی و ارتباط وی با حسین فریدون برادر رئیس جمهور و دستیار ارشد روحانی گفت: این فرد دستگیر شده و دادسرا مشغول تحقیقات است و ارتباطش با آن فرد (فریدون) روشن است.
همچنین، علیرضا زاکانی نماینده سابق مجلس نیز تیرماه سال 95 در نشست خبری با نام بردن از دو بدهکار بانکی بهنامهای «مالامیری» و «رسول دانیالزاده» اظهار داشت که این دو نفر با حسین فریدون در ارتباط هستند.
وی گفته بود که «بانک ملت 400 میلیون درهم با کارمزد صفر درصد به آنها داده و این دو نفر این پول را به داخل کشور آوردهاند و از طریق صرافیها آن را تبدیل و مجدداً با کارمزد صفر درصد از بانک دریافت کردهاند و با سرمایهگذاری مجدد در بانک ملت سالانه 24 درصد سود گرفتند. این اشخاص توسط حسین فریدون کادرسازی میشوند و این کار مستقیماً دست در بیتالمال کردن است».
نقوی حسینی، نماینده مردم ورامین در مجلس هم گفت: حسین فریدون در انتصاب مدیران عامل بانکها اختیاراتی داشته و با لابیگری آنها را در جایگاه مدیرعاملی منصوب میکرده است. اما با گذشت زمان ابعاد دیگری از پرونده حسین فریدون افشا شد.
پس از انتشار فیشهای حقوقی برخی مدیران دولتی، در یک فقره مدیرعامل بانک رفاه، در طول نزدیک به 20 روز پایان سال 94، بالغ بر 230 میلیون تومان دریافتی تحت عناوین مختلف داشته است. ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، در حاشیه همایش سراسری قوه قضائیه درباره تخلفات مدیرعامل بانک رفاه اظهار داشت: علی صدقی مدیرعامل بانک رفاه بهخاطر تخلفات بزرگی که قبلاً در بانک ملی داشته، فاقد صلاحیت برای مدیرعاملی بانک رفاه کارگران بود اما با فشار حسین فریدون (برادر رئیسجمهور) و لابیگری وی، مدیرعامل بانک رفاه کارگران شد.
در ادامه ماجرای ارتباط فریدون با صاحبان پروندههای اقتصادی، نام وی در پرونده علی رستگار سرخهای مدیرعامل معزول بانک ملت نیز بهچشم میخورد. رستگار سرخهای که در مسئله فیشهای حقوقی از سمت خود عزل شده بود، پس از مدتی بهاتهام عضویت در یک شبکه بزرگ فساد بانکی توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازداشت شد. وی در جریان کشف یک باند سازمانیافته فساد بانکی دستگیر شد.
تاسيس صرافي هنگام حضور در دولت، نقشآفرینی در پرونده حقوقهاي نجومي، دست داشتن در انتصاب مديرعامل بانک رفاه کارگران، نقشآفرینی در پرونده فساد مالی مديرعامل پيشين بانک ملت، و معرفی غیر قانونی برای تحصیل در مقطع دکترا در دانشگاه شهيد بهشتي از جمله مواردی است که در رسانهها به عنوان اتهامات فریدون مطرح شده و مشخص نیست که وی برای کدام یک از اتهامات محکوم شده است.
شغل تازه آقای بزکچی دلالی و شرخری برای دولت ترامپ!
صادق زیباکلام بهجای اعتراض به عملکرد آمریکا، به دولت روحانی اعتراض کرده که چرا با آمریکا تنشزدایی نمیکند(!)
وی در روزنامه زنجیرهای آرمان مینویسد: آقای ظریف در آمریکا پیشنهاد کرد که ایران حاضر است در مورد زندانیان آمریکایی یا ایرانیانی که پاسپورت آمریکایی دارند و در زندانهای ایران بهسر میبرند و ایرانیانی که بهواسطه دورزدن تحریمها محکومیت پیدا کرده و در زندانهای آمریکا بهسر میبرند با آمریکا مذاکره کند، اما این همه آنچه که آقای ظریف گفت نبود؛ چرا که ظریف سعی کرد پیام مهم دیگری نیز به ترامپ منتقل نماید و آن پیام این بود که آقای ترامپ اگر شما وابستگی خود را به آنچه که ظریف گروه (بی) میخواند؛ یعنی بنسلمان، بولتون، بنزائد و بنیامین نتانیاهو، که خواهان براندازی هستند و طبیعی است که نمیتوان درباره آنها حرفی زد و همهچیز عیان است. این پیشنهادات از سوی ایران بسیار مهم بودند. به بیان سادهتر ایران موضوع آشکاری را متوجه آمریکا کرده بود، اما هنوز انعکاس این اخبار در رسانههای بینالمللی، ایرانی و آمریکایی مطرح بود که مسأله تنگه هرمز مطرح شد. در حقیقت زودتر از آنکه ترامپ به آقای ظریف پاسخ دهد به وی پاسخ داده شد که آمریکاییها قابل اعتماد نیستند و دروغ میگویند و...
وی میافزاید: واقعیت آن است که آیا میخواهیم به سمتوسوی تنشزدایی با آمریکا برویم یا نمیخواهیم؟ بگذارید به شکل دیگری به مسأله نگاه کنیم؛ مردمسالاری را هرطور که تعریف کنیم معنای آن این است که وقتی مردم در یک انتخابات عمومی دولتی را انتخاب میکنند آن دولت موظف است که حسب اراده مردمی که به وی رأی داده و او را برگزیدهاند رفتار نماید. بسیاری از 24 میلیون نفری که در 29 اردیبهشت 96 به آقای روحانی رأی دادند خواهان تنشزدایی هستند. بنابراین سوال اینجاست که آیا انتخابات 29 اردیبهشت 96 میتواند معنا و مفهومی داشته باشد؟ اگر یکی از اصلیترین خواستههای آن انتخابات که تنشزدایی بود تحقق لازم پیدا نکند و همچنان همان رویه ادامه یابد این سوال مطرح میشود که پس آیا کسانی که میگویند انتخابات در ایران خیلی مواضع را تغییر نمیدهد، درست است.
زیباکلام البته مانند همیشه- مثلاً- زرنگبازی در میآورد و خود را پشت مردم پنهان میکند. اما عمداً نمیگوید که در تمام نظرسنجیها، بالای 90 درصد مردم میگویند آمریکا قابل اعتماد نیست. در عین حال باید از زیباکلام پرسید وقتی طرف مقابل به تعهدات خود- نه فقط در قبال ایران بلکه کشورهای دیگر و حتی سازمانهای بینالمللی- پایبند نیست و زیر پا میگذارد، مذاکره و تنشزدایی و توافق دقیقاً به چه معناست؟ چیزی جز دادن امتیاز یکطرفه؟! و با این وصف باید پرسید آیا آقای زیباکلام، دلالی دولت ترامپ را میکند و نقش شرخرها را برعهده گرفته است؟
آقای زیباکلام همه کوپنهای توجیه و مالهکشی سیاستهای آمریکا را در ماجرای مالهکشی برجام سوزانده و اکنون اگر خیلی توانمند باشد، باید جواب چک برگشتیهای برجام را بدهد که به قول آقای ظریف، «اروپاییها حتی یکدرصد تعهدات خود را هم اجرا نمیکنند» و به تعبیر آقای عراقچی «عایدی ایران از برجام، نزدیک صفر است».
کارشناس حامی دولت: قرار نبود دست خود را با برجام ببندیم
یک کارشناس حامی دولت میگوید: این استدلال که حرکتی نکنیم زیرا آمریکا همین را میخواهد، متعلق به زمانی بود که آنها خط قرمزهای ما را رعایت میکردند؛ اکنون ترامپ دو خط قرمز ایران را رد کرده؛ چرا باید از برجامی که خودمان درست کردیم، بترسیم؟
رحمان قهرمانپور در گفتوگو با «انتخاب» اظهار داشت: کاهش جزئی و کلی برخی تعهدات ایران و آغاز بخشی از فعالیتهای هستهای که پس از برجام متوقف شده بود، از این نظر که میتواند ما را از این وضع انفعال در بیاورد، حرکت مثبتی است. به هر حال تمام دنیا و افکار عمومی شاهد این هستند که ترامپ نه تنها از برجام خارج شده، بلکه خلاف بینالمللی و خلاف منشور سازمان ملل،یک نیروی نظامی رسمی کشور را در گروه تروریستی قرار داده؛ معنای آن مشخص است و تبعات حقوقی زیادی دارد.
قهرمانپور ادامه داد: مسئله دیگر این که قرار بود در چارچوب برجام ایران بتواند نفت خود را بفروشد و از امتیازات اقتصاد جهانی بهره بگیرد. اما ترامپ رسما اعلام کرده که نمیخواهد اجازه دهد که ایران نفت خود را بفروشد و سیاست صفر کردن صادرات نفت ایران را در پیش گرفته. ازآن سو هم خیلی از بانکهای بزرگ جهانی بهخاطر آمریکا حاضر به همکاری با بانکهای ایرانی نیستند. هم این آمریکاییها از برجام خارج شدهاند هم اروپاییها اینستکس را اجرا نمیکنند. بنابراین در چنین شرایطی هم از نظر حقوقی هم از نظر سیاسی ایران به نوعی حق دارد که اقدام متقابل انجام دهد. او در ادامه افزود: به نظرم این گام اولی است که ایران بر میدارد و اگر در ادامه اروپاییها، رفتارشان را مورد بازبینیها قرار ندهند یا آمریکاییها به این رفتار ادامه دهند، به احتمال زیاد ایران گامهای دیگری هم بر خواهد داشت که بتواند شرایط را تغییر دهد و از ادامه وضع موجود جلوگیری بکند.
وی افزود: فشاری که آمریکا و اروپا به ایران آوردهاند و ایران هم یک نوع صبر استراتژیک در پیش گرفته، باعث شده که طرف مقابل احساس کند که ایران به رفتار خود ادامه خواهد داد و بنابراین فشارها را به نوعی بیشتر کرده. یعنی ترامپ بدون توجه به رفتارهای ایران این دو خط قرمز ایران را پشت سر گذاشته یعنی هم سپاه را در فهرست تروریستی قرار داده و هم سیاست صفر کردن صادرات نفت ایران را در پیش گرفته است.
قهرمانپور درباره تحریمهای هستهای آمریکا علیه ایران و اینکه ایران نمیتواند آب سنگین تولیدی خود را مطابق برجام از کشور خارج کند و ناخواسته ممکن است برجام را نقض کرده باشد، گفت: برجام را خود ایران درست کرده؛ قرار نیست که ما از چیزی که خودمان درست کردیم، بترسیم. به هرحال در حال حاضر آمریکا برجام را نقض کرده و از آن خارج شده است. قهرمانپور افزود: کسانی استدلال میکردند که ایران حرکتی نکند که مثلا آمریکا همین را میخواهد؛ اما این برای زمانی بود که آمریکا خط قرمزهای ایران را رعایت میکرد. اروپاییها برای برجام امروز و فردا میکنند و هیچ اتفاق عملی هم نیفتاده. بزرگترین اتفاق فقط ثبت شدن آن در یک شرکت و روی کاغذ است. قرار بود که ما از برجام چه چیزی به دست آوریم؟ قرار بود نفت را راحت بفروشیم، پول نفت را بتوانیم به کشور برگردانیم، نیازهای خود را بخریم و از مزایای بانکهای جهانی استفاده کنیم. از آن طرف هم تعهداتی مانند غنیسازی آب سنگین تعداد سانتریفیوژها و ... دادیم. وقتی ما در عمل چیزی دریافت نکردیم ضرورتی ندارد که به روال سابق عمل کنیم.